icon

Histamínová intolerancia a eliminačná diéta - rady

katuska810
3. feb 2018

Ahojte. Diagnostikovali mi možnú histamínovú intoleranciu, odporúčali mi držať nízkohistamínovú diétu.Veľmi rada by som Vás poprosila o radu ohľadom eliminačnej diéty..čítam knihy, zoznamy, niektoré si dosť protirečia v niektorých potravinách..veľmi rada by som Vás chcela poprosiť o rady, čo jesť počas eliminačnej diéty? vedeli by ste mi poradiť nejaké recepty ( raňajky, obed, večera) počas eliminačnej diéty? veľmi pekne Vám ďakujem 🙂

Strana
z3
vierazit198
15. júl 2019

@mirkavic ahoj prosim vas viete mi poradit stravovanie pri histaminovej poruche.. som uplne zufala .. neviem ci si mozem pripravit mrazenu zeleninu na rychlo .. ake maso jest jasne ze cerstve.. dakujem pekne za vas cas..

meesha
15. júl 2019

@vierazit198 hoj: mrazena zelenina povolena je ok, maso co nejcerstvejsi-tzn nestarene, nevyzrale, ryby beru pstruha klepneteho prede mnou pokud mozno, morske vubec. Drubez v co nejkratsim retezci: tzn treba u nas z trhu - zadne vakuovane, tackovane apod

evina57
25. júl 2019

Ahojte,aj mne včera diagnostikovali HIT. Tie zoznamy ma dosť mýlia,chcela by som to dodržiavať na 100%. Takže ktorý s tych zoznamov mi odporúčate? :D

meesha
25. júl 2019

@evina57 ten svycarsky, ale v podstate je to tak komplikovane a neprobadane....

evina57
27. júl 2019

A aký syr na strúhanie kupujete?

meesha
27. júl 2019

@evina57 zadny 😀 (obcas narazim na mladou goudu, ta je ok)

evina57
28. júl 2019

Mňa dneska zmohla nechuť k jedlu a únava. Súvisí to zo zmenou stravy,že?

slavka173
7. sep 2019

Mali ste niekto pri histaminovej intolerancii neustalu nadchu a opuch nosovej sliznice ?

hopo1145
7. dec 2020

@mirkavic dobrý deň mohla by som sa opýtať dostala ste sa nejako z toho? Tiež sa mi robia vyrážky na trupe ale hit ešte nemám potvrdenu

erulka77
7. dec 2020

@hopo1145 treba pockat na vysledky ale stravu treba udržiavať zlepši sa to určite ale histaminka je u kazdeho individualne niekomu robia napr zle rajčiny inemu nie treba vsetko sledovat mozno si zapisovat poznamky niekto to zvykne tak robit po com sa vyhadzal

7lenka11
9. feb 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať na úvodnú diétu, či má niekto odporúčanie od naozaj dobrého odborníka. Mne zistili HIT len nedávno, doktorka mi dala do ruky papier k eliminačnej diéte, ale tiež sú tam vypísané potraviny s označením 0, 1, 2, 3 a vyjadrila sa v tom zmysle, že mám držať diétu podľa zoznamu a po roku by sa to mohlo aspoň sčasti upraviť. Nespomínala nič také, že mám teraz žiť týždeň na ryži. Zisťovala som si info aj od kolegýň, ktoré si tým prešli a každá má iný názor. Jedna mala tvrdú ryžovú diétu, druhá mala od prvého dňa nízkohistamínovú a akosi prirodzene skúšala a zisťovala, čo jej vadí a čo nie. Navyše, dnes funguje prakticky normálne. Problém je, že som prešla od prvého momentu na dosť tvrdú diétu (aj keď nejem len ryžu s mrkvou, ale striedam ryžu, zemiaky, mrkvu, brokolicu, jablká), ale po troch dňoch som sa cítila úplne hrozne - neustále hladná, s bolesťami žalúdka, únava, zlý spánok, psychika ide dole. Takže na takejto diéte mi je horšie ako pred zistením diagnózy (vtedy ma trápili len lokálne kožné problémy a občasné škrabanie nôh). Ako mám na "tvrdej diéte" zistiť, čo mi škodí a čo nie, keď mi je zle z hladovania a slabého prísunu živín? Toto som nezažila ani počas dní, keď som pravidelne jedla ťažké histamínové jedlá. :( Okrem toho mám problém so štítnou žľazou, ženské problémy a pokúšame sa o bábätko, neviem či 4-6 týždňové hladovanie je úplne správna cesta pri takejto zdravotnej kombinácií, keď mi všade prízvukujú, že musím mať telo zastabilizované, byť v kľude a mať pestrú stravu.

ewana
Autor odpoveď zmazal
ewana
24. jan 2022

Dobrý deň, prosím Vás mal niekto pri histamínovej intolerancii ako príznak dlhodobo upchatý nos?

Strana
z3