Euthyrox a jeho vedľajšie účinky
Ahojte žienky. Chcela by som Vás poprosiť o Vaše skúsenosti s euthyroxom. Aké vedľajšie účinky pociťujete? Viac ako rok nedostávam menštuáciu pravidelne ako predtým a teraz ako mi lekár zvýšil dávky som trochu pribrala. Len teraz neviem, či je to z liekov, alebo z Vianočných sladkostí, ale z takýchto vecí nezvyknem priberať. Kamarátka mi spomínala, že jej mamka dosť pribrala. Ďakujem za Vaše skúsenosti, postrehy.
Ahojte. Chcem sa opýtať aj vás pri užívaní lieku na štítnu žľazu nazývalo? Užívam ich iba raz denne denne ráno pred jedlom ale celý deň ma s nich naduva a niekedy ma preháňa .
Hlava sa mi kruti, je to mozne od eutyroxu?
Príčina, ak sa odstraňuje, všetko ide vždy ľahšie. Tiež osobne riešim problém autoimunitného ochorenia ŠŽ. Po vyštudovaní antroplogie som sa začala venovať meditačnej joge - sahadža joga sa volá, www.sahadzajoga.sk a tá mi dala a dáva pochopenie súvislotí, čomu sa vyhýbať, ako očistiť čakry, ktoré za naše zdravie hlavne môžu, Kundalini - liečivá sila Prírody, či Boha v nás je nám daná čiastočka v krížovej kostí aby nám pomáhala, po jej prebudení. V piatej čakre - kde je aj ŠŽ sú duchovné kvality ako kolektívita, čistá radosť a pozícia svedka v živote celkovo, tj. nadhľadovo vieme brať život ako Hru. Nepekná reč, odsudzovanie sa, či pocity viny - často aj skryté nám robia zle a oslabujú všetko v tejto oblasti. Ono - celá naša bytosť je prepojená - ale toto je také hlavne poňatie. U nás v rodine mali mama, jej sestra a stará mama zvýšenú funkciu, ja zníženú, aj môj otec. Lieky beriem, no cítim, že vlastnosti sa menia vo mne, je mi ľahšie, aj keď niekedy práve tá pozícia svedka vo mne je slabá, emócie silno dobiedzajú...
Prajem veľa priaznivosti, jód je určite dobre dolňať, zo soli sa vraj nevstrebáva dobre, či je aj tekvicový olej, či rybí s prídavkom jódu. A hlavne sa tešiť z daru života čo najviac!!!
ja beriem euthyrox roky, momentalne 75mg a neziaduce ucinky nepocitujem
@tehulka2011 ak beriete dlhodobo euthyrox zlepsili sa vysledky TSH ?
Skôr naopak keď si nedám rozhádzana termoregulacia
@tehulka2011 ak beriete dlhodobo euthyrox zlepsili sa vysledky TSH ?
@klauduska007 beriem 20 rokov. Vysledky tsh nie su az tak dolezite, najdolezitejsie je, ci mate dostatok ft3 hormonu.

Ahojte. Začala som užívať Euthyrox 25 ku a čítala som, že sa súčasne s ním nemôžu konzumovať jedlá obsahujúce sóju. Musím ju úplne vynechať z jedálnička, alebo sem tam môžem.