icon

Extrémne chlpatá žena

10. apr 2022

Ahojte. Dlho som sa odhodlavala dat sem príspevok lebo je to hakliva téma ale potrebujem sa vyrozprávať a možno si idem tak trochu aj po pochopenie, po radu... Mám 26rokov a môj problém je nadmerné ochlpenie. Ochlpene mám celé telo a jemne chĺpky to teda niesu. Začalo to už v detstve pomaly sa to zhorsovalo až som sa dostala až sem. Chlpy mám aj nad hornou perou pár ich je aj na brade a teraz mi začínajú rast aj na lícach. Mám veľmi husté obočie a rastu mi aj bokombrady. Najviac sa bojím že mi zarastie celá tvar. Telo sa dá skryť oblečením ale na tvári sa to skryť nedá. Asi si viete predstaviť ako mi je po psychickej stránke. Každý deň prežívam peklo na zemi. Nikdy som nemala priateľa ani nechodím do prace. Proste nemám normálny život ako každá iná žena.Viete o niečom prírodnom čo by mi pomohlo? Máte aj vy problém s nadmerným ochlpenim?Ďakujem za každú radu 🙏

simsalabim
10. apr 2022

@iveta1970 preco Next?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dadis
10. apr 2022

Boze chlpy nie su koniec sveta. Su moznosti liecby, kozmetickych procedur, domacich pristrojov. Rozhodne to nie je nieco, preco by si mala sediet doma. Byt nechlapata nie je prirodzene, kazda jedna sa depilujeme. Mam 40 a ked mi kozmeticka depiluje hornu peru, tak hovori, ze 90% zien v zrelsom veku, co tam chodi, tak tuto depilaciu potrebuje (lebo som sa pytala, ci to je normalne, ze ci nemam kvoli tomu k lekarovi, lebo som nikdy ako mlada depilaciu nepotrebovala). Iste, su extremy, ale nie je sa za co hanbit. Chlpy mame vsetci

dietatko2020
10. apr 2022

Si precitaj, co si napisala - “Bola som pred pár rokmi aj na endokrinológii ale zlá skúsenost ma odradila tak po druhom odbere krvi som tam už viac nebola. A tie otázky lekárov nezvládam” - to nemoze napisat zena, kt je dospela a chce riesit svoj problem! Najprv sa vzchop a zacni ruesit svoje problemy a cajikmi to nevyriesis ani nicim prirodnym! A este jedna vec, nelutuj sa, ale ries problem!

petulka2021
10. apr 2022

@paulinadreamy a odstráni na trvalo? Alebo len 3-6 mesiacov, chĺpky?

madeline1
10. apr 2022

Minimalne tvar uz si si mala holit, aj ruky,nohy,intimne partie...ostatne si daj laserom a chod sa dat vysetrit, bude to problem hormonalny, daju ti lieky.

autor
10. apr 2022

@jaja20 bohužiaľ nedokážem to prekonať ten strach tú hanbu a mám zlu skúsenosť s lekármi už som na to rezignovala

dadis
10. apr 2022

Tak treba ist k psychologovi/psychiatrovi. Mozno aj svoj problem vidis zvelicene.

scacchi
10. apr 2022

Ja by som urcite najprv skusila navstivit doktora, mozno pride na hormonalny problem...., niektore esteticke kliniky odstranuju aj natrvalo chlpky....,
Neboj dobre bude 🙂 len treba zacat riesit

luccija
10. apr 2022

Choď spať k lekárovi a dotiahni to do konca.si dospelá, ale správaš sa ako dieťa.Ine ako zistiť príčinu Ti nepomôže.

iwesska
10. apr 2022

Joj dievca,kym si ty sama nebudes chciet dat pomoct,nepomoze ti nikto. Baby ti tu uz poradili dost a ty si ides furt svoje🙈 Tak si daj 2 Lexauriny pred navstevou lekara a bude ti uplne jedno,kto si co mysli.

edien
10. apr 2022

Tak potom úloha nemá riešenie. Prekonaj strach a choď na vyšetrenia. Alebo najprv ku psychológovi/psychiatrovi možno ti pomôže odbúrať ten blok čo máš a dokážeš o Tom hovoriť.

laura0107
10. apr 2022

laser si neskusala na odstarnenie chĺpkov aspoň na tvári ?? a baby majú pravdu,treba to s tými vyšetreniami u lekárov dotiahnuť ,musíš zaťať zuby a ísť do toho..možno by si hneď na začiatku mohla povedať sestričke aj lekárovi že si na tom dosť zle psychicky ,aj kvôli zlým predošlým skúsenostiam ,,ja verím že by to pomohlo ..a boli by ohľaduplnejší ,,
prírodné veci na toto neexistujú ☹️

laura0107
10. apr 2022

aj ja mám teda dosť silne ochlpenie,aj to obočie ,,dcérka to zdedila a už teraz sa pripravujem že to zanedlho bude chcieť riešiť .. zisťovala som aj ja vsade čo sa s tým dá robiť .. veľa možnosti nieje,žiaľ

matovicova
10. apr 2022

Veet voskové pásiky ?

lavinis
10. apr 2022

No keď si na to rezignovala, akú radu tu čakáš? Zázračný čaj, ktorý problém vyrieši?

duracellko
10. apr 2022

si divná, myslím psychicky, ja mám od detstva podobný problém -scasti genetika, z prevaznej casti hormóny -vlastne je to tiez zdedené, no a? chodím na endokr. od detstva -par lekarov som vystriedala, zatitky neprijemne, vysledok - teraz netreba liecit, len sledovat. stotoznujem sa aj s prispevkom vyssie -davat pozor na zlozenie stravy a hrubku podkozneho tuku, doplnat mineraly, vitaminy - s rozumom! skus tzv. zenske caje -co ti to da, s tym nemam skusenosti, alebo sa objednaj do solídneho centra TCM - mne to pomohlo pri inom zdr. probleme a nesleduj sa, psychicka nerovnovaha okamzite rozhadze hormony a zhorsi stav.

autor
10. apr 2022

@duracellko a kde všade mate ochlpenie? Na celom tele aj tvári??...u mne nejde o pár chlpov navyše ja som ťažký prípad..

lily246
10. apr 2022

Nikto iný ako lekár ti s týmto nepomôže. Nevieš sa ani na chvíľu premôcť a dať sa vyšetriť, budeš s tým radšej trpieť do konca života...zvláštny prístup,
za to trápenie si môžeš potom ale sama :(

duracellko
10. apr 2022

to jedno, proste mas problem, nie maly, ale ani nie tragicky, a mas dve moznosti - riesit a zit kludne, alebo nechat tak a otravovat okolie sebalutostou, to je uz na tebe

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
10. apr 2022

A hlavne liecba nemusí byt, možno sa to uzavrie ako "je to proste tak" a ty sa budeš nervovat a skrývať dokedy? Vsak epilácia a hotovo. Tak rastu pomalšie s lumiou, super... Ak chces trvalú epilaciu musíš ist na laser a vyskúšať. Zarasta tvár a obocie? Kozmeticka to vytrha raz dva.
Ak mas problém u lekára vezmi so sebou niekoho. Ano su nepríjemni, a co? Všetci sa sctym stretávame. Potom sa mozes vyburit na recenzii a ulavi sa ti 😂 ale hlavne nech ta vysetri a budes vediet na com si.

paulinadreamy
10. apr 2022

@petulka2021 pri dlhodobom používaní chlpky rast nebudú. Ja používam od decembra, na lytkach mi skoro všetky zmizli,podpazušie holim raz za týždeň, bikiny som si holila po vyše 4tyzdnoch a aj to minimum chĺpkov a nad perou mi zmizli úplne. V ošetrovaní pokračujem ďalej, pripomína mi to všetko aplikácia. Takže rásť nebudú kým bude lumea fungovať. Najlepšia investícia akú priateľ urobil,aj on si chváli že míňam menej vody na holenie 😆😆

loliki
10. apr 2022

Asi to neriešili ani Tvoji rodičia. Ale, super, že sa to snažíš riešiť Ty a hľadáš možnosti. A len ten kto hľadá, nájde. Preto sa nevzdávaj. Stačí nájsť jedného odborníka, ktorý problém odhalí a vyrieši. Ty nerieš, či je príjemný alebo či je sympaťák, pre svoju krásu každý je ochotný niečo vytrpieť. Určite si hľadaj odborníkov, aj tu na MK sú rôzne poradne. Ale treba ísť aj k lekárovi. Vyšetrenia sú potrebné a to sa na diaľku neurobí.

caroline_
10. apr 2022

@cocolino234 aj keby niekomu visela na krku,tak čo, nikoho do toho nič a navyše to ani nebolo predmetom diskusie

lalenka33
10. apr 2022

V prvom rade by si mala navštíviť psychiatra. Keby ťa naozaj trápilo to, ako vyzeráš, tak to riešiš a nevyhováraš sa na jednu zlú skúsenosť s lekarom spred pár rokov. Zaujíma ťa iba to, že ťa nikto neľutuje, ale niesi ochotná spraviť nič preto, aby si sa svojho zdr.problému zbavila. Nepomôže ti nič iné, len lekár, laser, žiletka, depilácia... žiadne prírodné produkty ti nepomôžu a už vôbec nie keď ani nevieš aký máš zdr.problém. Máš len 2 možnosti buď ísť k lekárovi a začať sa liečiť a žiť normálne alebo sedieť do konca života zavretá doma a skrývať sa pred ľuďmi ako ten netvor z rozpravky kráska a zviera. Máš 26 rokov a správaš sa ako malé soplavé decko, ktoré sa hodí v obchode o zem keď nedostane lízatko.

heleninamama
10. apr 2022

@lalenka33 👍🏻

janetinka27
10. apr 2022

laser. moja kamaratka bola tiez velmi chlpata,aj na licach a pomohol laser. vysledky mala vsetky ok. ja s tymto mam tiez problem,sice nie az taky velky ako ty,vsetci mi vraveli,ze mam urcite viac muzskych hormonov. nebola to pravda,muzske hormony uplne v poriadku.endokrinologicka mi povedala,ze proste niekto ma chlpy vyraznejsie,niekto menej.

veve889
10. apr 2022

skusala si uz Diodovy laser? ten by mal natrvalo odstranit rast chlpkov. Len tie ceny ze sedenie 🙈 treba najst v okoli studio kde to ponukaju - ale pozor, nepopliest si to s IPL.

naja85
10. apr 2022

Ak ovladas anglictinu,na facebooku mas sukromne skupiny,kde su zeny s podobnym problemom po celom svete,urcite sa do nejakej pridaj. Ziskas taku emocionalnu podporu,ze nie si v tom sama a urcite aj velmi dobre rady. Ako epilacia je ram velmi casto odporucama mozno zaostala,ale ucinna epilacia elektrickou ihlou,lebo je trvala na rozdiel od laseru
Zial tento problem musis riesit aj s lekarom a nejakym estetickym salonom,kde je aj kvalitne vybavenie,nie len s kozmetickou.Drzim palce,nech nazbieras odvahu a stretnes lekarov a ludi,ktori ta nesklamu.