Herrpes zoster mi neustupuje

29. nov 2021

mala som covid pred rokom, pred styrmi mesiacmi dve ockovania, vsetko prebehlo ok,
ale !
z nicoho nic sa mi vyhodila virazka velmi malicka malinky pluzgierik na lavej strane rebra..ani nic vynimocne tam nevidno...ajprv som si to mesiac dva nevsimala...virazka,,nechapala som, co to moze byt,brala som vtedy isoprinosine tak ma to vtedy nebolelo.
potom ale z nicoho nic, ma v noci prebudila strasna volest a svrbenie ....smer kozna ..a obvodna...lekarka povedala ze zacinaju herpes zoster vraj zo stresov...ok nasadena liecba na 21 dni herpesin najprv v malych davkach, neskor v davkach 800mg dvakrat denne cize zabijaky, do toho b komplex c vitamin probootika, vsetko do seba sypem, este to aj potieram..ok myslela som si prejde to..ok..ok...lekarka ma ubezpecovala, prejde to..ok..po takmer mesiaci nic... teploty uz sice nemavam, ale strasna unava, vitazka nezmizla, stale boji, bolesti lavej strany tela...aj po liecbe, liecba nezabrala sa mi zda .( bojim sa..virazka sa ani nestratiila vobec ani na jeden jediny den :( do toho som to dostala aeste aj na genitalie..takze szper uplne
co dalej:(
neviem som zufala..prosim vas poradte mi...to z coho je .( mam strach..citala som na nete rozne zle veci, ze je to nebezepcne ked to neprechadza a pod...bojim sa velmi

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. nov 2021

@arabellka1 kludne napis aj sem 🙂 nech si ludia precitaju ktori si tym prechadzaju 🙂 ved je to verejne forum

autor
29. nov 2021

@gabrielachochulka citala som, ale nic som tam take nenasla

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asia83
29. nov 2021

Oslabená imunita… Mala som to pred 13 rokmi, mne nasadili antivirotiká, zabrali do hodiny.

brankovamama
29. nov 2021

Mne sa urobili dve ložiská vo vlasoch, ale to mi hnisalo, lebo som v tom mala aj zlatého stafylokoka. A keď mi to zmizlo, tak sa mi o pár týždňov urobili 3 ložiská na hrudi, cca 5-8cm. Dali mi antibiotika, a natierala som si fucidinom H, a neskôr belodermom. Mizlo to pomaly, bola som na pn 1,5 mesiaca, lebo bol január a nemohla som mať nič oblečené, na takom mieste to bolo. Pálilo a svrbelo to nenormálne a aj keď to zmizlo. Kožná mi povedala, že to ešte bude doznievať dlho. Niečo v zmysle, že nervové zakončenia v tom mieste su podráždené, aj keď už to reálne nemáš. Stále, keď sa toho dotkneš, umyť poriadne ruky. Keď si to natieraš, tak vždy s čistým prstom. Napríklad potrieš s ukazovákom a ešte potrebuješ potrieť, tak uz použiješ iný prst. Lebo si to takto môžeš preniesť na otvor mastičky. Ak sa to dotýka oblečenia, tak keď ho vyzlečieš, rovno do prania. Keď si ho budeš znovu obliekať, aby si si to nezaniesla na iné miesto. Teda podľa toho, kde to máš.

sovica
29. nov 2021

Autorka: Nie som od fachu, takže len píšem, čo si myslím + moja skúsenosť. Myslím, že liečba bola nasadená neskoro a zo začiatku aj v malých dávkach, preto to vyústilo do postherpetickej neuralgie. Treba to liečiť! Nedaj sa odbiť.

Za toto, čo som Ti teraz napísala mi možno "vykrúti krk" @dextella14, ale nevadí, možno Ti poradí (odporučí), čo máš robiť ďalej.

Skús si prečítať toto a podľa toho, ako sa cítiš, pýtaj sa k nejakému špecialistovi:
https://www.algmed.sk/postherpeticka-neuralgia-...

Ja som prekonala herpes zoster už dvakrát (prvýkrát pred pár rokmi, druhýkrát teraz v lete). Pri oboch razoch to bolo spôsobené nadmerným stresom.
Dostala som to akurát v čase, keď sme mali cestovať zo Slovenska do Nemecka. Na pohotovosti mi predpísal lekár tiež Herpesin, dávka 400 mg každých 12 hodín. Lekárnik mi hneď povedal, že sa mu to zdá ako nízka dávka, že podľa neho treba dávku zvýšiť alebo brať tú 400 aspoň každých 6 hodín. Bola som v strese, lebo čo som si naštudovala na internete, vychádzalo mi z toho, že je to naozaj nízka dávka a tie tabletky nepatria ani k najúčinnejším. Preto som na rozhodla, že nič za to nedám a napísala som tu na MK kožnej lekárke a požiadala ju o konzultáciu (@dextella14 ešte raz ďakujem 🙂). Odpísala mi, že dávku mám zvýšiť na 800 mg (2 tablety) 5x denne. Žiaľ, keďže som musela dávku zvýšiť, tabletky boli preč za dva dni a liečba by mala trvať najmenej týždeň. Preto som išla k lekárovi aj v Nemecku. Ten mi hneď povedal, že Herpesin je slabý a predpísal mi Brivudin. Všade som ho našla ako najúčinnejší liek na herpes zoster. Pomohol.
Prajem Ti rýchle uzdravenie🙏

evabb35
30. nov 2021

Pomáha aj BIO lampa.