Hlásenie nežiadúcich účinkov po očkovaní
Ahojte, nechcem zakladať novú diskusiu, ale neviem nikde nájsť odpoveď, na moju otázku, nevie mi niekto povedať, čo sa deje po tom, keď nahlásim nežiadúce účinky po očkovaní, ja som mala a ešte mám po Astre dosť veľké zdravotné problémy, ale bojím sa to nahlásiť 🙄, keďže mi to nikto z lekárov ani nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že mi tieto problémy mohla spustiť vakcína. Ďakujem za každú odpoveď 🙂.
@zuzliq však a tých krajinách ti nežiaduce učinky s trvalými následkami - ano žial stane sa - uzna komisia a následne vyplatí € aby si mala sa lahšie zaplatila si terapie a podobne , u nás čo nič zhoda náhod
a preto vela ludí ma zbytočne strach z covid vakciny alebo sa bojí lebo vie že štát, spoločnosť, na teba zvysoka kašlu proste neexistuješ nikde na nič nemáš narok a že máš zničeny život no a do pohody nie a zbytočne to antivaxerom náhrava do kariet a môžu to tu rozduchavat , na sk štát neručí nič len to že ti poda vakcinu pod mudr dohladom nič viac
vieš kolko je tu maminiek čo malo dieta regres po hexa vakcine dost a myslíš že im to niekto uznal, mám aj kamošku čo tak dieta dopadlo, vždy som si myslela že je to vyplod ludskej blbosti že až tak daleko zájst keby ten regres vo vyvoji nevidím neuverim doteraz, a mudr nikto nič , zhoda nahod, a nemá žaludok na to aby to prepierala cez bulvar nie každy rodič to chce trapi sa ako dá s dietatom
tak mi tu nerozprvaj že všetko ok a do pohody
prečo v iných štátoch ked má matka tažké autoimunitne ochorenie deti nedoporučuju očkovat a u nás na to neberu ohlad ale ano dajte a dopadne to tak
ja nepíšem že chyba je vo vakcine pozor , ale to že ano stane že vakcina spusti niektoré ochorenie ktoré môže nemusí sa spustit neskôr ale je rozdiel zase ked sa spusti v 5 rokoch a je rozdiel napr v 55 rokoch hovädsky podstatny rozdiel
@zuzliq jasné , jasné ver si tomu že sa toto nikdy nestalo , nájdi si sama a nemusíš ani daleko chodit
u nás v meste mali regres po očkovaní deti napr ale nikto im to neuznal , dieta čo rozpravolo prestalo rozpravat vraj dysfazia až na to že tá sa dá diagnostikovat už v 18 m a zaručene ju dieta nemalo kedže malo posun očkovania bolo to viac než jasné
na sk neexistuje mudr čo ti dá papier o tomto v čechah to priznali a priznali to aj rozhovoroch v novinach
Na ŠÚKL nahlás ak im ľudia najmä vážne nežiadúce účinky nebudú hlásiť nemajú odkiaľ vedieť, že sa objavujú len nejaké šepkanie v spoločnosti nepomôže nato aby to preverili. Aj ja po vakcíne ale nie Astre som dostala taký nežiadúci účinok, ktorý ani v príbalovom letáku nie je a spôsobil to, že druhú dávku si nesmiem dať.
Asi predstav, že koľko je takých ľudí ako ty... Čo radšej mlčky pretrpia... Podľa ich štatistík sa hlasi len veľmi malé množstvo
@zuzliq https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ockovani-d...
https://www.pravniprostor.cz/clanky/ostatni-pra...
systém aby sa to dalo do pribaloveho letaku je dlhodoby ,je smutné že proste nechceš uznat že ano môže mat dieta regres vo vyvoji alebo trvale následky su uplne dalej ako my susedia, a presne kopiruješ sk mudr zhoda nahod, neexistuje atd ale ked sa to bude takto popierat ako ty nikdy sa sk nikam nepohne
a
@sara07 nie, ten systém nie je dlhodobý. Pracujem s ním a deje sa to pomerne často ( niekoľko krát ročne sa mení prívalový leták). Ja nepopieram nežiaduce účinky. Naopak, podporujem ľudí k ich nahlasovanie. Ale nie všetko je nežiaduci účinok po lieku, také jednoduché to nie je. Regres po vakcíne nie je nič také, čo by by sa nemohlo uvádzať v letákoch. Sú tam omnoho závažnejšie veci -pri omnoho menej nutných liekoch. Teda ak sa potvrdí, nebude to nič, čo chce niekto tajiť.
@zuzliq lenže ak rodič pride na sk za pediatrom že dieta prestalo rozprvat blabotat a slovo mama povie znova po mesiaci a pol a pediater nerieši, nepošle zhoda nahod čo môžeš urobit dakedy totalne nič
teraz môžeš aspon nahlasit aj ty cez link na webe ale ja čo poznam deti nemali tu šancu vtedy vôbec a čo teraz ako spätne cca 8 rokov do zadu budu nahlasovat ked dieta sa dostalo terapiami z toho
ano dieta mava menšie pozastavenie ale nie toto že z jednoho dna na druhy máš doma vymenené dieta totalne, veci ktore vedelo nevie
@sara07 ak rodič príde za pediatrom a on nič nerieši, treba zmeniť pediatra....alebo sa zamyslieť, či ako rodič nepreháňam. Nahlasovať nežiaduce účinky cez link sa dá minimálnej od roku 2013, teda už dosť dlho. Ak hovoríme o vakcínach, jedná sa o centralizovanú registráciu, teda v celej EU sa používa rovnaký výrobok. Ak aj by sme súhlasili, že u nás sa nenahlasije potstivo, myslíš, že v štátoch západnej Európy by pripustili takéto zatajovanie? V tom je výhoda EU, že sa zbierajú a vyhodnocujú nežiaduce účinky z celej EU. Mne je ľúto, ak má ktokoľvek ťažkosti. Ale nie je správne upínať sa len na očkovanie. Môžeme potom prehliadnuť iné choroby alebo spúšťače (jedlo, chemikálie, žiarenie....). Na druhej strane, musíme byť dôslední v nahlasovaní nežiadúcich účinkov. Len tak budeme vedieť správne zhodnotiť, pre koho vakcína (alebo akúkoľvek liek) nie je vhodný.
@zuzliq ved píšem že teraz sa to už dá
ale pred rokom 2013 si bola doslova v rukách pediatrov , zmenit pediatra ? myslíš že ked je ich málo že ta zoberu pokial nie si spádová , su mudr čo sa ta hned spytaju na postoj po očkovaní a ked povieš že ste mali nežiaduce učinky regres maju plno, však daj sa tu do skupiny deti ztp a nie jedna diskusia tu bola na toto téma a spytaj sa na postoj pediatrov z toho množstva čo tu je len tri mamičky maju na to papier a pečiatku
pokial toto nezažiješ na vlastnej koži neuveriš a nepochopiš asi tak
nemám dôvod si vymyšlat, poznam dost deti žial čo mali problém a viem ako sa k nim chovaju mudr ,
https://www.svedomi-naroda.cz/2021/08/17/rozhov... - rozhovor - rozhovor s českým farmakológom, imunológom a vakcinológom. Ak ste nepracovali vo farmaceutickom obore alebo úzko nespolupracovali, neobhajujte ho bez dôslednejšieho spoznania.

@sara07 to nie je pravda. Vakcíny majú vo všetkých EU krajinách zhodný prívalový leták. Teda nežiaduce účinky sú všade rovnaké.