icon

Do nohy mi pichol klinec

kristinenka
5. sep 2012

prave sa mi podarilo si do nohy zapalit hrdzavy klinec...........mate s tym niekto skusenosti?.ubezpecte ma prosim, ze sa mi nic nemoze stat 🙂 🙂 🙂

kristinenka
autor
5. sep 2012

@bianca neboj, isto si nejaku dam 🙂

matkamirko
6. sep 2012

@kristinenka super 🙂 Tak nech sa to dobre hoji 🙂

romcutt
16. apr 2013

čaute kočky..
v sobotu večer sa mi podarilo stupiť na hnusný hrdzavý klinec, ktorý bol zabitý do takej 1OO ročnej hnilej laty :D Hmm najprv som si myslela že to nič nebude tetanovku mám do 2O16 potom treba ísť na preočkovanie. Frajer mi to nastriekal dezinfekciou a obviazal fáčom.. ani po 2 dňoch to neprestalo bolieť. Rozhodla som sa teda ísť na chirurgiu. Potom som si ale trieskala hlavu o stenu že som tam šla.. Necitlivé a naozaj kruté správanie sa z pohladu doktora ma prinútilo vrieskať a plakať tak hlasno, že ma bolo počuť ešte hádam aj von z polikliniky. Niečo mi do toho najprv pichol, čo nehorázne bolelo, a potom začal rezať. Rezal naozaj dlho a bez umrtvenia. Nakoniec sa mi tam ešte pošpáral asi 3mi rôznymi nástrojmi a dal mi pokoj. Takú bolesť neprajem naozaj nikomu. Najhoršie je, že mi pri odchode oznámil : Ešte sa neteš, zajtra ťa čaká to isté .. ☹

alionuska
17. júl 2013

..no super,ako to tu citam..je mi zle..ja som dnes isla a tiez sa mi stalo na dvore,ze som stuupila na dosku a z nej trcal klinec... hrdzavy bol strasne..a ja som si to rovno do paty,tak hlboko,ze som to nemohla ani vybrat... dievcata...boli ma noha uz az po clenok... kriste,ja rano prasim k doktorke..lebo sa bojim nejakej iinfekcie..mne z toho stresu ani krv moc netiekla... take to mam stiahnute..:-P...

mamazem
21. júl 2013

V takomto prípade je najlepšie nechať ranu voľne dýchať, ideálne nechať voľne krvácať, s krvou sa bude čistiť, prípadne vyčistiť tým, čo máte doma. Ak je do rany prístup vzduchu a môže voľne dýchať, je veľmi veľmi malá šanca, že by ste mohli dostať tetanus (baktérie spôsobujúce tetanus môžu prežiť a množiť sa len bez prístupu vzduchu). Navyše na tom klinci by najprv museli byť baktérie, ktoré tetanus spôsobujú, čo je samo o sebe dosť málo pravdepodobné...

aduskatt
21. júl 2013

@alionuska myslim, ze septonex staci🙂 aj ked si uz asi u toho lekara bola🙂

monyccka
21. júl 2013

@mamazem tetanus mozno nie, ale sepsa jak svina kludne. S takymto urazom IHNED na pohotovost vycistit. Nestaci ranu zvrchu aastriekat, treba vyplachnut zvnutra injekcne.

mamazem
22. júl 2013

@monyccka sepsa suhlas, chcela som skor reagovat na tie spravy o tetane, kazdopadne si myslim, ze napriklad protitetanovka nie je v takychto pripadoch nevyhnutna...

nunulik
Autor odpoveď zmazal
kikof
29. okt 2013

Ahojte stupil som na klinec bol som na pohotovosti vsetko mi dali na nohu zajtra mi to budu viberat chcem vedet kolko sa to hoji a do kedy budem fit o týždnen mam velku sutaž s pin pongu dakujem

nikolaskooo
13. mar 2014

zdravim dnes som si pichol klincek do nohy.. ziadne prsty ziadna pata.. nastriekal som si ajatin dal som si domácu pálenku octovy zaábal a repiček.. mam to trošku opuchnute..a bolí to dosť..mohli by ste mi prosím Vás poradiť.. alebo aspon povedať... či do zajtra vydrzim ? 🙂

sono2
13. mar 2014

@romcutt pozor. Toto sa stalo môjmu otcovi na družstve, mal s tým celý život problémy okolo 40 rokov. On stúpil na hrdzavý. Takže radšej vydržať bolesť a mať to v poriadku.

1456369
20. apr 2014

tak ahoj mne sa stalo prave včera že som stupil na klinec ktory sa my vrazil do nohy asi 3 mm boly to ako svina v noci som nemohol zaspat teraz to mam trošku červene ale zda sa my že už bolest klesa neviem co mam robyt lebo minule sa my stalo to iste a o 3 dni som uz behal a nebol som ani lekara tak my niečo poradte

1456369
21. apr 2014

dnes dom si vypil a už neboly :D :D :D liek radím

dolodoko
22. nov 2015

Aj ja som stupila na klinec au

nelinka626
21. jún 2016

Ja som dnes tiež stúpla v lese na dosku s klincom až som hviezdičky kolo hlavy videla. Moc to teda ani nekrvacalo, doma som to vyčistila, ale len pre istotu som volala doktorke či mám tetanovku. A ona na mňa hneď, že kto mi to ošetrení atď... Ja jej na to, že som si to doma sama peroxidom, ona na to že to je slabé, že aspoň betadine a že keby niečo nech okamžite pridem. No veru ma dosť vyplasila, som si myslela, že to iba taká banalita, veď ranka iba maličká, že stým nepôjdem k doktorke. Ale po hodine ma to začalo viac a viac bolieť, tak som sa zaviezla na chirurgiu. Doktor pekne vyčistil, sestrička dala obklad, obviazala, predpísal mi ATB a o dva dni kontrola. No som rada, že ma doktorka vyplasila a donutilo ma to tam ísť. Lebo mne samej by bolo trápne ísť tam s takou "maličkosťou". Radšej ísť 10x zbytočne ako 1x neskoro.

nikeman
12. okt 2016

tak pripajam sa k teme.prave dnes v praci na stavbe som stupil na dosku s klincom.dost neprijemne. po 2 hodinach,som šiel na pohotovost,noha mi pomaly trpla a puchla.doktorko sa mi v tej rane šprtal takym peano ako na ryby,potom tu ranu narezal so skalpelom a zase šprtal.som myslel že tam vymlatim celu pohotovost od bolesti.nakoniec do rany vopchal gumenu hadičku aby sarana nezavrela.pomastili zaviazali a odchod .o 3 dni na prevez. antibiotika Zinnat 500mg. ta tak som dopadol a mam pkoj. 😉

nelinka626
12. okt 2016

@nikeman tak prajem skoré uzdravenie. Mne našťastie v tom navŕtali, ale tých 4-5 dní riadne bolesti, by som ani neverila, že z takéhoto pichmutia môže takáto bolesť byt

nikeman
15. okt 2016

Dakujem. Vcera preockovanie proti Tetanu a na tramatol. amb. prevez. kont. 4dni.

nelinka626
16. okt 2016

@nikeman a už je lepšie, alebo bolí?

nikeman
16. okt 2016

No je to lepsie neboli to az tak a aj odpochla noha. Dik

dvojicky16
2. máj 2017

mne vcera pani dr. na pohotovosti vravela ze ockovanie proti tetanu po uraze je na nic. Ako vznika tetanus ??

olivienka28
18. máj 2017

Baby a ja som skocila na rybiu kost pri vode.. Kus sa mi pichla..teraz to boli a nieviem ci mam aj s tym bezat na chirurgiu

elenita
18. máj 2017

@olivienka28 Ja by som sla. Ako rana vyzera teraz?

olivienka28
18. máj 2017

@elenita no mam tam cervenu bodku ale inak nic. Trosku ked to stlacim to citim.

elenita
18. máj 2017

@olivienka28 Tak to nevyzera tak zle... cize nic opuchnute, zacervenane okolie?

olivienka28
18. máj 2017

@elenita nie. Vobec.

laurika25
5. júl 2018

Baby, ak pichnú Napr. 2x tetanovku , to asi vadí,že? Kamoskou syn mal v auguste úraz, nepamätá si , či mu pichli a teraža zas úraz a chcú mu pichnúť, tak
googlime po nete.

petrofka
5. júl 2018

@laurika25 no, myslim, ze tu injekciu do zadku by si pamatal..

laurika25
6. júl 2018

@petrofka 😀tak to mu pripomeniem, možno sa rozpamata