Herpes a bolesť zuba

misulik6
19. apr 2021

Ahojte
Pred týždňom mi zubárka vyvrtala blombu kvôli kazu a dala umrtvujucu vložku.Problém je že sa mi spravil pred dvomi dňami herpes a začína má pobolievať aj ten zub.Čo teraz???Viem že zubári neberú ak máte herpes,ale co má človek robiť ak sa to zo zubom zhorší.Nemáte nejaké skúsenosti?

pinaofina
19. apr 2021

@misulik6 Ahoj, skus vydrzat, kym sa ti herpes trosku vysusi. Ked som sla len s “chrastou” alebo flakom, tak ma uz normalne zobral 🤷🏻‍♀️ Neviem, ci dobre hovorim, ale asi to potom uz nie je infekcne... len to mozno treba aj povedat, ze to je uz len chrasticka.
Ale zas al budes v agonii, tak to treba skusit asi.

misulik6
autor
19. apr 2021

@pinaofina skúsim vydržať,hlavne nech sa vysuši

misulik6
autor
19. apr 2021

@pinaofina a zobral ta bez problémov?A normálne ti robil zuby?

ribezlicka
19. apr 2021

@misulik6 Mne kedysi poradila sestricka od zubarky, ze si mam ihlou urobit do vlozky dierocku. Zvycajne to povoli a ulavi od bolesti. Ja som to neskusala, ale sefovi to pomohlo. A potom staci pockat, kym herpes uschne

pinaofina
19. apr 2021

@misulik6 ano normalne. Je to vzdialeny znamy, ale zas velky profesional. Vzdy ked si vsimol sa ma pytal ci to uz mam dlhsie.. tak vies ze je rozdiel, ked je to cerstve a boli to a ked je to uz len chrasta. Drzim palce, nech sa to da vydrzat d🙂

lenka_xy
19. apr 2021

@misulik6 prečo by zubár neošetril pacienta s herpesom? Zvlášť keď ide o akútny bolestivý stav. Vyšetrujú sa aj pacienti s HIV, HBV..., tak si nemyslím, že by toto bol problém.