Extrakcia osmičky. Môže to bolieť aj týždeň?
Ahojte žienky,
som už tretí deň po chirurg. vybratí ľavej dolnej osmičky, a mám neskutočné bolesti a líco ako bobor! Zákrok prebehol dla dr. v poriadku, dva dni som si dávala studené obklady, mám aj ATB a AULIN na bolesť. Ale nič nezaberáááá...ani proti opuchu, ani proti bolesti...
Ako to prebiehalo u vás? Môže to trvať aj týždeň? Alebo je zádrhel niekde inde??Čo ešte skúsiť?
Ak je tu už daná téme rozoberaná, tak ma do nej prosím posunte, fakt nemám náladu na hľadanie, ďakujem. 😝
@jvevaj poslal ma zubar k neurologovi, lebo podla rtg bolo vsetko v poriadku len som to mala necitlive a bolestive a nic odbolesti nezaberalo, ani tramal ani kortikoidy nic...ale potom to zacalo ustupivat az ustupilo uplne...lebo ze som mala okolo korena nerv mne sa ten zub preyo nemohol ani prerezat yakze mne to vydlabavali cele
@jvevaj aj mne to mravcalo a stale mravci, tiez som citala ze to je dobre znamenie tak snad. Ja som precitala velmi vela clankov aj zahranicnych a vsade sa pisalo len to ze treba cakat a brat vitaminy skup.B, vo vacsine pripadov sa cit vrati do pol roka, ojedinele po roku a malemu percentu ludi nikdy.tak snad do poslednej skupiny nespadame.rana sa mi zahojila celkom rychlo a bezproblemov do tyzdna,brala som wobenzym.a dakujem
@sense tak to mám aj ja. Normálne ma z toho akoby tie spodné zuby boleli. A keď odkusujem z chleba,tak má tá pera pichá. No nepríjemné fakt. A wobenzym nepomohol pri hojení? Ja som nemala skoro žiadny opuch,neviem teda či to bolo vďaka tomu,aj rana sa celkom pekne hojí,len to ešte stále pobolieva no...Hlavne v noci a ráno taká bolesť silná. To som myslela,že s wobenzymom budem fit za 3 dni 😕
Wobenzym je blud, brala som ho pred oboma extrakciami a dopadlo to rovnako ako keby som ho nebrala - raz ok a raz zle. Skoda penazi a nie som jediny pripad 🙂. V noci a rano mas bolest silnu najma preto, ze lezis, dako sa tam vytvara tlak ci co.
@jvevaj no ja som mala stastie, ze ked mi chirurgicky extrahovali dve osmicky na pravo a potom dve osmicky na lavo nemala som ziadne bolesti,akurat fakt dost vyrazny opuch,ktory dlho odznieval, ale neuzila som ani jedno analgetikum, takze okrem toho poskodeneho nervu bez problemov. Ale tak to je individualne ja mam velmi vysoky prah bolesti. Ale na strane kde by zuby extrahovali som sa snazila nejest a nicim to nedrazdit asi aj mesiac. A na tej strane ktoru mam necitlivu nejem do dnes lebo mam pocit,ze si spodne zuby ani necitim na tej strane tak sa strasne zle tam je.mne stomatochirurg povedal,ze sa to urcite spravi, tak neostava nic ine len verit.
@lusu11 super,že bez bolestí!!!! Šťastná žena!!! No mne ešte tá bolesť vyráža aj do hornej osmičky,ktorú tam mám na tej strane vraj pokazenú. Takže to asi súvisí s tou ranou a prenáša sa to aj tam 😔 aj mne to vravel zubár,že sa ta citlivosť vráti,tak hádam áno!!!!!No neviem si síce predstaviť,že až o pol roka....Tiež sa snažím nejesť na tej strane,ale vždy mi tam čosi ujde,tak hneď vyplachujem a čistim.
Dievcata,idem sa s vami podelit o cerstvu skusenost s umrtvujucim pripravkom Depulpin. Nikdy v zivote by som si ho uz nenahala aplikovat. V januari som bola u zubara so zapalom nervu. Tak mi ho vyvrtal a dal do zuba depulpin. Samozrejme nemala som sajnu co to je,len ze to ma umrtvit nervy.ok. objednal ma na maj. Po vyse troch mesiacoch zub zacal boliet. Isla som znovu a skonstatoval ze je tam velky zapal a zub nahal otvoreny. Kedze zub aj tak bolel navstivila som zubnu pohotovost,kde pan doktor zostal zhrozeny z toho ze som mala depulpin v zube takmer 4 mesiace!ma tam byt max den nie viac,lebo poskodzuje kost aj vsetko naokolo.zub mi nakoniec vytrhli. Takze vsetkym rada,pozor na.depulpin..
som 5ty den po EXT dolnej lezatej 8ky. ATB mi zubar nasadil hned v den zakroku. Klasika opuch ,bolesti... Opuch uz skoro zmizol no bolesti mam stale, jeden den tak trochu, dalsi dost. snazim sa bez analgetik, ked tak na noc si dam nech sa vyspim. uz som na nervy, som myslela ze po tretom dni budu bolesti ustupovat.Zakrok trval hodinu aj 15min, bolest nebola ale ten tlak 😨 az mi od zufalstva slzy tiekli ze nech to uz skonci... hrozny zazitok
Sanku pomaly rozhybavam, este neotvorim usta uplne. Skor sa bojim aby koli tej bolesti nech mi to nemusi cistit. Lebo tam zomrem ak sa mi bude v tej diere muset hrabat a zaziva 😢
V piatok idem na stehy,, nervy mam... poondiate zuby ☹
@zuzikkaa mňa to bolelo tak riadne 10 dní cca. Po 2 týždňoch som sa normálne vyspala. Tiež som bola z toho zúfalá,som myslela,že mi to neprejde. No a po vytrhnuti a zhojeni stále pretrvávajú problémy,čo som mala predtým. Cize stále tam nemôžem jesť. Ešte je tam jedna osmička pokazena,tak ide aj tá von. Tak dúfam,že potom už aj tie problémy skončia.
Ahojte , som po vytrhnuti osmičky dole - včera naobed a od včerajšieho večera mam miernu teplotu alebo zimnicu, plus ma strašne boli hlava . Dr. vravel , ze zatial to je ok, nebude riešiť , len ak by to pretrvávalo. Máte niekto skúsenosť s niečim takým ? Dakujem
ahojte
pred 8 dnami mi vyberali jeden horny a jeden dolny zub mudrosti na pravej strane. do teraz mam bolesti, usta otvorim asi len na 2 cm. na sanke mam velky opuch ktory sa nezmensuje. je tvrdy ako kost. zubarka mi predpisala antibiotika az po 6 dnoch, ale zatial ziadna zmena. dnes som bola na kontrole a zubar mi povedal ze ak mi ten opuch neustupi tak mi to budu rezat, ale z vonkajsej strany. uz ste sa s tym stretli?
@aliennka ahoj. Mne v januari vysekavali dolnu osmicku,cela bola v kosti a zrastena so sedmickou.trvalo to asi hodinu,opuch bol riadny aj modriny 🙂bolesti som mala asi tyzden,potom uz znesitelnejsie. Ja som brala atb uz tyzden pred zakrokom a potom aj po nom.tiez som usta vedela otvorit asi na malu lyzicku len,ale stehy sa im podarilo vybrat 🙂
Ahojte , no tusim som to tu ani nemala zaca citat 🙂 .6. jula mi idu vytrhnut hornu osmicku, vraj tam je velky kaz, mna vobec neboli a musi ist von. Ja mam panicky strach zo zubarov, toto mi budu robit na stomatochururgii. Podla RTG ma pekne rovne korene, vyrastla cela, len smeruje trochu na lice, nie rovno dole. Ja som myslela, ze to vyberu a idem do roboty, no tusim ze to asi tak nebude ...to sa fakt tak dlho hoji ?
@dadulala podla toho, co pises, tvoja bude bezproblemova. V celusti je porovitejsia kost, cize sa zub taha lahko, dole v sanke je kost tvrda jak fras, preto su dolne zuby narocnejsie na extrakciu. Ja som mala podobny pripad ako ty, mne vytiahli jednu hornu osmicku cez obednajsiu pauzu, hned odtial som sla do prace, ani jeden ibalgin som nepotrebovala, fakt total nekomplikovane, do vecera som aj zabudla, ze sa daky zub tahal 🙂 Druhu hornu osmicku som mala neprerezanu v kosti a tam to tiez nebolo nic hrozne, do 15 minut bola von, sice som par dni bola ako skrecok a musela som sa vratit na vyberanie stehov, ale inak pohoda jahoda. Dolne osmicky boli uz ine kaficko, na to nechcem ani spominat radsej
Dievcence horne su naozaj v pohode.mam vyskusane vytrhli a nic ziadne bolesti.no dnes je to uz 8 den po trhani spodnej 8.bolesti ustupili no usta neotvotim.vcera som mala ist na vyberanie stehov no nebola som.kolko tam mozu ostat neviete?

@sense a ako ti zistili,že nerv je v poriadku? Na akom vyšetrení si bola? Asi aj ja budem musieť ísť,lebo fakt ma to štve 🙄 ďakujem