icon

Dĺžka hospitalizácie pri Perthesovej chorobe

martinaju
8. sep 2025

Prosím vas kolko ste lezali v nemocnici pri diagnostike?

andrejka1974
8. sep 2025

@martinaju my sme neboli hospitalizovaný nám hneď predpísali orthezu Atlantu nosili sme ju 2 roky a nesmela byt bez nej cez den bolo to veľmi náročné obdobie

anonym_26186c
8. sep 2025

@martinaju brat tiez nebol hospitalizovaný. Ortezu nosil cca 3 roky. 3 roky nesmel stupat na choru nohu. Ked bol bez ortezy, musel chodit s barlami. Chodil na mesačne kúpele do Kováčovej.

martinaju
autor
8. sep 2025
@anonym_26186c

@martinaju brat tiez nebol hospitalizovaný. Ortezu nosil cca 3 roky. 3 roky nesmel stupat na choru nohu. Ked bol bez ortezy, musel chodit s barlami. Chodil na mesačne kúpele do Kováčovej.

@andrejka1974
@anonym_26186c
Dakujem lebo mne pediatricka hned povedala pridite idete do nemocnice. Ale tak chcem ist ambulantne ortopedovi fakze sa s nou dohodnem nechcem zbytocne stresovat dieta pobytom v nemocnici ked sa da vysetrit aj inak.

Je možné pri tejto chorobe chodiť do škôlky? Alebo to záleží od škôlky? Ale môj malý začal ešte len teraz chodiť do škôlky sice rano asi 3 minuty v skolke place ale potom sa tam uplne tesi a ma uzasne ucitelky a vidim ze doma sa strasne nudi a len sa potom biju s mladsim. Bola by som velmi nerada aby nemohol viac do skolky chodit lebo chodi odtial strasne stastny aj kamaratov uz ma.

anonym_26186c
8. sep 2025

Brat to mal ako školák, takze do skoly chodil. Ak mu daju ortezy/ortezu, tak pri takom malom dietati neviem. Brat mal tu nohu s ortezou "v lufte", pri chodzi sa mu nedala zohnut v kolene (len ked si ju pákou zohol pri sedeni) a na druhej mal podlepenu podrazku topanky o viac ako 5 cm. Myslim, ze v dnesnej dobe to uz aj operuju.

martinaju
autor
8. sep 2025
@anonym_26186c

Brat to mal ako školák, takze do skoly chodil. Ak mu daju ortezy/ortezu, tak pri takom malom dietati neviem. Brat mal tu nohu s ortezou "v lufte", pri chodzi sa mu nedala zohnut v kolene (len ked si ju pákou zohol pri sedeni) a na druhej mal podlepenu podrazku topanky o viac ako 5 cm. Myslim, ze v dnesnej dobe to uz aj operuju.

@anonym_26186c operuju ale len v horsom stadiu nemylsim si ze hned po diagnostikovani je operacia.

andrejka1974
8. sep 2025
@martinaju

@anonym_26186c operuju ale len v horsom stadiu nemylsim si ze hned po diagnostikovani je operacia.

@martinaju moja s tou orthezou vhodila aj do škôlky bolo to veľmi náročné musela si na ňu zvykať a ťažko sa v nej chodilo a museli sme obmedziť aj pohyb vonku museli sme jej vybaviť špeciálny kočík rehabilitačný nesmela vôbec behávať

andrejka1974
8. sep 2025