HPV a výtok s trochou krvy. Čo to znamená?

zuzu101
18. nov 2010

Ahojte.Chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás s týmto skúsenosť - v 2008 mi diagnostikovali hpv s tým, že sa to nemusí zatiaľ liečiť.potom som otehotnela, porodila ale stery mi už nebrali až tento september.Vyšiel mi rozsiahli zápal krčka a že vraj aj preto abnormálny zhluk buniek - predrakovinový stav,...Takže po preliečení zápalu musím ísť zas na výtery.Teraz beriem macmirror a candibene masť, ale od včera mám taký krvavý výtok, tak som sa začala trochu báť či to môže súvisieť s hpv.neviem o aký typ ide, lekár mi povedal len to, že výsledky sú skreslené tým zápalom.máte s tým niektorá skúsenosť????????

evkacka
18. nov 2010

Ahoj Zuzu, mne tiež vyšli zlé výsledky na steroch, po pôrode sa mi stav ešte zhoršil, mala som najvyšší stupeň PAP, tiež predrakovinový stav, hned ma objednali na konizáciu krčka maternice.
Krvácanie som nemala absolutne žiadne, preto si myslím, že u teba je to skôr vyvolané tým zápalom krčka, samostatné hpv ochorenie by sa nemalo prejavovať krvácaním.
Najlepšie bude ak zavoláš svojmu gynekologovi a spytaš na to, môže to byť aj reakcia na liečbu, ale určite zavolaj lekárovi a on ti povie, môže to byť len sprievodný jav pri liečbe.
Držím palce a prajem skoré uzdravenie.