icon

Hrče na chrbáte

simonabat
14. máj 2021

Dobrý deň,
Mám 20 rokov a dnes som si našla na chrbte v okoli krížov na pravej aj na ľavej strane hrče asi nejakých 5. Su pohyblivé, nebolia ale tvrdé. Niektoré menšie, iné väčšie. Čítala som aj o lipómoch, no neviem, či to nieje niečo horšie keďže sú tvrde a niesú okom viditeľné, len hmatom. Jednu mám aj na kosti a keď si ju chytím, tak ma tá kosť aj bolí (asi tlakom na nervy). Strašne sa bojím, či to nemôže byť aj liposarkóm alebo niečo iné. K doktorke sa chystám len chcem nejakú radu. Ďakujem

gabika9878778
14. máj 2021

@simonabat podkožný tuk si myslím

simonabat
autor
14. máj 2021

@gabika9878778 dúfam. Ale všade na každom obrázku sú tie podkožné hrče viditeľne a tie moje len pri dotyku...

gabika9878778
14. máj 2021

@simonabat aj kamarátka má len po dotyku. Niesom si istá Len si myslím

jaga18
14. máj 2021

Ja som mala chrbát sama hrca, hlavne pod rebrami, vyplasena som išla k Dr a ten ma len na masáže poslal. Bol to len stuhnuty sval. Po pár absolvovanych masazach väčšina úplne zmizla, pár ich mam dodnes.

simonabat
autor
14. máj 2021

@jaga18 ja si nemyslím, že je to stuhnutý sval. Neni to ako na svale je to také pohyblivé.

dievcazdediny
29. dec 2024

@simonabat to su spazmy. To treba rozmasirovat. A presne tlak na ne razi do roznych casti tela. Treba rozmasirovat. Tlakom na ne ( je to bolave). Mam ich kopu. Dost to boli. Dokonca z toho moze odist ruka a tak lebo to tak blokuje. Su to male špiňuchy 🙈. Mala som to pri lopatke z vnutornej strany od ruky. Ale nepomohli mi ani obstreky ani rehabky len 4 masaze po sebe, kde som sla vyskocit z koze a pri piatej to bolo prec a rukou som hybala ako predtym. Objavuju sa kdekolvek. Je to pohyb a strava. Clovek by sa musel stravovat asi z vody aby take nemal. Zial....ma to kazdy ale zaciti to az ked skuma alebo si inak lahne, ze zaciti hrcku. Ale uz to mate asi za tie roky vyriesene 🙂 hadam to ine nebolo

1miska112
19. mar 2025

@simonabat prosím vás čo to nakoniec bolo?? Mam rovnaký problém momentálne a idem na chirurgiu ale bojím sa veľmi