Guna injekcie - máte skúsenosti?

katiku
2. jún 2020

Má niekto skúsenosti s injekciami Guna? Mala som úraz /preseknutá achilovka na nohe/ už je to pár mesiacov.. Mávam časté bolenie pri rane na dotyk..Ako keď máte čerstvú modrinu.. Aj mi puchne keď dlho chodím.. Cvičím pravidelne na nohu, chodím na masaže, natieram si gélom.. Ale neustupuje.. Dr mi ponúkol tieto injekcie ale hradiť si ich musím sama.. Že sú nato dobré ohlasy.. Tak ak náhodou máte niektorá skúsenosť budem rada na všetky odozvy..

lenuska9999
2. jún 2020

Ja mám problémi s krížami a počas tehotenstva to bolo už nezvladatelne. Pravidelne seknuta tak, že som sa nemohla ani pohnúť. Neurologicka mi tiež odporučila tieto injekcie, tak som si dala jednu pichnúť. Zaplatila som za ňu asi 10 eur a vôbec nepomohla. Povedala by som, že to bolo ešte horšie..

lucia851
3. jún 2020

Mne ich pichala neurologicka na chrbticu ale nepomohli mi vôbec

katiku
autor
3. jún 2020

@lucia851 fuuha.. Nato, že si to človek má platiť sám.. Tak nič moc..

87saja
3. jún 2020

tak ja mám pozitívnu skúsenosť. Zabrali mi na tenisový lakeť, kde nepomáhala žiadna iná liečba. Jedna je málo, vybrala som sedem a mala som pokoj rok a pol. Akurát sa chystám na ďalšiu sériu.

katiku
autor
3. jún 2020

@87saja no mne povedal Dr, že minimálne 10 ich musím mať a cca 130€ ma to bude stáť.. Nieje to malá suma tak preto som žiadala aj touto cestou o informácie..

87saja
4. jún 2020

@katiku moj dr. povedal, ze minimum je 5. Skoncili sme pri siedmej. Rozhodnut sa musis sama. 😉

katenka2
4. jún 2020

@katiku ahoj, mne lekár tiež doporučil dávku 10-tich a ano, ta cena je taka. Mne ale veľmi pomohli na kríže, hoci doktor ani verit nechcel. Podobne, 1-1,5 roka bolo dobre. Absolvovala som 2x a ak by bolo treba, išla by som opäť. Tych injekcii je viac druhov, podľa miesta, ktoré sa ma opichávat, je dôležité vybrať tie správne

katiku
autor
5. jún 2020

@katenka2 áno je ich viacej druhov.. Ale tak to snáď Dr bude vyberať.. Takže je možné že to budem opakovať aj viac krát..? Dosť ju mám citlivú tu nohu.. A ešte aj s hrbom.. Ak to pomôže budem rada ak nepomôže budem zúfalá..

katenka2
5. jún 2020

@katiku ale, netreba hneď zúfať. Viem, že to nie je málo peniažkov, ale ak by bola možnosť, určite by som to skúsila...

katiku
autor
5. jún 2020

@katenka2 no to nie.. Mne nejde o peniaze.. Hlavne nech to je v poriadku.. Myslela som že to je jednorazovo.. Možno aj bude.. Uvidíme.. Ja len, že už nevedia čo somnou.. Ostala mi tam hrča a pobolieva ako modrina..

gemerka17
5. jún 2020

@katiku robili ti MR, aby zistili čo sa deje ?

katiku
autor
5. jún 2020

@gemerka17 sono mi robili aby zistili či nemám zápal..

juliet86
5. jún 2020

@katiku ja som brala na hrudnu chrbticu cca 5-10 nepomohlo mi to. ale tak no. rpoblem bol inde ...

gemerka17
5. jún 2020

@katiku trvala by som na MR, ukáže to veľa prípadných vecí, keby dačo prípadne vylúči čo to nie je. Nech sa aj vie, čo sa má liečiť a nie triafať od buka do buka. Lekár nevie čo s tebou ale najzakladnejsiu diagnostiku nespraví, sa nedivím že nevie čo s tebou, keď nemá podklad.

katiku
autor
5. jún 2020

@gemerka17 idem opäť o mesiac k Dr.. PN som bola 7mes. Potom po 3mes.som mala kontrolu a teraz po mesiaci pôjdem.. Poinformujem sa..

gemerka17
5. jún 2020

@katiku uvidíš ako na tom budeš o mesiac - možno sa ti to zlepší. Ale keď už máš dosť dlho problémy, ktoré neustupuju tak nevidím dôvod aby na tebe niekto skúšal metódu pokus omyl, keď nevie čo sa v tej nohe deje.

katiku
autor
6. jún 2020

@gemerka17 no veru máš pravdu.. Vyžiadam si najskôr MR.. Zato nič nedám.. Viem, že MR je lepšia ale keď som bola na sone a je to bez zápalu tak som nad MR ani nerozmýšľala..

gemerka17
6. jún 2020

@katiku sono je hračka oproti MR. Namiesto teba by som na tom trvala, ak máš teda pretrvávajúce problémy. A potom ešte najist lekára, čo to bude vedieť sám zhodnotiť, či je alebo nie je všetko ok v rámci achilovky z MR (nie z popisu od radiologa, že neotvorí ani CD). A na základe toho nech sa rozhodne čo s tebou ďalej. A nenechaj sa odbiť že to netreba, keby mal také reči. Nič nestratis keď sa to dá skontrolovať v akom ju máš v stave po úraze. Maximálne bude všetko ok. Ale budeš si istá čo a ako.