Hanbím sa za depresiu

26. jún 2022

Mám depresie. Nevie o nich ani manžel a nikto z rodiny. Vie to len moja psychologička. Vraj mám o tom rozprávať. Nechcem aby na mňa ukazovali prstom a stíchli keď vojdem do miestnosti. Prácu, ktorú robím mám naozaj rada. Som tam najmladšia a robím takú podradnejšiu prácu od iných. Často mi dávajú kolegyne vyžrať tú menejcennosť. Včera na mňa nakričali kolegyne za niečo, čo nebolo mojou chybou. Vtedy som chcela utiecť na cestu a čakať na kamión. Žiadne prepáč. Ešte boli aj urazené. Keď som si to predstavovala, mala som pocit slobody. Málokedy sa cítim užitočná na tomto svete. Manžel dosť pije, nechce sa mu akosi prestať. Niekedy sa drží, ale potom to upustí. Rodina ma viac menej vyčlenila, lebo žijem ďaleko. Čierne dni prevyšujú tie svetlé. Keď mám pocit, že je všetko v poriadku, príde nejaká rana a mám chuť to skončiť. Pripadám si hlúpa a nešikovná. Proste zbytočný človek.

matovicova
26. jún 2022

Podľa mňa si úžasná, vieš pomenovať problém a chodíš k odborníkovi, ktorý ti dobre radí 👍🍀❤️

S tými kolegyňami, oni cítia, že si na teba môžu dovoľovať. Ak nemáš silu sa im vzoprieť, zmeň zamestnanie ak sa dá. Manžel by sa mal liečiť. Prosím nezahadzuj svoj život, každý má právo na šťastie, len treba prísť na to ako sa k tomu dopracovať 🍀❤️😉

evita_g
26. jún 2022

depresia je choroba ako každá iná, ale ťažšia... okrem psychologičky treba zájsť za psychiatrom, ktorý ti nastaví liečbu.

slniecnica
26. jún 2022

V dnešnej dobe, už má každý druhý človek depresiu, alebo úzkosti. Nie je žiaden dôvod sa zato hanbiť. Žiadna práca nie je podradná! Aj keby ste bola upratovačka atď. Brať si život, kvôli tomu, že máte kolegyne s primitívnym správaním sa? Ale, prestaňte prosím Vás. Ak v práci mávate depresie, kvôli tomu, ako sa správajú, tak skúste zmeniť prácu. Manžel dosť pije... 🤔 Ehmm. Pokiaľ je to vážne a je agresívny, násilný, nie je Vám oporou a nechce sa liečiť, ja určite by som sa rozviedla. Na svete je milión mužov a vždy môžete začať od znova svoj život a byť šťastná. ☺️ Záleží len na Vás, ako sa rozhodnete. Hlúpa a nešikovná určite nie ste! Ovládate dokonale gramatiku aj pravopis, ba máte aj prácu. Hlávku hore🍀, Vy jediná ste strojcom svojho šťastia. Verte, že poznám ľudí, ktorí sú tu na tom tisíc krát horšie, ako Vy. Čiže žiadne depresívne myšlienky, že ste taká, alebo onaká, lebo to tak určite nie je. 😊 Držím palčeky, Vy to zvládnete! 😇 Peknú nedeľu Vám prajem.

petkavka
26. jún 2022

Ahojky. Nie si v tom sama. V podstate taketo depresivne dni ma vela zien a to hlavne z dovodu kolisania hormonov. Dokonca aj to ze ti v praci niekto vynada za hovadinu sa deje bezne 🙂. Pointa je ale v tom si uvedomit, ze toto je uplne normalne. A tesit sa z niecoho znamena, ze pred tym sa 10x nieco doslova posralo 🙂....Moja dcerka chodi na krasokorculovanie a tam sa presne toto od mala uci.....Aby skocila nejaky skok, tak to je najskor 200x spadnut.....V podstate padaju uplne vsetci 🙂....Ale mas 2 typy ludi- co po pade zostanu na zemi a maju depresiu ako im to nejde. A druha skupina- proste vstanu a skusia to znova, aj ked vedia, ze na 99% to bude zase pad....Takze tebe iba zelam, aby si sa nesnazila ist hlavou proti muru a zmenit, ze ti niekto vynada, zle sa ti udeje (to zazijes Vela krat), ale aby si sa sustredila na to, ze zdvihnes hlavu a pojdes dalej. Zacni tak, ze nam skus napisat nejaku drobnost, co by si rada zmenila. Moze to byt aj umytie podlahy - a spolocne mozeme zacat vnimat tie pozitivne momenty, ktore SA ti podaria. Ono velke veci sa vzdy skladaju z malych kuskov 🙂. Krasny den. Alebo aj den blbec- na oboje mas narok 🙂

marion30
26. jún 2022

A neskúšala si nájsť dôvod tej depresie? Pokiaľ tu prácu robíš protisebe, nasilu.. Tak dôvod môže byť tam ak ta to nenapĺňa, ako aj vzťah napríklad.. A neviem prečo by mali na teba ukazovať prstom, nieje to žiadna hanba, dnes bežná vec

salamistka
26. jún 2022

Kolegyne si dovolia k tebe toľko, koľko im ty dovolíš. Povedz si , keď sù k tebe nepríjemné, že v tvojom živote nie sù vôbec dôležité, musíš sa ohradiť, nenechať sa, nech sa kľudne aj hnevajù, nie si im nič dlžná, SER NA NICH, dvihni hlavu, pozbieraj svoju sebaùctu a ostatnè je nepodstatné.

lucia851
26. jún 2022

Aj ja trpím depresiami a aj úzkosťou už 9 rokov sa liečim. Treba sa objednať aj k psychiatrovi a začať brat lieky.

maxxim
27. jún 2022

Niet sa začo hanbiť. Depresia je výsledkom doby, neutichajúcich stresov, nenaplnených túžob, málo porozumenia,... Práca, škola, vzťahy, požiadavky...a človek sa stratí ak ho nemá kto podržať pre neho v ťažkej situáci a hoc nemusí isť o nič, pre danú osobu to už môže byť bodka za únavným stresom...a často sa zdá že vsetko začnú brať osobne, kazdý detail riesiť vnútorne a hoc majú nutkanie, vedomosť a rady že musime byť silný" netreba sa poddávať, nevedia to v živote pouziť.. akoby sa stane depresia ich tieňom a samotný pocit stiesnenosti im nedovolí odlahciť stresy, ktoré sú vyvolané samotným bežným životom. Myslím si že slová upokojenia nepolepšia dusevnú rovnováhu osoby, ktorá touto chorobou ,,vôle" trpí. Možno v čase upokojovania, blízkosti ale v čase samostatnosti a bojovnosti najmä za skrývanie svojej slabiny v spoločnosti ich tento boj privelmi vycerpáva a ochudobnuje o bežné a často dostupné pozitivne krásy života .
Myslím si že je nutné vyniesť na povrch" a oddiskutovať spiatočne ten moment, ten bôl, tú najväčsiu ťažobu, ktorá podkopávala sebaistotu a nájsť riesenie ako zaklincovať vo svojom vnútri túto nevysporiadanú udalosť, bolesť, strach či spomienku. Verím ze spúšťačom je odtajnenie" a dodatocným riešením uzamknúť prenasledovanie tohto impulzu, ktorý narúša pokoj osoby. Ísť do hĺbky, nezatvárať dvere nad tím ale skutočne hladať cestu odkrývania toho neunosného, ktorým dotyčný trpí. Áno, vždy budú slabší a silnejsí, no život prináša i pekné chvíle i bez násho pričinenia a tie môžu byť klúčom a liekom k hodnotám pre , ktoré sa oplatí usmievať. Veď úsmev je tou najväčsou potrebou pre ludí trpiacich depresiou. Drzím ti palce a budem myslieť na to ako sa ti darí"

janne318
27. jún 2022

@maxxim takéto teoreticko-filozofické úvahy sú síce pekné, ale prakticky nepoužiteľné.

maxxim
27. jún 2022

@janne318 Viem o čom píšem. Nie v každom prípade je psychiatria riešenie. To si iba ludia myslia. Utlmovaky su iba dočasným riešením a zvyčajne navodzuju este väčsiu apatiu. Najväčsia iskra je tá ak reálne dokazes pomôcť vyraziť ,,klin" a urobíš vsetko pre jeho okolie a pracu, kde sa môze zase presadiť. Navodiť pocit užitočnosti a jedinecnosti. Bol som zhrozený ako moju znamu ovplyvnil psycholog, aké predstavy jej navodil na to co ma byť akoze spravne ...

salamistka
27. jún 2022

@maxxim správne nastavené lieky určite neutlmujú, to je prežitok

maxxim
27. jún 2022

@salamistka skôr by som povedal že čo jedinec to inakosť...