icon

Dokáže CT hlavy odhaliť nebezpečné nádory bez kontrastu?

25. mar 2025

Vie ct mozgu odhalit nieco nebezpecne - myslim nejake cysty alebo nadory? Pricom nebola podana kontrastna latka. Dakujem

kubizde
25. mar 2025

Áno, mne robili ct síce obličky, ale aj bez kontrastnej latky videli cystu pri vajecniku

kiki68
25. mar 2025

Dokaze, nie vzdy je mozne tu latku podat, krasne vidis aj bez toho

autor
25. mar 2025

@kiki68 Dakujem, velmi ste ma teraz upokojili, ja som ct podstupila v pondelok z dovodu strasnych niekolkodnovych bolesti hlavy, cela a oci pri pretrvavajucich soploch, vysiel z toho akutny zapal dutin. Dostala som atb.

pl2y
25. mar 2025

Neviem čo všetko vie odhaliť CT ale na nádory je isto lepsia MR..ale vám prišli asi na príčinu problému..najprv sa robieva CT a neskôr MR ak sa nevie prist na problém..

kiki68
26. mar 2025

@pl2y ja som sa o tomto bavila s neurologom a on ze zalezi co to je, niektore veci lepsie ukaze MRI, nakolko ma iny princip zobrazenia a dobre sa v nom robi rez cez to, co sa napr naslo. Ale niektore veci su zase velmi dobre prave pri CT. Zalezi co sa kde hlada.

kiki68
26. mar 2025

To je ten lepsi pripad, ked je to o zapale 😉

autor
26. mar 2025

@kiki68 mne dr poslal na ct s tym ze pozerame hlavne dutiny a kedze ma bolela popritom aj hlava dost intenzivne, tak ze pre istotu aj ct mozgu sa spravi, bola som nachladnuta a s neskutocnymi bolestami dutin, hlavy, cela a oci uz viac ako 10dni, kym som sa dostala na to ct.