Ekzém a biologická liečba
Krásny deň, som silná ekzematička, ekzém mám celotelový. Kožná mi núka biologickú liečbu, buď cyklosporín alebo najnovšie schválené JAK inhibítory. Už dlho to odmietam kvôli nálezom na mozgu (MR kvôli migrénam) a celiakii. Má s tým niekto skúsenosti? V posledné týždne mám totiž neustále zapálenú kožu na celom tele a fakt to nie je nič príjemné to svrbenie a štípanie. Ďakujem
@natalkapmk ahoj, poznam ho zo skusenosti inych, povacsine su dobre. Liecbu jak inhibitormi mi schvalila poistovna, preplaca to. Mas facebook? Je tam jedna fajn stranka o ekzeme.
Baby mne chce kozny dat Inh.Jak? Ake mate skusenosti? On je inak dost dobry odbornik.
@21 ahojte ja beriem druhý rok Cibinqo . Taktiež mi veľmi pomáha , samozrejme všetko je preplácane poisťovňou keďže ide o finacne. Elmi náročnú liečbu . V lekárni má váš troška vystrašila jedna farmaceutka , že takéto drahé liečby vie poisťovňa zo začiatku preplácať a po dlhšej dobe je tam aj spoluúčasť pacienta , uvidíme . Momentálne mám obdobie že som komplet vyhadzana, flakata , všetko má svrbí a mám ekzém aj tam kde som ho nemavala. Neviem čo to je, lebo doteraz mi perfektne zaberal tento liek, ale o dva týždne idem ku kožnej, tak uvidíme .
@husky25 Áno chodievam pravidelne na odbery akurát budúci týždeň idem znova si dať urobiť vyšetrenia na pľúcne.Nie vôbec ma doktorka nestraší nič mi takéto nespomínala , práveže je veľmi nápomocná a hovorí mi nech sa nebojím určite mi to poisťovňa bude aj naďalej schvaľovať lebo som vhodný kandidát a mne iná liečba nezaberá . Vôbec k nej nechodím v strese, no od budúceho mesiaca tam má prísť nová doktorka, pod ktorú žiaľ aj ja budem patriť , tak uvidime .
Ahojte, užíva niektorá z vás Rinvoq? Ja ho beriem 3 mesiace. Prve 3 tyzdne vynikajúci efekt, vsetko mi zmizlo a mala som čistú kožu. Potom sa to vsak zacalo vracať naspat. Stále mi predpisuju kortikoidne maste, ale tie odmietam používat, lebo to uz davno nepomaha. Moje ruky, tvar, dekolt su uplne cervene. Dalsie flaky sa začínajú robit aj na chrbte a nohach. Neviem ako dalej...
Ahojte, užíva niektorá z vás Rinvoq? Ja ho beriem 3 mesiace. Prve 3 tyzdne vynikajúci efekt, vsetko mi zmizlo a mala som čistú kožu. Potom sa to vsak zacalo vracať naspat. Stále mi predpisuju kortikoidne maste, ale tie odmietam používat, lebo to uz davno nepomaha. Moje ruky, tvar, dekolt su uplne cervene. Dalsie flaky sa začínajú robit aj na chrbte a nohach. Neviem ako dalej...
@jkatarina20 ja uzivam Rinvoq, mavam problemy s tvarou a niekedy zahyby laktov a kolien. Viac nic (okrem inych vedl ucinkov)
@jkatarina20 zacinam 7. mesiac
@jkatarina20 ja uzivam Rinvoq, mavam problemy s tvarou a niekedy zahyby laktov a kolien. Viac nic (okrem inych vedl ucinkov)
@21 ako rýchlo ti zabrala liečba? Lebo na mňa to akosi nefunguje.
Ake máš vedľajšie účinky?
@jkatarina20 ja som mala zapal celeho tela, cele telo cervene, zabrala do cca 2-3 tyzdnov. Ale je to individualne. Vedl ucinky su znizenou imunitou - zvysena chorobnost (kedze robim v skole - teraz zatial nic cez prazdniny), STALE nejake hlieny a kasel, zvyraznena alergia (cyklicky opakujuce sa zapaly oci) a zive sny. Po asi mesiaci ma boleli velmi klby ruk zopar dni a hlavne v noci (budila som sa na to), ale to preslo. Zvyseny cholesterol (beriem vsak prirodne lieky, ktore ho udrziavaju este relativne v norme) a kedze mam aj nestaly tlak, niekedy mi ho zvysi…
@jkatarina20 pocit plneho zaludka viac a castejsie bolesti hlavy (som migrenicka) a castejsie depky. Lenze ja mam kopu inych diagnoz a pripada mi, ze vsetky sa akoby zvyraznili vlastne. Uvidim, ci si telo zvykne na tuto chemiu a mozno sa ustali, uvidime🤣

@husky25 zatial ho beriem len 13. den😁