Dostanem kiahne od detí?
Prosím Vás dcéra dostala kiahne 9.10. syn zrejme dnes a ja kedy asi môžem očakávať kiahne keďže ako dieťa som ich nemala?
Nemusis ich dostat vobec,mne syn dostal kiahne v 1triede,od neho to potom chytila 3mesacna dcera,dalsie 2 deti to nedostali.Ale zase tito 2ja,co nemali kiahne dostali 6tu chorobu,ruky,usta je to tak isto infekcne ako kiahne a zase titi 2ja odolali.Vsetko zalezi od tvojej imunity.
Inkubacna doba je 21dni . Ja som dostala presne na 21 den aj co tu castu citam tak vela ludi tiez az po tak dlhej dobe. Ale nieje pravidlo ze ich dostanes,ja som ich ako decko nedostala 2x a to som sa s detmi priamo hrala.
@veronika19895 Ja som od starsej dcery nedostala (co bolo ohromne stastie, lebo som bola tehotna s mladsou) od mladsej ano. Takze mozes a nemusis.
moje decka to od seba pochytali tak ze sa vyhadzali presne 21 den po tom prvom. mozes dostat ale aj nemusis. moj starsi syn bol niekolko krat v uzkom kontakte s kiahnami a dostal to az na treti krat a to teda nikdy nemal bohvie aku imunitu
@veronika19895 ano mozes
manzel ani svagrina ako deti kiahne nemali, ale ked svagrinim syn ich doniesol domov, tak svagrina dostala a ked nas syn domov doniesol kiahne tak, manzel nedostal
@veronika19895 inkubačná doba je zväčša od 10-21 dni
@veronika19895 Môj muž od staršieho nedostal aj ked sa mu snažil vyhýbať, pretože mal prácu kde nemohol na PN.
Nakoniec mal po 40tke a celkom dobre to znášal.
Inkubacna doba je 21dni . Ja som dostala presne na 21 den aj co tu castu citam tak vela ludi tiez az po tak dlhej dobe. Ale nieje pravidlo ze ich dostanes,ja som ich ako decko nedostala 2x a to som sa s detmi priamo hrala.
@ivik4 inkubačná doba sa počíta od dcéry či od druhého infikovaného? Ja som ich nakoniec mala ako dieťa ale že keď som od dcéry nedostala či dostanem od syna?
@ivik4 inkubačná doba sa počíta od dcéry či od druhého infikovaného? Ja som ich nakoniec mala ako dieťa ale že keď som od dcéry nedostala či dostanem od syna?
@veronika19895 ak si mala ako dieta kiahne, kiahne ako take dostaneš iba vo velmi vynimocnom pripade... skor dostanes pásový opar

@veronika19895 +/- tak ako syn
Inkubačná boda je cca 14dní, chorý je nakazlivý už asi 2-3 dni pred prvými vyrážkami.