Hrčka a dierka v chodidle

nikolik88
10. jún 2014

dievcata neviete co to moze byt?muz si to dneska nasiel na chodidle spominal ze tam mal hrcku a teraz sa mu tam spravila ako keby dierka a vnutri ma nieco tmave a okolo toho je to trochu opuchnute dakujem

althejka
10. jún 2014

Mohol tam mat nejaky zapalovy proce,hrcka mohla byt vnutri hnisova a cele to prasklo. ja by som urcite skocila ku koznemu,alebo k chirurgovi, mozno to treba lokalne vycistit a preliecit. je to na takom dost "potrebnom" mieste

stanilka
10. jún 2014

Podla mna je to kurie oko.... a musel tam mat tu hrcku asi dost dlho, nie?

csenibaba
10. jún 2014

Ahoj mà bradavice!Treba dat vypálit!

kwetina666
10. jún 2014

To je kurie oko, treba si na to pýtať niečo v lekárni.. sú rôzne vodičky aj náplaste..

yanni
10. jún 2014

@nikolik88 to je kurie oko. To som mala aj ja na chodidle. Kup na to naplast a kazdy den nech si dava novu. Mne to po tyzdni zmizlo. A uz sa mi to nikdy neobjavilo. Len ja som to mala trosku mensie. Ale presne ako tvoj muz. A hrcku som tam mala straaaasne dlho, len ma to cim dalej ominalo a zacalo pri chodzi vadit, tak som to zacala skumat.Tiez som nevedlea co to je ale nejak cez uja gooogla 😀 som prisla na to kurie oko. Kupila naplaste a super to zmizlo.

niki101988
10. jún 2014

@nikolik88 aaj bradavica to môže byť nakoľko vyzerajú dosť podobne

csenibaba
10. jún 2014

Ahoj uz som ti 1 odpovedala,bohuzial na chodidlách nezaberajú náplaste lebo na rozdiel od rukách bradavice sú plochè,najlepsi spôsob ako ich odstránit dat vypálit (ani dat vyrezat s chirurgom neni 100% lebo sú vyvolan3 s virusom a majú korienok a co len kúsocek tam zostane zase 'vyrastie')A najlepsie to bude ked sa to ani neskrabe lebo sa mu rozsiri po celom chodidle!

25daniela
10. jún 2014

Hlavne to rieste, lebo svagrinej sa na chodidle z takeho niecoho zapalilo a musela to chodit rezat na chirurgiu a to potom bola katastrofa, bolest a strasne zle sa to hojilo a dlho, stale sa jej to nechcelo zahojit koli tomu ze na to stupala..

kate15
10. jún 2014

ahoj, moze to byt bradavica...moj muz mal podobne na chodidle na pate, asi z plavarne chytil, bolelo to pri chodzi az krival...chirurg mu to odstranil este v stadiu tej hrcky bolestivej, bolo to potrebne vyrezat cele, cca 1-2 stichy mal...cize asi rovno na chirurgiu treba ist. Inak pozor, moze to byt dost nakazlive....je potrebne mat oddelene uteraky, nekradnut si papuce a tak.... 🙂

yanni
10. jún 2014

@csenibaba no ak to je bradavica tak mas pravdu, vypalit alebo vyrezat. Ak je to kurie oko, tak stacia naplaste. Mne to pomohlo. Roky sa mi nic nove envyhodlilo. Ale ma to uz dost velke, radsej doc.

csenibaba
10. jún 2014

@yanni ahoj,som profesionárka(pedikèrka) 10 rocnou praxou,kúrie oká(clavus)sú spôsobenè odtlakom(tvrdnutá koza ide smerom dole)bradavice(veruce)sú vyvolanè s vírusmi!Rozoznat ich je pre laikov tazke:1 kúrie oko nemá korienok bradavice áno(bielè a ciernè bodky vo vnútri),2 kúrie oko je sú vo vnútri tvrdè bradavice sú mäkkè,3 kúrie oko nekrváca bradavica-áno,4 kúrie oká s casom ked sa mechanicky tlak zmizne vyliecia sa sám od seba aspon s vacsinou)bradavice nie iba sa rozsirujú.

csenibaba
10. jún 2014

@yanni inac to neni ani az takè velkè videla som uz aj omnoho omnoho väcsie a uz som jednej zákaznicke narátala okolo 50 ks na 1 nohe ☹

yanni
11. jún 2014

@csenibaba uff to fakt? 50 ks? 😕

csenibaba
11. jún 2014

@yanni áno

nikolik88
autor
11. jún 2014

@csenibaba a co by si odporucila dat nato?

kiki68
11. jún 2014

kurie oko ludovo, da sa to vypalit dusikom,alebo odstranit laserom Este je aj tekuty dusik na domace pouzitie, znacka wartner to vyraba, ja som jedno dala prec laserom,druhe tym dusikom na doma a potom som na to kydala tu vodu co vyzera ako bezfarebny lak na odstranovanie bradavic. Teta na to u dcerky pouzila ciernu mast, taku tu echt, krasne to vytiahlo a bolo.

denisafono
11. jún 2014

@nikolik88 presne toto mal moj mm. Citronova kora namocena na 24hod do octu, prikladat na noc bielou castou, ked budu korienky cierne, same zacnu vypadavat alebo ich povytahovat pinzetou, mal to len 1x a zmyzlo to cca za 4tyzdne. Moj mm to mal na pate kde naslapoval, a hovoril ze ho to vobec nebolelo-kym sa to vyhojilo, tak neviem ako to je ked sa to vypaluje dusikom, ci to nie je bolestive.

klincek
13. jún 2014

@nikolik88 na bradavice aj kurie oka je vyborna vec Kolodium forte. Treba len natriet a nechat zaschnut (raz za den), a ten neziaduci utvar sa postupne sam po castiach odlupuje. Funguje to fakt perfetne, ja som si tym vyliecila obrovsku bradavicu na prste ruky, aj par kurich ok. Zozenies v lekarni. Akurat obsahuje kys. salicylovu, takze ak by na nu mal manzel alergiu, neda sa pouzit. Inak vrelo odporucam, ja som fakt skusala vselico, nepomohlo ani vypalovanie, az toto. Nedam na to dopustit.
https://www.google.sk/search?q=kolodium+forte&b...