Helikobakter a antibiotiká
Ahojte potrebujem poradit ak s tym mate niektore skusenost. Bola som na gastro kvoli silnym bolestiam zaludka po kazdom jedle. Zistili mi helikobaktera a zapal zaludka sliznice ktory stale prebieha a nici zaludok. Dostala som antibiotika jem 4 tabletky rano 4 vecer. No problem nastal dnes v noci po uziti prvej davky antibiotik kedy ma zacalo velmi boliet brucho isla som sa zosaliet od bolesti citila som velky tlak na zaludok aj v oblasti pri srdci a pod pravymi rebrami. Prosim vas mali ste aj vy taketo problemi pri uzivani antibiotik na helikobaktera a je to normalne alebo radsej volat doktorovi? Dakujem za kazdu odpoved
@lulu_2323 Popri uzivani atb na HP som brala viac ako 3mes.probiotika.Su aj také,ktoré bránia mnozeniu HP.Ak mas zapal v zaludku,podľa mm treba znizit kyselinu,aby sa to vyhojilo.Dobre na to sú aj čaje,ako repik,skorocel a radili mi tu čaj na znizenie kyseliny.A osobne mam vyskusany rakytnikovy olej.Odporucaju aj oreganovy na HP,nieco s aloe vera...Pogoogli trošku,alebo sa porad v lekárni.Este som sa nestretla s lekarom,ktorý by pri atb odporucil probiotika iba ak ta začne prehnať😌.To si asi zle rozumela,alebo to nebude podla mna veľký odborník.Tie atb.na HP sú vo veľkých davkach,silne,znicia všetky zle mikroorganizmy,ale aj tie dobre a probiotika ti pomozu trav.trakt osidlit zase tými dobrými,lebo po atb je telo oslabene a zase sa môžu premnozit tie zle.
ahojte, tak ako sa máte? práve som prišla z gastro...mám helico :(((
bohuzial treba si to odtrpiet, sama som mala trojkombinaciu a cakam na vysledky uz po kontrolnej gastroskopii. len nechapen ze preco to zistovanie trva az mesiac po odbere.Dufam ze bol helikobakter potlaceny. Zatial uzivam preventivne helicid a biopron
Ahojte chcem sa opytat ako sa mate? Ako u vas prebiehala liecba a ako dlho ste sa este liecili...mam uplne rovnaky problem zapal zaludka a helikobaktera..dakujem
Ahojte, chcem sa opýtať dnes som začala liečbu antibiotikami.. prvá dávka a necítim sa dobre.. som otapena..moja otázka znie či môžem exhelico nasadiť už teraz 2 hodiny po antibiotikach? Antibiotiká mam brat oboje naraz, či môže byť prestávka medzi nimi pol hodinu? Ďakujem za rady 🙂
Beriem antikoncepciu kvôli cystam..predpokladám že tento cyklus bude úplne rozhadzany.. ako ste znášali liečbu helicobaktera?
@majdiska ja som brala exhelico 2 hod po ant..anribiotika som brala sucasne oboje spolu...prve antibiotika mi nepomohli teda ano ale len na 2 tyzden potom sa to vratilo dostala som teda este jedny ktomu dieta a je po nom...bol to boj ale podarilo sa....este ti poviem ze pocas liecby ant ma neskutocne bolelo brucho ale ako som ich dobrala akoby zalahlo za vsetkym klop klop klop...vela stastia ti prajem
@ericka2503 mne na gastre primár povedal,že aj probiotiká si mám kúpiť.
@bubu62 Určite,aj keď moja dr.všeobecná povedala,že sú zbytočne,brala som ich 3mesisce asi.A skôr intenzívnejšie po dobrati ATB.
@ericka2503 mne nezabrali ant.dal mi ich na desať dní,riešim to po svojom.
@bubu62 Tuším ,keď nezaberu davaju sa ďalšie.Uz si nepamätám,že dvojkombinacia ,a potom,keď teda nezaberú ,trojkombinacia.
@ericka2503 ahojte, opäť otváram tuto tému a mám otázku keď mám helikobaktera je možné, že sa mi z toho stále vracajú herpesy? Ďakujem za každú odpoveď
@belusa To netuším.Herpes je vírus,hb baktéria.Či by sa vzájomne ovplivňovali,neviem.Otázka skôr na lekára.
@ericka2503 no aj lekárka mi to vyvracala neviem ja len, že helikobakter oslabuje imunitu no uvidím od zajtra zacinam s Atb
@janusa9 ako sa volala kombinácia tých liekov?ku ATB,rste 2 druhy sa berú že?ďakujem
Chcela by som k tejto teme prispiet, nakolko 3 tyzdne po douzivani 3 kombinacie liekov sa citim byt slaba, bez energie, mala som zapal posvy, napriek tomu ze som uzivala probiotika, a taktiez sa mi objavili cervene akne predovsetkym na krku a celusti. Lutujem den ked som zacala brat antibiotika, zial mala som silny cjronicky zapal zaludka - bez akychkolvek priznakov, patralo sa po pricine chudokrvnosti.
Mate nejake rady ako sa dostat do normalu? Odkyslicujem si momentalne organizmus, nejem sladke, a beriem vitaminy. Dakujem
@evahora test na hp sa robi az po mesiaci liecby atb nakolko by ti mohli vyjst falosne vysledky kedze sa testuje na protilatky hp. Ak niekto chce test skor v lekarni stoji 5e ale ako som povedal test by nebol presny gastroenterologovia vedia co robia.
@patt19 to su bezne vedlajsie ucinky antibiotik, mas to v pribaovom letaku
@marikaneni napr ja beriem omeprazol, a atb kombinaciu lekoklar a penlac. Je to na 7 dni, zatial nemam vedlajsie ucinky ale to mam len 2 den.
@majdiska exhelico by si mala brat potom ked skoncis liecbu s antibiotikami. Aby sa ti obnovila mikroflora v črevach. Probiotika az tak velky vyznam nemaju nakolko atb zabijaju ci uz patoligicke aj probioticke bakterie

aj ja som dobrala atb aj všetko, ale nadmerná tvorba kyseliny mi ostala...
už rok beriem helicid vkuse a keď vysadím, kyselina mi ide až do hrdla a je mi hrozne:(((
môže to byť z nejakej intolerancie?