icon

Hemangióm na pečeni

25daniela
14. mar 2014

Pred casom mi diagnostikovali (nahodne) hemangiom na peceni. Chodim na kontroly, nezvecsuje sa ale ani nezmensuje. Prvotny sok z toho, ze nieco so mnou nieje v poriadku uz pominul, ale chcela by som vediet, ci je tu niekto, kto ma alebo mal take nieco. A ci je mozne sa toho zbavit...

denamir
1. dec 2015

@marika_btt mne tiež nič len že sa to sleduje či to nerastie

marika_btt
1. dec 2015

@denamir kedy máš ist na kontrolu?

denamir
2. dec 2015

@marika_btt február ty?

marika_btt
2. dec 2015

@denamir ja tiez . Tak potom si napíšeme

denamir
2. dec 2015

@marika_btt určite aké.to máš veľké ty?

marika_btt
2. dec 2015

@denamir 3cm

denamir
2. dec 2015

@marika_btt ja 2cm

kurkamirka
2. dec 2015

ahojte aj ja to mám už asi 8 rokov 5cm sleduju mi to sonom zatiaľ sa to nemenilo ale nebola som už dva roky, tak neviem. Viete prosim ako a prečo to tam je? Povedali Vám dôvod?diki

denamir
2. dec 2015

@kurkamirka nie nič len že je to cievny.tukovy uzlík

hyta
3. dec 2015

Mne ho zistili náhodne pri sone brušnej dutiny, je to už 7 rokov. Ďalší rok nebola žiadna zmena a po ďalších 2 rokoch tam už nič nevidel lekár. Tak neviem, či zle pozeral, alebo či to zmizlo.Zajtra idem po 4 rokoch na sono, tak držte palce. 🙂

denamir
3. dec 2015

@hyta držíme určite daj vedieť ako si dopadla

hyta
3. dec 2015

@denamir Ďakujem, určite napíšem.

hyta
4. dec 2015

@denamir Ahoj, píšem,ako som bola sľúbila. Na pečeni mám 2 hemangiómy, vo veľkosti 12 mm a 9 mm. To, že pri poslednom sone nič nenašli muselo byť údajne zle urobené vyšetrenie. Vraj sa samé nestratia, treba ich však sledovať.

denamir
4. dec 2015

@hyta oj a čo viac ti povedala keď ich máš dva?

hyta
4. dec 2015

@denamir Povedali mi len to, že raz ročne je potrebné urobiť sono, či sa tam dačo rapídne nezväčšuje, inak to vraj nie je nebezpečné a netreba s tým nič robiť.

denamir
4. dec 2015

@hyta aspoň že to že je neni Nebezpečné takze teraz až O rok ideš na kontrolu. Nepovedali ani z čoho sa to robí?

hyta
4. dec 2015

@denamir Vraj to môže byť od narodenia a príde sa na to až v dospelosti, samy nevedia. No tebe ďakujem za držanie palcov a posielam jedno modré pre potešenie.

denamir
4. dec 2015

@hyta oj ďakujem veľmi pekne uvidím čo mne povie V januári ale začiatkom februára pôjdem

hyta
4. dec 2015

@denamir Budem držať palce zasa ja tebe. 🙂

denamir
4. dec 2015

@hyta ďakujem veľmi pekne určite dám vedieť bola si aj má ct?

hyta
4. dec 2015

@denamir Nie, na ct ma neposielali.

denamir
11. jún 2016

Ako ste na tom s tym narastie vam alebo nieco?

majkam6
30. máj 2017

Mne to dnes zistili na sone s tým že mám prísť o 4 mesiace si to skontrolovať.
Nemohlo sa stať že sa pomýlila? Neposlala ma na žiadne CT, ani magnetickú.
Ma to rozmer 2,2cm

evrlina
21. sep 2018

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, ci ma niekto skúsenosti s hemangiomom na pečeni.... ale nejaky atipicky... potvrdilo mi ho až PET CT vyšetrenie... Problém je v tom, že ma tam nikedy pichá.. Ako to riešiť... Ďakujem

hanach6
7. jún 2021

@evrlina dobrý deň ...náhodou som čítala váš príspevok. Môžem sa spýtať ako vám je a či vám dali nejakú liečbu na zmenšenie hemangiómu...

evrlina
8. jún 2021

@hanach6 dobrý deň... Celkom ujde, ale liečbu nemám žiadnu... Vraj len sledovať

jutka8529
20. apr 2022

@evrlina Dobrý deň prajem chcela by som sa informovať, tiež mam hemangiom na pečeni vo velkosti 14cm.
Neviete rieši sa to uz operačne? pred mesiacom som bola operovana na zlcnik,.
2.5 som objednaná na gastro povedali mi len toľko ze by to mal riešiť gastrochirurg

katyka83
Autor odpoveď zmazal
keira
24. máj 2022

@evrlina ako picha?

evrlina
Autor odpoveď zmazal