Extrémne chlpatá žena
Ahojte. Dlho som sa odhodlavala dat sem príspevok lebo je to hakliva téma ale potrebujem sa vyrozprávať a možno si idem tak trochu aj po pochopenie, po radu... Mám 26rokov a môj problém je nadmerné ochlpenie. Ochlpene mám celé telo a jemne chĺpky to teda niesu. Začalo to už v detstve pomaly sa to zhorsovalo až som sa dostala až sem. Chlpy mám aj nad hornou perou pár ich je aj na brade a teraz mi začínajú rast aj na lícach. Mám veľmi husté obočie a rastu mi aj bokombrady. Najviac sa bojím že mi zarastie celá tvar. Telo sa dá skryť oblečením ale na tvári sa to skryť nedá. Asi si viete predstaviť ako mi je po psychickej stránke. Každý deň prežívam peklo na zemi. Nikdy som nemala priateľa ani nechodím do prace. Proste nemám normálny život ako každá iná žena.Viete o niečom prírodnom čo by mi pomohlo? Máte aj vy problém s nadmerným ochlpenim?Ďakujem za každú radu 🙏
Niektore by ste sa mali uvedomit. Ak trpi tymto od mala a v detstve sa jej niekto vysmieval alebo ju nejakym sposobom kvoli tomu zosmiesnoval,ponizoval, asi nema velke sabavedomie. A povedzme si rovno,v akom stave je nase zdravotnictvo. Najst normalneho lekara, ochotneho,empatickeho...tazka uloha,skor na sukromnych klinikach niekoho takeho najdete.
Mozno pre niekho nie tragicky problem,vsak su to len chlpy..no nie je ochlpenie ako ochlpenie. Lenze keby ste mali chlpy na prsich ako poriadne zarasteny chlap,asi by ste to uz povazovali za problem a asi riadne velky. Extremne nadmerne ochlpenie nikomu krasne pripadat nebude a znacne to poznaci aj psychiku a sebavedomie dotycneho.
@naja85 presne tak u mňa nejde o pár chĺpkov navyše. Sú husté výrazné a naozaj po celom tele. Asi mi tu väčšina žien ani neverí ale má o tom mylnú predstavu ale som ochotná aj dat sem fotku nejakej časti tela aby ste verili že je to pravda. Keby som vám tu napísala celý životný príbeh ako mi to ovplyvnilo život to by bolo asi na dlho a možno ani vtedy by ste ma nepochopili lebo pochopiť to môže len ten kto to naozaj každý deň prežíva. A naše zdratovnictvo nieje na takej úrovni aby boli vôbec ochotný mi pomôcť.
A co cakas od nas? Ze ti poradime chlastat mentolovy caj a tvoj zivot bude zrazu v poriadku? Lebo nebude... Darmo tu bude 10 stran empatickych prispevkov, keď ty aj tak ziadny krok k rieseniu neurobíš. Az potrebujes len pohladkat po pleci, tak OK. Ale napis to rovno a neutoc na tych, co sa snazia aj realne pomôcť, nielen chlacholit prazdnymi frazami.
Autorka prepáč, ale riadne si protirečíš v svojich komentároch. Píšeš, že si bola len 2 krát pred rokmi u endokr. a teraz píšeš, že naše zdravotníctvo nieje na takej úrovni aby boli vôbec ochotní ti pomôcť. V prvom rade ty sama nechceš svoj problém reálne riešiť a len sa vyhováraš na 1 zlú skúsenosť z minulosti. Keby to robil každý 1 človek, ktorý má zlú skúsenosť s lekárom, tak by doma umierali státisíce ľudí denne. To, že ťa budú ženy lutovať na soc.sieti tvoj problém nevyrieši. Každého trápi niečo iné, niekoho chlpi, niekoho velky krivy nos, obezita, riedke vlasy, vitiligo, krivé zuby a mohla by som pokračovať.... ale len ty sama musíš ísť k lekárovi a hladať príčinu svojho problému. Nikto iný tvoj problem nevyrieši len ty. Žiadny lekár za tebou nepríde domov. Ja mám na tvári len svetle chlpky, ale vadia mi tak, že si ich min.2 krá do týždňa odstraňujem, tak isto si každý druhý deň holím celé telo lebo mi tie chlpky vadia. Tvoj problém sa sám nevyrieši. Daj si neurol alebo lexaurin a šup k doktorovi.
Lekara by si vsak mala navstivit,mozno skor sukromneho,ten bude mat viac casu na teba. A estericku kliniku tiez. Prirodne veci toto naozaj nedaju do poriadku. Existuje aj krem,ktory by mal spomalit rast ochlpenia,ale urcie bude len na predpis. Myslim,ze ked skombinujes lekarsku pomoc,ktora pribrzdi rychlost rastu ochlpenia a epilaciu ci uz laserom alebo/alebo aj elektrickou ihlou, mohla by si zit celkom normalny zivot priemernej zeny. Ak mas facebook, daj si vyhladat hirsutism support group. Je to uz len na tebe. Ak mas niekoho,komu veris,popros ho,nech aspon ten zaciatok absolvuje s tebou.
Ale prosim ta,vsetkych dopredu odpisujes. Za to,ze si bola AZ u 1 endokrinologa a nepomohol ti,neznamena,ze su vsetci neschopni. Uz by som mala obehanych vsetkych. Je to urcite jednoduchsie,ako sa umarat cely zivot a podriadovat ho chlpom. Ja mam cely zivot akne. Hnusne skarede vyrazky. Do 35r.sa mi robili nielen na tvari,ale aj na hrudniku a chrbte,kde mi zostali jazvy. Robili mi aj hormonalny profil,vysetrili zaludok,hladali zapalove loziska,nenasli nic. Su to vraj hormonalne vykyvy pocas cyklu. Ale nechodim preto kanalizacnymi rurami,normalne vychadzam z domu,aj sa kupat v lete chodim.
Tak si z niečoho nešťastná ale nechces to riešiť a všetko zavrhujes? Tu ti nepomôžu žiadne prírodné recepty, čaje alebo zábaly. Ale len odborník. Chapem, ze si sklamaná ale radšej sa budeš trápiť cely život ako skúsiť nejakého iného odborníka? Ja toto nechápem ...
No tak pokial mas zvyseny testosteron tak ti prirodna liecba nepomoze - to je ad.1. Ad2.) pokial je to naozaj hormonalny problem (co zvyseny testosteron je), tak nielenze ti na to nezaberie prirodna liecba, ale budes mat daleko vacsi problem ako len ochlpenie - napriklad nebudes moct mat deti. Tak si uvedom pre a proti a snaz sa to riesit normalne a komplexne. Mas 26 rokov, tak je najvyssi cas, aby si sa dala do poriadku.
@paulinadreamy a ono je to vlastne len určitý počet zábleskov? Alebo ako to funguje
Skús súkromných lekárov
Ked som bola na vojenskej skole tak moja spoluziacka mala takyto problem.Viem ze bola na vysetreniach a zacala uzivat lieky na ochlpenie a fakt jej uz chlpy nerastli a ustalilo sa to.
@lalenka33 vy si holite každý druhý deň "CELÉ TELO"? Vy tiež zarastate po celom tele ako ja? Tak to sme potom dve. Je rozdiel vytrhat si pár chlpov na tvári oholiť si podpazušie nohy a vagínu. Keby som zarastala len na týchto miestach tak každému jednému chlpu dám aj meno. Mne nejde o ľútosť ale o názor ľudí a keď vidím akí vedia byť ľudia krutý tak sa mi len potvrdilo prečo neverím ani lekárom
Autorka veď ruky, nohy, intímne partie a je to celé telo...
@lalenka33 kiež by som zarastala len na tých miestach bola by som najšťastnejšia žena na svete 🙏 u mňa je to tvar - fúzy, bokombrady, husté obočie ktoré zarasta aj v strede, po bokoch brady, na lícach. Telo - hruď, brucho, celé ruky až od ramien aj na prstoch tak ako to mužom zarasta, zadok, chrbát, cele nohy. Znie to desivo ale je to realita. Krutá realita. Proste ako silne zarastený chlap. Ale často vidím chlapov ktorý tých chlpov až tolko nemajú 🙄
S týmto prístupom "ja nepôjdem k doktorom, poraďte mi radšej čaj" si sa odsúdila žiť a raz umrieť ako extrémne chlpatá žena. Škoda. Veď keby si sa konečne spamätaka, tak možno o rok po správne nastavenej liečbe by si s úsmevom čítala túto tému a krútila nad sebou hlavou, že prečo si to toľko odkladala, dávno si mohla žiť normálny život normálne málo chlpatej ženy. Tak sa rozhýb a obehaj doktorov a nebuď ako malé decko.
Musela by som vám napísať celý môj príbeh aby ste ma pochopili.. Ale podstatné je že u mňa začalo toto nadmerné ochlpenie už v detstve a mojim rodičom to vôbec neprišlo divné. Dokonca sa mi moja matka vysmiala že to nič nieje že mám len trochu viac chlpov. U rodičov som v tomto nikdy nedostala pochopenie, podporu, pomoc. Tak mi zostalo len ticho trpieť...sama. Tak ako môžem dostať pochopenie od iných keď ani vlastní rodicia ma v tomto nepochopili boli voči tomu lahostajní bolo im jedno čo prežívam. Malo sa to riešiť už v detstve...nemuselo to prísť až do tohto stavu
No ja by som ti vedela napisat o tom,cim som si presla v detstve s rodicmi ja. Tiez som mala zdrav.problem,ktory zlahcovali,mavali nad nim rukou, zosmiesnovali ma az mi zostali nasledky na cely zivot. (Nehovorim o tom vyssie spominanom akne, to bol len bonus k tomu vsetkemu,co tiez neriesili,lebo ved "to maju v puberte vsetci". ) Poviem ti,ze by som to mile rada vymenila "len" za chlpy. A ver,ze by si v mojom tele nechcela stravit s danym problemom ani par hodin. Napriek opovrhovaniu rodicov som to zobrala v dospelosti do vlastnych ruk.Pobehala som lekarov a poviem ti,ze boli chapavejsi ako vlastni rodicia. Cez to vsetko, sa to uz nikdy nepodari dat do takeho stavu,ako to mohlo byt,keby vcas zakrocili,pretoze nasi lekari s tym ani nemaju skusenosti. Napriek vsetkemu sa snazim zit najlepsie,ako viem,pre svoju rodinu,lebo som si vedoma toho,ze iny zivot uz mat nebudem. Kiez by to bol "len" esteticky problem a dal sa riesit tak jednoducho,ako ten tvoj. Ale ty sa o to ani len nepokusis...
velmi vsetko prezivas, tiez sme toto v detstve riesili, najskor s bratom a potom sestrou... tiez ako detom nad tym vsetci mavli rukou a poriesili si to potom v dospelosti... bratovi presli doslova chumace chlpov vsade v puberte, sestra epiluje vsetko... jedna vec je mat problem, druha neriesit ho a vyhovarat sa. DETOM sa taketo veci proste neriesia, rata sa s tym, ez po puberte sa nieco stane a bude sa to riesit. Nik si kvoli par chlpom nebude deita pchat hormonmi. Tak ked nefunguje holenie (jasne, kazde 2dni sa holia aj ine zeny), tak existuju ine epilacie ktore su trvacnejsie, vydzria niekomu tyzden, inemu dva, inemu mesiace.. hlavne je ze korienok chlpu sa oslabuje napr. vytrhavanim... cize ten chlp ti pomalsie rastie a kludne ako ho vytrhnes 100x tak prestane rast. Je aj laserova epilacia a ine.. okrem toho vysetrenie u bezneho lekara by si mala mat davno za sebou a bez drám a cirkusov ako to ty nedavas, lebo na teba zle pozrie niekto. Mohla si mat napr. antikoncepciu od gynekologa ak ide o problem s nejakymi zenskymi hormonmi. ALebo nieco ine.. vysoky testosteron je casto spojeny napr s problemom s kortizolom a potom su tam uz postupy, diety, ktore teda ja neovladam :D ale dr urcite. LENZE toto si musis ty riesit a je jedno v akom je to stave. Je dost mozne ze tie chlpy ti nikdy uplne nezmiznu, na to carovna palicka nie je... mozno obmedzia rast, ale aj tak budes depilovat. T
Ty si si ale vybrala cestu lutovania sa, skryvania sa. Vykaslala by som sa davno na to a riesila to radikalne sama v dospelosti. Mas to vo svojich rukach. Ak to nedavas, tak psychologa vyhladaj, ktory tuto krivdu z detstva ktoru citis nejak vylieci..
@autorka...vacsina zien ma chlpy aj v zadku, aj na prstoch na nohach, aj zrastene obocie...aj ja 🤷♀️.. a depilujem sa ozaj kazdy druhy/treti den, cez leto aj kazdy den, nohy, aj stehna, ruky, tam dole, pazuchy. Obocie mi uz strede nezarasta, asi vekom, alebo neustalym trhanim...zato depilujem nad hornou perou a par chlpkov na brade..hormonalne som ok, aj som sa vydala, aj deti mala a da sa s tym zit. A vlasy mam krasne huste 🙂 a neviem ci s tym ochlpenim nesuvisi aj vyssie libido, takze sa nestazujem...len konstatujem..
Je mi ľúto že si mala negatívnu skúsenosť s lekármi, to by sa nemalo diať. Ale uvedom si že si mladá žena, to chceš byť do konca života zatvorená doma na HO? Už teraz máš podľa tvojich reakcií veľmi nahlodané sebavedomie, určite si to mala v živote ťažké ale ak to chceš zmeniť a žiť normálne tak sa zatni a niečo pre to sprav. Veľa vecí sa dá vybaviť po telefóne, objednať sa k lekárovi aj na odbery aby si stretla čo najmenej ľudí. Na ten krátky čas to porieš na tvári pinzetou /žiletkou nech na teba ľudia nepozerajú ako teliatka (áno viem že takých je kopa). Neviem čo prírodné by si chcela vyskúšať, ale môžem ťa uistiť že nič také neexistuje. A neber si všetko tak k srdcu, lebo vidím že reaguješ trochu precitlivene aj keď ti tu nikto zle nechce. Nebolo to tak aj pri tých predchádzajúcich vyšetreniach? Možno hľadáš výsmech a nepochopenie aj tam kde nie je.
@lalenka33 kiež by som zarastala len na tých miestach bola by som najšťastnejšia žena na svete 🙏 u mňa je to tvar - fúzy, bokombrady, husté obočie ktoré zarasta aj v strede, po bokoch brady, na lícach. Telo - hruď, brucho, celé ruky až od ramien aj na prstoch tak ako to mužom zarasta, zadok, chrbát, cele nohy. Znie to desivo ale je to realita. Krutá realita. Proste ako silne zarastený chlap. Ale často vidím chlapov ktorý tých chlpov až tolko nemajú 🙄
@anonym_autor ahoj...prosim ta ...pomohlo ti nieco na to pchlpenie???