Doliečený zápal stredného ucha a dovolenka

24. júl 2022

Ahojte, potrebujem poradiť - dcéra sa vo štvrtok sťažovala na bolesť v uchu a poobede na pohotovosti jej diagnostikovali akútny zápal stredného ucha - bez teploty,nádchy, hnisu. Dostala ATB aj ATB kvapky do ucha. Dnes už necíti žiadnu bolesť. V sobotu letíme na dovolenku - kúpila som jej špeciálne štuple do uší do lietadla aj silikónové štuple do uší do vody. Máte s tým niekto skúsenosti, na čo dať ešte pozor? Ďakujem.

janinah
24. júl 2022

V štvrtok.puatok odporúčam kontrolu u ORL dr.
Tie štuple do lietadla mozes dať link? Lebo uzavreté zvukovodu v lietadle nie je dobrý nápad.ale popozeram aké to sú

autor
24. júl 2022

@janinah Ďakujem, na kontrolu ORL ideme v utorok. Štuple su Alpine Fly fit.

monymony1
29. máj 2023

Ahoj prosimta mohla by si dat vediet ci ste vtedy leteli? Aj ked to uz je stara tema.
My letime o 12 dni na dovolenku a maly v sobotu zacal uzivat na zapalene usko antibiotika

autor
29. máj 2023

@monymony1 Áno,leteli sme. Boli sme predtým na ORL kontrole a bolo to v poriadku. Posledné ATB dobrala v deň odletu. Štuple do lietadla sme nepoužili a ponarala sa do hĺbky 2,5 m tiež bez problémov.

monymony1
29. máj 2023

Dakujem🙂

lubjunka
22. jún 2023

Prosím Vás neviete mi poradiť, či môžem letieť? Odvčera beriem atb kvapky do uší Uniflox, mám zápal ucha s bolesťami a vyteká mi z neho. V stredu mame letieť na dovolenku, ktorá je už zaplatená len neviem, či mi to môže uškodiť. Ďakujem za info .

janinah
22. jún 2023

@lubjunka pri takom náleze je ATB lokálne malo.dala by som ATB aj celkovo....let by si zvládla.ale horšie s vodou.do ucha sa nesmie dostať nijaká voda ani morská ani zo sprchy..a ATB a slnko je ďalší problém...zápal ucha má aj svoje komplikácie hoc zriedkavé a riešiť to kdesi v cudzom svete by som nechcela...odporúčam kontrolu v pondelok.utorok...ale už zajtra by som aspoň telefonicky riešila tie ATB celkovo..ošetril vás ORL dr?

lubjunka
22. jún 2023

@janinah pozeral mi ucho orl doktor ano , ale nedal mi ine atb iba uniflox do usi este den predtým na pohotovosti mi dali trifed sirup tak ten beriem este.

monymony1
23. jún 2023

@lubjunka aspon dva dni antb musia byt. Ale neviem ci stacia kvapky.

lubjunka
24. jún 2023

@monymony1 nakoniec som si včera vybavila atb nakoľko som mala zvýšené crp. Ďakujem za rady a dúfam teda, že do stredy všetko zaberie.

monymony1
24. jún 2023

@lubjunka my sme to riesili na dovolenke teraz dcerka dostala zapal uska tak nam tam povedala lekarka ze po 2 dnoch je ok letiet ale my sme radsej odlozili let o par dni

lubjunka
24. jún 2023

@monymony1 Dobré vedieť lebo už aj synček sa mi sťažuje na uško. Ďakujem veľmi za rady.