Efektívne rady na liečbu plesne na nechtoch nôh
Ahojte...zistila som , že mám na palcoch na nohách na nechtoch pleseň. Zajtra idem do lekárne...ale viete mi odporučiť, čo ozaj zaručene zaberá?
Kamoška mi tvrdí, že jej nezabralo nič a necht má stále škaredý, trpí tým roky.
Prosím vás, zaručené rady, kľudne babské alebo z lekárne, ideálne čo máte osobne odskúšané a pomohlo.
Ďakujem
@anonym_autor canesten?
Ahoj no ja mam už više pol roka hnedý necht stalo sa mi tak,že na začiatku marca som mal okolo nechta červene až napuchnutý palec na nohe po dvoch týždňoch mi to odpuchlo a zrazu sa mi necht zhnedol išiel som stým ku doktorke a ta mi povedala že mi ide dole necht a doteraz ho mam zhnednutý necht ale už som si všimol,že sa mi odlepuje zaťial ma neboli nič ponožku si zobliekam lebo ma tlači tak že sa mi odlepuje a mamka mi spomínala že mi rastie novy necht tak neviem....pleseň som si ja plokal s repíkom a pomohlo mne skus s repíkom
Ja som mala pleseň na nechtoch a veľmi mi pomohla šikovná pedikérka. Mne sa totiž už štiepili nechty a ona mi to perfektne zbrúsila. Potom som už len natierala mastičkou z lekárne. Ale závisí od typu a štádia plesne.
Ja som mala pleseň na nechtoch a veľmi mi pomohla šikovná pedikérka. Mne sa totiž už štiepili nechty a ona mi to perfektne zbrúsila. Potom som už len natierala mastičkou z lekárne. Ale závisí od typu a štádia plesne.
@evienmk no ja som si vôbec nenatieral predpísala mi nejakú masť,ale neužíval som ju a mala si tiež hnedý???
Z lekárne lak excilor, 2x denne natrieť, netreba pilnikovat
Skôr taký žltkastý. Ale ka môžem poradiť, objednaj sa na pedikúru. Mne to pomohlo viac ako tá masť. Masť som užívala, až keď mi upravila nechtové lôžko.
Specialny lak na nechty Loceryl. Vzdy mi to pomohlo. Lakuje sa raz za týždeň, a dlhodobo kym plesen nevyrastie s nechtom.
Skôr taký žltkastý. Ale ka môžem poradiť, objednaj sa na pedikúru. Mne to pomohlo viac ako tá masť. Masť som užívala, až keď mi upravila nechtové lôžko.
@evienmk ale ta pedikérka zase mi povie,že bude trebalo stiahnuť necht von lebo pod starým nechtom mi rastie novy a starý vytláča vonku tebe sa to nestalo??,že ti začal rast novy necht
Skús inú pedikérku, ja som išla ku staršej skúsenej. Ona mi to tak zbrúsila, že starý necht odpadol a ostalo len to, čo bolo na lôžku.
Ale je celkom možné, že to máš ináč. Neviem Ti viac poradiť. A bol/a si u kožného lekára?
Skús inú pedikérku, ja som išla ku staršej skúsenej. Ona mi to tak zbrúsila, že starý necht odpadol a ostalo len to, čo bolo na lôžku.
Ale je celkom možné, že to máš ináč. Neviem Ti viac poradiť. A bol/a si u kožného lekára?
@evienmk u kožného som ešte nebol ale kožná nemá nič stým spoločne či ma?...
Nechty spadajú pod kožného lekára.
Vies co mne vzdy pomoze? Ja ked vidim, ze sa mi to zacne robit na jednom palci, hned viem, ze to prehanam s konzumaciou cukru. A vzdy som ho zminimalizovala, az odstranila a po mesiaci, dvoch, uplne cisty necht.
@anonym_autor ja som to schytala v salóne z pedikury a v lekárni mi na to dali lak.tym som si to lakovala a zmizlo to.
Vyskúšaj 1pohar octu a 2pohare vody.namoc nohy na 20 minút.robila som to vyše 1 mesiaca.jedna kočka tu na mk to radila.pomohlo.a to som vyskúšala všetko možné,aj od kožnej.nic nezabralo až toto.dufam,že sa mi to nevráti.
Ďakujem za rady, tak zajtra zabehnem do lekárne po lak a podporím to aj spomínaným babskym receptom a snáď sa toho zbavim 🙏
Ďakujem za rady, tak zajtra zabehnem do lekárne po lak a podporím to aj spomínaným babskym receptom a snáď sa toho zbavim 🙏
@anonym_autor lak mi vôbec nezabral a to som mala 2.nekupuj nič,skús ten ocot.este som zabudla,potom som mala už kožu jemné zodratu,tak som si zamiešala do pohára a prikladali iba na nechet
za mna vyhodene prachy v lekarni,..nic nepomahalo...Tam treba poliecit aj vnutro..ja som si nasadila oregano kvapky od Jamieson na 1/2roka... taktiez aj synovi...pomohlo to ...a ja som si robila tinktiru =tea tree olej / kvapky ,trocha vody a striekala 3-4x denne...

v lekarni ti poradia, ale pocitaj s tym, ze to je liecba na mesiace a je lepsie ak budes mat ucinnejsie pripravky predpisane na koznom