icon

Ekzém a biologická liečba

21
8. jún 2023

Krásny deň, som silná ekzematička, ekzém mám celotelový. Kožná mi núka biologickú liečbu, buď cyklosporín alebo najnovšie schválené JAK inhibítory. Už dlho to odmietam kvôli nálezom na mozgu (MR kvôli migrénam) a celiakii. Má s tým niekto skúsenosti? V posledné týždne mám totiž neustále zapálenú kožu na celom tele a fakt to nie je nič príjemné to svrbenie a štípanie. Ďakujem

Strana
z2
21
autor
11. jún 2024

@husky25 zatial ho beriem len 13. den😁

21
autor
11. jún 2024

@husky25 este len 13.den. Ale vidim zlepsenie

21
autor
11. jún 2024

@natalkapmk ahoj, poznam ho zo skusenosti inych, povacsine su dobre. Liecbu jak inhibitormi mi schvalila poistovna, preplaca to. Mas facebook? Je tam jedna fajn stranka o ekzeme.

telly4
19. jún 2024

@21 nebola si nahodou uz v tom stave TSW co sa spomina ako vedlajsi efekt kortikoidnej liecby? Ako dlho si natierala kortikoidy alebo brala aj vnutorne ci injekcne?

21
autor
19. jún 2024

@telly4 napisem Vam spravu, ked pridem z prace

indigirl
22. aug 2024

Baby mne chce kozny dat Inh.Jak? Ake mate skusenosti? On je inak dost dobry odbornik.

21
autor
22. aug 2024

@indigirl sprava

katik22
14. okt 2024

@indigirl ahoj, mám rinvoq

21
autor
15. okt 2024

@katik22 super. Potom poprosim recenzie 😁 Mne chce dat dr dupixent

paris1813
14. nov 2024

@21 ahojte ja beriem druhý rok Cibinqo . Taktiež mi veľmi pomáha , samozrejme všetko je preplácane poisťovňou keďže ide o finacne. Elmi náročnú liečbu . V lekárni má váš troška vystrašila jedna farmaceutka , že takéto drahé liečby vie poisťovňa zo začiatku preplácať a po dlhšej dobe je tam aj spoluúčasť pacienta , uvidíme . Momentálne mám obdobie že som komplet vyhadzana, flakata , všetko má svrbí a mám ekzém aj tam kde som ho nemavala. Neviem čo to je, lebo doteraz mi perfektne zaberal tento liek, ale o dva týždne idem ku kožnej, tak uvidíme .

21
autor
14. nov 2024

@paris1813 potom sa ozvite. Mne muselo byt cibinqo odobrane kvoli vaznym neziaducim ucinkom po 5 tyzdnoch, hoci koza bola cista 🥺

paris1813
14. nov 2024

@21 áno ? A navrhli vám nejakú inú biologickú liečbu , inu značku ? Prípadne akú liečbu vám nasadili namiesto biologickej ?

husky25
14. nov 2024

@paris1813 a chodievas tiež pravidelne na odbery ? Straší tá doktorka že to budeš musieť brat pri akékoľvek odchýlke v krvi napr obyčajná chrípka ? Lebo mňa toto jedine nebaví chodiť k dr v strese že čo si opäť vymyslí aby ma mohla vyradiť

paris1813
15. nov 2024

@husky25 Áno chodievam pravidelne na odbery akurát budúci týždeň idem znova si dať urobiť vyšetrenia na pľúcne.Nie vôbec ma doktorka nestraší nič mi takéto nespomínala , práveže je veľmi nápomocná a hovorí mi nech sa nebojím určite mi to poisťovňa bude aj naďalej schvaľovať lebo som vhodný kandidát a mne iná liečba nezaberá . Vôbec k nej nechodím v strese, no od budúceho mesiaca tam má prísť nová doktorka, pod ktorú žiaľ aj ja budem patriť , tak uvidime .

21
autor
15. nov 2024

@paris1813 najprv mi chcela zmenit na rinvoq, no z nejakeho dovodu si to rozmyslela a pojdeme skusit dupixent. Nemam ziadnu inu liecbu, lebo ziadna mi nepomaha

paris1813
15. nov 2024

@21 ja som nechcela injekcie , nevedela by som si to pichať ani by som to nedokázala sama sebe za žiadnych okolností . A dochádzať kôli tomu je pre mňa nemožné . Takže verím že mne liečba bude fungovať čo najdlhšie

21
autor
16. nov 2024

@paris1813 myslim, ze ak ho uz beriete 2.rok, bude vsetko v poriadku. Pisala som si s ludmi, ktori ho beri uz dlhe roky

paris1813
16. nov 2024

@21 kiežby ste mali pravdu 🙂

21
autor
17. nov 2024

@paris1813 urcite

malita
5. apr 2025

@elmivelmi ja mam biolog.liecbu kcoli aleriam a atopickwmu ekzemu. Na rakovinu je asibiny tip biol.liecby. je viac druhlv.

paris1813
6. apr 2025

@malita čo znamena asibiny tip ?

malita
10. apr 2025

@paris1813 pane boze.. to co som popisala? Som nemala okuliare.. tak este raz a po slovensky.. 🤣
Ja mam biolog.liecbu kvoli alergiam a atopickemu ekzemu. Na rakovinu je asi iny tip biol.liecby. je viac druhov.

jkatarina20
3. aug 2025

Ahojte, užíva niektorá z vás Rinvoq? Ja ho beriem 3 mesiace. Prve 3 tyzdne vynikajúci efekt, vsetko mi zmizlo a mala som čistú kožu. Potom sa to vsak zacalo vracať naspat. Stále mi predpisuju kortikoidne maste, ale tie odmietam používat, lebo to uz davno nepomaha. Moje ruky, tvar, dekolt su uplne cervene. Dalsie flaky sa začínajú robit aj na chrbte a nohach. Neviem ako dalej...

21
autor
3. aug 2025
@jkatarina20

Ahojte, užíva niektorá z vás Rinvoq? Ja ho beriem 3 mesiace. Prve 3 tyzdne vynikajúci efekt, vsetko mi zmizlo a mala som čistú kožu. Potom sa to vsak zacalo vracať naspat. Stále mi predpisuju kortikoidne maste, ale tie odmietam používat, lebo to uz davno nepomaha. Moje ruky, tvar, dekolt su uplne cervene. Dalsie flaky sa začínajú robit aj na chrbte a nohach. Neviem ako dalej...

@jkatarina20 ja uzivam Rinvoq, mavam problemy s tvarou a niekedy zahyby laktov a kolien. Viac nic (okrem inych vedl ucinkov)

21
autor
3. aug 2025
@jkatarina20

@jkatarina20 zacinam 7. mesiac

jkatarina20
3. aug 2025
@21

@jkatarina20 ja uzivam Rinvoq, mavam problemy s tvarou a niekedy zahyby laktov a kolien. Viac nic (okrem inych vedl ucinkov)

@21 ako rýchlo ti zabrala liečba? Lebo na mňa to akosi nefunguje.
Ake máš vedľajšie účinky?

21
autor
4. aug 2025
@jkatarina20

@jkatarina20 ja som mala zapal celeho tela, cele telo cervene, zabrala do cca 2-3 tyzdnov. Ale je to individualne. Vedl ucinky su znizenou imunitou - zvysena chorobnost (kedze robim v skole - teraz zatial nic cez prazdniny), STALE nejake hlieny a kasel, zvyraznena alergia (cyklicky opakujuce sa zapaly oci) a zive sny. Po asi mesiaci ma boleli velmi klby ruk zopar dni a hlavne v noci (budila som sa na to), ale to preslo. Zvyseny cholesterol (beriem vsak prirodne lieky, ktore ho udrziavaju este relativne v norme) a kedze mam aj nestaly tlak, niekedy mi ho zvysi…

21
autor
4. aug 2025
@jkatarina20

@jkatarina20 pocit plneho zaludka viac a castejsie bolesti hlavy (som migrenicka) a castejsie depky. Lenze ja mam kopu inych diagnoz a pripada mi, ze vsetky sa akoby zvyraznili vlastne. Uvidim, ci si telo zvykne na tuto chemiu a mozno sa ustali, uvidime🤣

Strana
z2