Hemangióm na pečeni
Pred casom mi diagnostikovali (nahodne) hemangiom na peceni. Chodim na kontroly, nezvecsuje sa ale ani nezmensuje. Prvotny sok z toho, ze nieco so mnou nieje v poriadku uz pominul, ale chcela by som vediet, ci je tu niekto, kto ma alebo mal take nieco. A ci je mozne sa toho zbavit...
Ahojte,pre mnohopočetné hemangiomy pečene som sledovaná sedem rokov,najväčší 10cm je okrajový,je medzi rebrami a bránicou,dva razy ho pre veľkosť a kôli tomu, že na mieste kde sa nachádza je pod tlakom v Martine embolizovali,dostali ho pod 4cm,mesiac po druhej embolizacii na CT mal znova 10cm.To mi aj lekár v Martine hovoril, že aj keď mu chemicky zabránia sýtiť sa krvou z pečene,môže sa začať sýtiť cez kapiláry, čo sa samozrejme aj začal. Takže v mojom prípade sledujú každého pol roka,prísna dieta,v prípade bolestí, prasknutia, už len resekcia pečene..
@masa1991ahoj tak to máš dost velké a bolesti mávaš casto z toho a lieky neake na bolest a liecba je na to daka kolko mas rokov ked sa mozem opitat ja mam 47 a neviem co mi s tym budu robit lebo vkuse ma posielaju na dake skeny alebo ct ale za liecbh nic nevravia napis mi dakujem ti a dietu mas aku prosim ta dakujem ti Jan
@25541111 Ahoj mám 51 rokov, nič sa s tým nerobí,liečba pokiaľ nespôsobuje diskomfort pacienta nieje, len sa to sleduje.Odsledovala som si, čo mi robí zle a odvtedy žiadne bolesti.Biela múka, pikantné,cukor, zelená paprika, uhorka, cesnak, cibuľa,mletá paprika.Mastné, tučné jedlá.
Tieto jedla co su napiala vobec nejes a nemas vobec bolesti pod rebrom napis mi prosim ta a lieky na tu nejake na Slovensku lebi ja žijem v zahraničí a poviem pravdu tu za liečbu mi nepovedali ani jedno slovo a to už mám 2 roky co o tom vedia dakujem za odpoved a ty ako dlho to uz máš ?

@25541111 ďakujem...