Hypoglykémia u nediabetika: Ako riešiť príznaky?
Ahojte,prosím stretol sa niekto s príznakmi hypoglykémie u nediabetika? Manželovi sa pár krát stalo, keď bol hladný že mu zostalo nevoľno, trás rúk, potenie a začali ho bolieť nohy...cukor má v poriadku.
Mám to od detstva a až vo veku 40 rokov mi zistili prediabetes. Úplne náhodou počas tehotenstva.
Skus pogooglit, najdes kopec clankov o tom preco, ci a ci robit a nerobit, pretoze to nie je nejake vynimocne. Moze a nemusi to mat vaznejsiu pricinu, moze to byt zaciatok diabetu a moze to byt normalny jav.
Hypertyreoza sa tiež tak môže prejavovať
Manžel si meria cukor, že vie, že ma hypoglykemiu?
Môže byť aj ochorenie pankreasu, ktoré spôsobuje časté hypoglykemie. S tým sa treba obrátiť na obvodného, nech urobia krvne testy.
@miska2192 no ked je hladny tak sa ma najest
Ak uz pocituje hlad je neskoro, nech sa snazi jest pravidelne aby nepocitoval hlad
@miska2192 a urcite ma vylucenu cukrovku?
Inak u novozistenych neliecenych cukrovkarov sa vyskytuje skôr hyperglykemia. Keďže dôvodom je nedostatok inzulinu, teda nemá čo pchať cukor do buniek a ten ostáva v krvi. Do hypoglykémie upadajú diabetici na inzuline, keď si pichnu inzulín a nenajedia sa.
Ale teda ja mám tu hypertyreozu a v nezaliecenom stave som sa už ráno zobudila roztrasena a spotená, čo mi muž musel doniesť banán do postele, aby som vôbec vladala vstať.
Dôvod však môže byť aj celom prozaický, ak prijíma veľa jednoduchých cukrov a inak je aktívny chlap, tie minie veľmi rýchlo a skôr dôjde k hypoglykémii. Duplom, ak je to chudý človek, bez nejakých zásob.
Ďakujem veľmi pekne všetkým ❤️
Boli sme u svokrovcov,tak sme skúsili zmerať cukor ..bolo to po jedle 6,7 🤷
@miska2192 uplne super hodnota po jedle
norma je do 7,8 u zdravych ludi u diabetikov sa toleruje do 10,0
Ja som mávala podobné stavy občas a nikdy som nevedela čím to je, ale keď som sa najedla tak to vždy prešlo. Ani ma nenapadlo že cukor, skôr som si myslela že mi je zle od hladu. No a jedného dňa som bola ráno na odber krvi na preventívke u obvodnej, a poobede mi volala doktorka osobne, že či som ok, lebo že som mala cukor 2.15 ráno. Reku áno, normálne som išla po odbere do práce. Ani som sa ten deň necítila zle. Tak ktovie koľko ho mívam keď sa cítím zle. Párkrát mi brali odvtedy cukor, hodnoty boli buď v norme alebo niečo cez 6. Bolo mi povedané, že mám pravidelne jesť, ráno hneď raňajkovať, a nosiť so sebou hroznový cukor ako poistku a ten si dať hneď ako by mi došlo zle. Tým sa to uzatvorilo. Žiaden diabetológ.

@miska2192 pripojím sa, mne sa to tiež deje... Som zvedavá na odpovede... U mňa je to aj studený pot