icon

Fazety na predné zuby

fanyke
10. jún 2015

Ahoj,zaujimalo by ma,ci mate niektora skusenost s fazetami na grednych zuboch?Moje jednotky su zhryzene a jedna trochu vycnieva-vadi mi to,takmer sa neusmievam.Moja zubarka mi navrhla korunky,ale ja dost vaham-zuby mam v poriadku,bez kazov a vyplni a zda sa mi drasticke umrtvovat ich na korunky.

gaby21
10. jún 2015

Baby, prosím vás, ja zase riešim zubný implantát, viete mi niekto poradiť, kde maju dobru prácu a za aku cenu?

kathawka
10. jún 2015

@malinka158
@fanyke ale 😎 preco tahate za slovicka 😎 , slovo "moda" beriete ze som to myslela negativne, ja som ZA zvysenu starostlivost. Ja si napr. viac potrpim na zuby ako na nechty, vlasy 😀, viac na tenisky ako lodicky, viac na bicykel ako moped.... (znova udavam len priklad) Tazdemy priklada vyssiu dolezitosl niecomu inemu 😉

fanyke
autor
11. jún 2015

@gaby21 manzel mojej zubarky sa tym zaobera,aj mne odporucal ale stoji to neuveritelne peniaze a navyse je tam moznost,ze to telo neprijme☹

malinka158
11. jún 2015

@kathawka tak ja ich nechcem kvoly mode, ale hlavne kvoly tej medzierke a ze zub sa mi stále posuva

marinaela
8. júl 2015

Tak ja sa pripojím k debate, fazety určite keramické, dobrý stomatolog je základ, v BA určite odporúčam Mudr. Kostolná Michaela a Mudr. Sabolova Monika

malinka158
8. júl 2015

@marinaela ahoj ty ich mas tiez? 🙂

marinaela
9. júl 2015

Nie, ja ich robím🙂, ale moja mama ma a tento rok budem dúfam robiť aj sebe🙂

fanyke
autor
9. júl 2015

@marinaela dakujem pekne,bohuzial som z vychodu.chcem sa opytat,ci fazeta riesi aj problem,ze 1zub trosicku vycnieva?

marinaela
9. júl 2015

Ano, rieši, ale pokial to nie je príliš, pokiaľ je zatlačený dovnútra, to problém nie je..

fanyke
autor
9. júl 2015

@marinaela no on je ale zatlaceny smerom von a kedze mam tie zuby zdrave,tak velmi korunky nechcem davat

marinaela
9. júl 2015

To nevadí, pokiaľ naozaj nejde úplne mimo zuboradia, to by sa malo dať, ..

certi
9. júl 2015

JA ICH MAM🙂 Mala som jeden tmavy, lebo bol mrtvy, dvojku vykrivenu von, vybielit sa uz nejako nedali...
Mam ich 5 rokov a 4 fazety -na hornych 1 a 2, nic im nie je, su perfektne, na nerozoznanie od prirodnych zubov....skor ako mi ich prilepili, museli sa dat zuby do absolutneho poriadku, este som si ich vybielila gelom od zubarky a k nim sa potom prisposobil odtien fazety. Ale co som bola v soku, zbrusi sa kazdy zub na polovicu, zostanu len take pahyle, urobi sa odtlacok a daju sa vyrobit. Bez zubov som nezostala, este pred zbrusenim mi urobili odtlacok a ihned vyrobili taku nahradu, ktory mi po zbruseni nalepili a normalne to drzalo aj vyzeralo. Vtedy ma vsetky 4 stali 20.000 SK

blackcrystal
9. júl 2015

@fanyke Ahoj 🙂 tak ja som mala uplne rovnaky problem ako ty. Mam 100% zdrave zuby a jeden mi vycnieval, korunky som si urcite nechcela dat, lebo to je skoda na zdrave zuby. Nakoniec som sa rozhodla pre fazety, dala som si to robit pred cca 3rokmi na klinike Schill a vyzera to super a nemala som ziadne komplikacie, takze ja odporucam.

malinka158
9. júl 2015

@marinaela ahoj, a preco sa kompozitne velmi neodporucaju? ☹ ja by som potrebovala na vsetky horne a kdeže jedna fazeta stoji okolo 200 eur tolko teraz nemam. kompozitna je neporovnatelne lacnejsia tak som chcela aspoň tie.

marinaela
9. júl 2015

Kompzit je podľa mna len dočasne riešenie, kompozitné korunky sa dnes používajú vačšinou ako provizorium, kým sa vyhotovia trvalé..

malinka158
9. júl 2015

@marinaela cize kompozitne by dlho nevydzali? teda aspoň pol roka alebo rok?

marinaela
9. júl 2015

To neviem posúdiť, ja by som si dala určite keramické, ale ako prechodne riešenie by to mohlo fungovať,..

malinka158
9. júl 2015

@marinaela a kedy sa neodporucaju fazety? je to individualne? podla stavu zubov?

fanyke
autor
9. júl 2015

@blackcrystal presne toto nechcem ani ja, zubárka mi vravela, že dáme korunky, ale ja nechcem zdravé zuby umrtvovať a celé zbrúsiť aby mohli dať korunku, príde mi to drastické ... musím nájsť inú zubárku čo sa na to špecializuje 🙂 ďakujem

certi
9. júl 2015

@fanyke ved aj pri fazetach sa zbrusuju na polovicu

blackcrystal
9. júl 2015

@fanyke niektore ti tu pisu, ze pri fazetach sa zbrusuju na polovicu zuby, to nie je pravda (prave v tom je rozdiel, ze fazety sa davaju na zdrave zuby a v pripade potreby ich vedia dat kedykolvek dole a ostanu ti tvoje povodne zuby v uplne rovnakom stave ako boli na zaciatku). Takze nic sa nezbrusuje, lepi sa na tvoj cely prirodzeny zub len taka tenucka vrstva. Ja som si dlho a starostlivo vyberala predtym zubara, tí na tej klinike co som ti pisala by mali byt podla recenzii v tomto smere najskusenejsi a najlepsi. Aj mne predtym jeden zubar odporucil korunku, to ti povie vela zubarov, ktori na to nemaju technologiu a odmietaju americke metody. Ked som na tejto klinike spomenula korunky, tak sa ma zubar spytal ci som normalna, ze by som si chcela dat zbrusit nepokazene zuby. A urcite s tym, nechod k beznej zubarke, musi to byt niekto kto sa zameriava aj na esteticku stomatologiu.

malinka158
9. júl 2015

@blackcrystal ahoj, a jako rychlo ti ich spravili?

fanyke
autor
9. júl 2015

@certi teraz sa už robia fazety bez brúsenia, že sa len minim. zbrusi povrch zuba a na to sa nalepí fazeta

fanyke
autor
9. júl 2015

@blackcrystal no mojej to robiť nedám, tá je síce šikovná a robí všetko možné ale fazety nie, lebo by mi ich odporučila, takž musím nájsť niekoho šikovného v ke alebo prešove

blackcrystal
9. júl 2015

@malinka158 ahoj, do dvoch-troch tyzdnov od konzultacie tusim. A samotny zakrok trval necele dve hodiny, to ale zalezi od toho kolko si ich das spravit.

malinka158
9. júl 2015

@blackcrystal a musela si este před nasadenim nieco absolvovat?

blackcrystal
9. júl 2015

@fanyke na vychod nechodievam skoro vobec, takze tam som nikoho ani nepozerala, cize s tym ti neporadim. Ta klinika kde som ja bola je v Bratislave (a maju pobocku aj v Ziline), ak nikoho pobliz nezozenies, tak si sprav vylet 🙂.

blackcrystal
9. júl 2015

@malinka158 nic 🙂 iba RTG by si mala mat ale to sa vzdy robieva preventivne pri zakladani karty. A mozes si dat pred nasadenim faziet vyrobit skusobnu maketu do ust (ktoru mozes mat par dni), aby si videla ako to bude vyzerat, ale to nie je povinne.

malinka158
9. júl 2015

@blackcrystal a na dentalnu hygienu ta neposlali?

blackcrystal
9. júl 2015

@malinka158 nie, ale to je asi tiez individualne, to sa treba dohodnut na konzultacii. ja mam velmi biele zuby a velmi sa o ne staram (nikdy som nemala ani jeden kaz, skvrny a pod.), takze mne by na dentalnej ani nemali co robit (mozno aj preto mi to nenavrhovali).