Ekzém na rukách - liečba

patrick205
21. jún 2020

Zdravím vás chcem sa vás opýtať či nemáte niekto skúsenosti s liečením takéhoto typu ekzému. Objavilo sa mi to asi pred tromi mesiacmi odvtedy to liečim antibiotikami a masťou ale už aj to prestava zaberať. Kožná lekárka mi priamo ani nepovedala co to je ani po odberoch vzoriek. Na jednej ruke mi to zmizlo ale objavilo sa to na druhej ruke vid fotka. Dosť to mokva. Ďakujem za každú pomoc.
https://i.postimg.cc/Bb5WkCy2/IMG-20200621-1829...

evinka400
21. jún 2020

Ahoj, nemoze to suvisiet s pracou ktoru vykonavas? Robili ti testy na alergie? Vymen doktorku, ked ti nevie pomoct.

sunny8
21. jún 2020

Mne dala kortikoidy a zabralo hneď. Nemastim si to pravidelne keď to nemám červené nemastim keď ocervenie namastim a zajtra zas nemám. Je to na celé roky v Tom horšom prípade

pieces
21. jún 2020

Skúsiť Skin cap spray

zinulienka
21. jún 2020

Mne sa zda, ze to je nieco ako herpes,pasovy opar nie ekzem. Ale fakt neviem, ale nieco podobne mala dcerka na kozi a svokra na chrbte.

patrick205
autor
21. jún 2020

No pracujem so železom brúsenie atď. Už tam robím 5rokov že by sa to až teraz ukázalo? Som objednaný k druhému kožnému lekárovi. Spravila mi výter z toho a vraj nejaký bacil ale nemalo by to byt také vážne. Len sa to rozšírilo na druhú ruku a medzitým kožná lekárka zomrela. Tak či s tým nemáte skúsenosti lebo doteraz som nemal problém s kožou.

zinulienka
21. jún 2020

Jedno dievca to malo na tvari, dost velke, brala antibiotika, bola doma asi 1,5 mesiaca. Tiez jej povedali, ze to ma herpes- chrastu a sa to od niekoho prenieslo, ze sa to prenasa vzduchom aj dotykom. Dali aj kortikoidy, brala antibiotika, a stale tam mala toho bacila. nemohla sa dotykat toho, lebo sa to prenasalo z toho na ine miesta. MOzno mas nieco podobne. Treba ist k inemu doktorovi, mala aj teploty na zaciatku.

zuzka251
21. jún 2020

@patrick205 ake konkretne maste ti dala kozna? Dala by som na to tanin-alkohol na stiahnutie a potom natenko potriet imazol krempastou

patrick205
autor
21. jún 2020

@zuzka251 dostal som na to antibiotika a masť alebo krém to je imazolplus. Natieram si to pomerne pravidelne len to neustupuje vôbec.

gabikaadamko
24. jún 2020

@patrick205 ekzém je problém čreva, musíte jednoznačne zmeniť stravu! A rovnako crevu pomôcť-vitamín d,c, olozol krem, vláknina, očistu čreva. Črevo sa regeneruje u dospelaka cca 2roky u dieťaťa je šanca skôr, my sme sa nadobro zbavili ekzemu alergie asi po pól roku

patrick205
autor
25. jún 2020

@gabikaadamko posledné tak tri štyri mesiace som pil veľa mlieka s musli cerealiami plus jogurty tak mam podozrenie ci to není z toho keď spomínate tie čreva. Co odporúčate jest pri takýchto prípadoch zelenina?

gabikaadamko
25. jún 2020

@patrick205 vynechať cukor úplne! Ovocie tak raz za deň, vynechať aj cukor, proste všetko čo podporuje zapaly! Zemiaky, rajčiny, paprika tiež preč! Obsahuju solanin-dráždi ekzém! Určite zaraďte d vitamín, c vitamín ale nie syntetiku! Vlákninu treba, z vlakniny sa napchávajú dobre baktérie v creve! A na ekzém by som určite dala krem s ozonom, vysusi a koza sa ako keby odlupne a odpadne