Holter monitor a neúčinný Egilok
Prosím vás ako dopadol holter denne mám extrasystoly vkuse jedna za druhou egilok nezabera kardiológ odmietol pozrieť mi výsledok holtera že si mám riešiť obchodnou lekarkou

Rok a pol mám denne extrasystoly čoraz viac každý tretí úder cítim vynechany budí má to zo spánku býva mi na vracanie aj keď sa to snažím nevšímať egilok dala obvodná podľa potreby najskôr zaberal teraz už nie ešte mi znižuje moc pulzy a tlak teraz chcem ešte skúsiť vysadiť antikoncepciu ale už som zúfalá kardiológ to nerieši že si to nemám všímať ale mne je čoraz horsie
A co si predstavujes ze ma s tymto riesit kardiolog? Extrasystolia v takomto pocte je pri 7dnoch absolutne nevyznamna. Aj na 24hod holteri by to nebolo vyznamne. Niektori pacienti maju aj 40% zaznamu extrasystolia a aj to stale nemusi byt na nejake riesenie…
ja som amla 1600extrasystol denne, aj to len jeden druh, tusim tam amm este jedny popisane. tebe to vychadza za den ovela menej.
azda extrasystola neznamena hned ochorneie.
kludne to moze byt sposobene nespravnou zovotospravou, nedostatkom vitmainov, ci mineralov, pretazenim, stresom a urcita cast je uplne v pohode.
neberiem ziadne lieky.
dr mi hned povedal, ez mozem brat ak chcem. tie lieky sa zrejme davaju skor z dovodu, aby sa odstranili priznaky a aby to apcienta tak neobtazovalo, nie na liecbu ochorneia. cize skor pre tento efekt.
mne dr povedal proste, ez tam ziadna komplexna porucha nie je.
ja som amla 1600extrasystol denne, aj to len jeden druh, tusim tam amm este jedny popisane. tebe to vychadza za den ovela menej.
azda extrasystola neznamena hned ochorneie.
kludne to moze byt sposobene nespravnou zovotospravou, nedostatkom vitmainov, ci mineralov, pretazenim, stresom a urcita cast je uplne v pohode.
neberiem ziadne lieky.
dr mi hned povedal, ez mozem brat ak chcem. tie lieky sa zrejme davaju skor z dovodu, aby sa odstranili priznaky a aby to apcienta tak neobtazovalo, nie na liecbu ochorneia. cize skor pre tento efekt.
mne dr povedal proste, ez tam ziadna komplexna porucha nie je.
Moj muz zacal bicyklovat a extrasystoly sa vyrazne zmiernili. Skus zacat sportovat. Plus zacal pit mineralne vody, robi si ISO napoje. Magnezium asi nemusim spominat (?).
EX mozu byt aj priznakom inych ochoreni, zlcnik ok? Creva? Ako sa stravujes?
A este mozes zmenit kardiologa. Ktory ti moze zmenit lieky, ale taketo stavy sa inak neriesia.
@veronika2316 to ze extrasys. necitis, neznamena ze ju nemas. prave po ATB, po chorobe by som typovala, ze cih bude viac. este je jedne rozdiel, ked si v klude a namahas sa. po chorobe je mozne, ze clovek ej viac v kldue,a le inak by som fakt typla, ez toho bude viac prave v tomto obdobi.
pocit na odpadnutie je pocit, dnesna doba prinasa aj taketo stavy, co nemusi mat chorobny podlaklad. moze ist o vegetativnu labilitu, priupadne psychogennu zalezitost.
tu na mk sa docitas od mnohych ludi o extrasyst. su fakt bezne a dovod na odpadnutie tam nie je.
ja som odpadla 1x a tiez 1x som skoro odpadla, ked som mala PMS a vtedy sa mi aj viac ukazovali extrasyst. no to nebol dovod, dovod boli hormony.
dovod na odpadnutie je, ak tam je realne problem so srdcom, pricom vznika nedostatok kyslika a tym je kyslikom nedostatocne zasobeny mozog, co sa vyskytuje fakt realne priochorenia.
druha vec je, ludia mozu mat aj kolapsove stavy, co tiez nema suvis s extrasystolami. proste im moze kolisat tlak. len tak mimochodom, leiky co sa davaju an extrasystoly znizuju tlak, cize klaps mozu ajtaketo leiky sposobit, tlak mas aky?
štítna žľaza je v poriadku?
@mirokub keby to tak bolo, potom by malo strasne vela ludi prekoneny zavazny porblem vez rpiuznakov, co je dost blbost.
zo co popisujes plati v priapde patologickych extrasystol. nie kazda je patologicka.
to je take tvrdenie, ako ked tu niekto napise, ze treba ist an agstro po tyzdnovej hnacke.
@veronika2316 berieš HAK?
@veronika2316 berieš HAK?
ja dosť používam chatGPT,tu je odpoveď
každá z tých vecí môže spôsobovať extrasystoly:
Elektrolyty (K, Mg, Na, Ca)
Srdcový sval funguje na elektrických impulzoch.
Ak chýba horčík alebo draslík, elektrické vedenie sa naruší a začne:
búšenie
preskakovanie srdca
„kopance“ do hrude
Horčík a draslík sú najčastejší vinníci!
Vitamíny a minerály (D, B12, železo...)
Nedostatky spôsobujú únavu, slabosť nervov, precitlivenosť tela.
Konkrétne:
vitamín D ovplyvňuje aj nervové riadenie rytmu
B12 je kľúčový pre nervový systém a svalové vedenie
železo a ferritín – ak ich máš málo, telo má problém s okysličením, čo môže vyvolať zášklby a rytmusové zmeny
homocysteín sa zvyšuje, ak chýba B12 a môže dráždiť cievy aj srdce
Hormonálna nerovnováha (HAK, FSH, LH, E2, progesterón...)
Hormóny veľmi výrazne ovplyvňujú:
tep
citlivosť na stres
krvný tlak
Keď máš nadbytok estrogénu, málo progesterónu, alebo umelú HAK, srdce to môže vnímať ako nepokoj, tras, tlak, „divný“ rytmus.
Aj počas PMS alebo ovulácie môžu extrasystoly silnieť.
Stresové hormóny (kortizol, adrenalín...)
Keď je telo v strese (aj tichom), kortizol stúpa a nervový systém sa stáva citlivým.
To vedie k:
zrýchlenému pulzu
výkyvom rytmu
horšiemu spánku
podráždenosti
Adrenalín je ako "zapalovač" extrasystol, hlavne v noci alebo pri úzkosti.
A ešte bonus – kombinácie to všetko zhoršujú:
Napríklad:
HAK znižuje horčík, vitamín B6, železo
stres vyčerpáva horčík, draslík
nedostatok D zvyšuje únavu a citlivosť
Daj si vyšetriť
1. Elektrolyty a srdce:
draslík (K)
horčík (Mg)
sodík (Na)
vápnik (Ca)
kreatínkináza (CK)
2. Vitamíny a minerály:
vitamín D (25-OH D3)
vitamín B12
kyselina listová (B9)
železo
ferritín
homocysteín (voliteľne)
3. Hormóny (pri vysadení HAK):
FSH
LH
estradiol (E2)
progesterón (21. deň cyklu)
prolaktín
testosterón
DHEA-S
4. Stresové hormóny (ak relevantné):
kortizol (odber ráno medzi 7:00–9:00)
adrenalín / noradrenalín – 24-hodinový zber moču (voliteľne)
Echo srdca ti robili?
Echo srdca ti robili?
@anonym_6c8f39 áno echo bolo vraj dobre ja som sledovaná od detstva pre jemnú nedomykavost chlopne
ja dosť používam chatGPT,tu je odpoveď
každá z tých vecí môže spôsobovať extrasystoly:
Elektrolyty (K, Mg, Na, Ca)
Srdcový sval funguje na elektrických impulzoch.
Ak chýba horčík alebo draslík, elektrické vedenie sa naruší a začne:
búšenie
preskakovanie srdca
„kopance“ do hrude
Horčík a draslík sú najčastejší vinníci!
Vitamíny a minerály (D, B12, železo...)
Nedostatky spôsobujú únavu, slabosť nervov, precitlivenosť tela.
Konkrétne:
vitamín D ovplyvňuje aj nervové riadenie rytmu
B12 je kľúčový pre nervový systém a svalové vedenie
železo a ferritín – ak ich máš málo, telo má problém s okysličením, čo môže vyvolať zášklby a rytmusové zmeny
homocysteín sa zvyšuje, ak chýba B12 a môže dráždiť cievy aj srdce
Hormonálna nerovnováha (HAK, FSH, LH, E2, progesterón...)
Hormóny veľmi výrazne ovplyvňujú:
tep
citlivosť na stres
krvný tlak
Keď máš nadbytok estrogénu, málo progesterónu, alebo umelú HAK, srdce to môže vnímať ako nepokoj, tras, tlak, „divný“ rytmus.
Aj počas PMS alebo ovulácie môžu extrasystoly silnieť.
Stresové hormóny (kortizol, adrenalín...)
Keď je telo v strese (aj tichom), kortizol stúpa a nervový systém sa stáva citlivým.
To vedie k:
zrýchlenému pulzu
výkyvom rytmu
horšiemu spánku
podráždenosti
Adrenalín je ako "zapalovač" extrasystol, hlavne v noci alebo pri úzkosti.
A ešte bonus – kombinácie to všetko zhoršujú:
Napríklad:
HAK znižuje horčík, vitamín B6, železo
stres vyčerpáva horčík, draslík
nedostatok D zvyšuje únavu a citlivosť
Daj si vyšetriť
1. Elektrolyty a srdce:
draslík (K)
horčík (Mg)
sodík (Na)
vápnik (Ca)
kreatínkináza (CK)
2. Vitamíny a minerály:
vitamín D (25-OH D3)
vitamín B12
kyselina listová (B9)
železo
ferritín
homocysteín (voliteľne)
3. Hormóny (pri vysadení HAK):
FSH
LH
estradiol (E2)
progesterón (21. deň cyklu)
prolaktín
testosterón
DHEA-S
4. Stresové hormóny (ak relevantné):
kortizol (odber ráno medzi 7:00–9:00)
adrenalín / noradrenalín – 24-hodinový zber moču (voliteľne)
@rozculena je to fajn zhrnutie,a le nie vsetko je nevhynutne vysetrovat.
elektrolyty - take Mg pokial viem neposkytne obraz o tom, kooko ho je v bunkch a hladina v krvi o tom nic nehovori. nema to suvis, cize sa tym nci nezisti.
ostatne neviem, tie sa tusim zvyknu vysetrovat.
vitaminy skupiny B - poskytuju info len o momentalnom stave. to ze dnes mi vyjde nizsia hladina moze znamenat, ze som zjedla menej vitmainov posledne dni, no predtym som ho mala dost. vit. ktore su potrebne pre krvotvorbu a je ich dlhodoby nedostatok, tak sa to ukaze na krvnom obraze. je tam chudokrvnst.
rovnako by to mohlo byt aj zo zelezom, ale ak sa jedna o zelezo, to nema velky vyznam vysetrovat, skor ten feritin je dolezitejsie.
hormony stitky by sa vysetrit mohli ( ja som to mala ako prirpavu uz pred odbornym vysetrenim, snad to takto funguje aj inde )
co sa tyka pohlavnych hodmonov, tam sa zazraky robit nebudu, pokial to nebude v nejakom extreme. kazdy clovek fuguje inak a niekto moze byt viac vnimavy aj v pripade, ze su hormony v norme. ved ked sa to tak vezme, su zeny, co maju PMS a su take, co nemaju. rovnako v tehu sme rozdielne ovplyvnene. niektore zeny maju tehu priznaky vyrazne, ie takmer ziadne.
a stresove hormony? ak tam nie je pravdepodobnost homronalnej poruchy,c ize ochorenia, potom odchylky mozu znamenat jedine - uzkost, obavy, nevhodny zivotny styl. na to netreba vysetrovat hormony, to sa da identivifovat aj bez toho a treba riesit psychicky stav a zredukovat, ci vyrovnat sa so stresormi.
@anonym_6c8f39 áno echo bolo vraj dobre ja som sledovaná od detstva pre jemnú nedomykavost chlopne
@veronika2316 Ak mas aj chlopnu, to celkom moze menit situaciu. Mitralnu? Nemas dostupny popis EKG zo spravy nahodou?
Autorka chapem ta je to strasne na nervy. Mne toez na zaciatku hovorili ze 300 denne nie je vela atd. Ale to sa postupne stale zvysovalo, potom zabral Isoptin, ale po par mesiacoch prestal ucinkovat. Uz som ich mala 18 tisic denne, a raz dr poradil mojmu, ze nech mi da Rytmonorm. Zabral. Odvtedy sa mi zmenil zivot, beriem ho uz 5 rokov.
Nie je to vraj zavazne, je to ale velmi velmi neprijmne a stresujuce, vycerpavajuce. Od jedneho farmaceuta mam protokol ma mineraly a vitaminy, ak mi posles mail do spravy, preposlem ti ho. Ale zaklad je.
Magnezium a ine mineraly
Vitamin c, d, b
Cim menej stresu
Pohyb pohyb a zase pohyb, cesttvy vzduch
Okrem prechadzok aj vacsia fyzicka aktivita
Dobre rodinne vztahy
Kvalitna strava, cim menj sladkeho, ziadne cigarety, alkohol
Dostatok spanku.
Drzim palce, pripadne vymen kardiologa. Ja som nahodne vymenila, resp. dr ma raz odovzdala kolegovi a uz som od nejo nikdy neodisla. Jeho pristup oproti nej bol milion a 1.
@veronika2316 Ak mas aj chlopnu, to celkom moze menit situaciu. Mitralnu? Nemas dostupny popis EKG zo spravy nahodou?
@anonym_6c8f39 neviem aký popis myslíš. Asi ani nie ale teda echo som mala dobré a čo sa tej chlopne týka to je len mierna regurgitacia prvého stupňa to mám od detstva a len sa to sleduje vždy mi povedal že je to dobré teraz som mala pred mesiacom echo a bolo dobre
@veronika2316 to ze extrasys. necitis, neznamena ze ju nemas. prave po ATB, po chorobe by som typovala, ze cih bude viac. este je jedne rozdiel, ked si v klude a namahas sa. po chorobe je mozne, ze clovek ej viac v kldue,a le inak by som fakt typla, ez toho bude viac prave v tomto obdobi.
pocit na odpadnutie je pocit, dnesna doba prinasa aj taketo stavy, co nemusi mat chorobny podlaklad. moze ist o vegetativnu labilitu, priupadne psychogennu zalezitost.
tu na mk sa docitas od mnohych ludi o extrasyst. su fakt bezne a dovod na odpadnutie tam nie je.
ja som odpadla 1x a tiez 1x som skoro odpadla, ked som mala PMS a vtedy sa mi aj viac ukazovali extrasyst. no to nebol dovod, dovod boli hormony.
dovod na odpadnutie je, ak tam je realne problem so srdcom, pricom vznika nedostatok kyslika a tym je kyslikom nedostatocne zasobeny mozog, co sa vyskytuje fakt realne priochorenia.
druha vec je, ludia mozu mat aj kolapsove stavy, co tiez nema suvis s extrasystolami. proste im moze kolisat tlak. len tak mimochodom, leiky co sa davaju an extrasystoly znizuju tlak, cize klaps mozu ajtaketo leiky sposobit, tlak mas aky?
@majamat inak teraz mi napadlo písala si že to že ich necítim neznamená že ich nemám ale naozaj to tak je aj keď je to divné ale keď som chorá a mám ATB nemám ich. A viem to preto že zrovna vtedy som mala tiež 7 dňový holter a zachytených bolo 9 extrasystol a potom týždeň ako som dobráka ATB to nabehli opäť a nonstop takže je to zvláštne ale je to tak
@mirokub to ma ale za 7dni. ja som ich mala vela viac. 1600 za den a nic mi nie je. 1x som ich pocitila skoro pred 20r.
a tvoj nazor len znaci, ze patris medzi tych co prehanaju a teda mudry si ako radio, ale lekari su podla teba blbci. o com to vypoveda?
@mirokub to ma ale za 7dni. ja som ich mala vela viac. 1600 za den a nic mi nie je. 1x som ich pocitila skoro pred 20r.
a tvoj nazor len znaci, ze patris medzi tych co prehanaju a teda mudry si ako radio, ale lekari su podla teba blbci. o com to vypoveda?
@majamat no len ja mám pocit že sa mi to stupňuje a budí má to aj zo spánku inak by som to neriešila
@majamat no len ja mám pocit že sa mi to stupňuje a budí má to aj zo spánku inak by som to neriešila
@veronika2316 a co priu namahe?
@veronika2316 bolo tu vela ludi, ktorym sa to zhorsovalo a vlemi sa na to sustredovali. ja som sa nikdy nesustredovala anebolo treba ani ziadne lieky a som v pohode. citim to teraz len v obdobiach, ked som neajak moc vytazena.
@veronika2316 kardiolog zi povedal, ze si mas riesit s obvodackou. riesila si to s nou?
@veronika2316 a co priu namahe?
@majamat nedustrefujrm sa na to práveže bolo obdobie keď som to mala malo a razom sa to zhoršilo. Pri zmene polohy sa to zhoršuje napríklad keď ležím a otočím sa alebo keď si sadnem. Áno zaniesla som jej to ale ešte to nepozerala

Ak chces radu tak pridaj fotky tak aby boli citatelne a popis viac situaciu. Odkial bol holter, ze kardiolog odmieta pozriet, kto predpisal egilok, kvoli akym diagnozam, na zaklade coho...atd