icon

Infekčnosť pri Covide-19

margaretka012
5. feb 2022

Ahojte. Prosim vas ak ste mali covid alebo po novom omikron vedeli by ste mi povedat, kedy uz nie som infekcna? Mam 3. den karanteny, ktora je pre mna len 5 dni. Kedy mozem ist v pohode do spolocnosti aj s kamoskami bez toho aby som sa bala, ze ich mozem este nakazit? Mozem uz po 5 dnovej karantene, alebo este treba cakat dalsich 5 dni? Dakujem

Strana
z2
katrin21
6. feb 2022

@seahorse27 ani v den odberu zacina sa pocitat

katrin21
6. feb 2022

@nevenka na Ag test sa neda spoliehat vobec...ze vam vysiel je super, vela ludom neukaze nic, ani mne a mojej dcere nevysiel, ale pcr ano.... takze s ukoncenim karanteny sa neda riadit AG testom...

ejmi25
6. feb 2022

@seahorse27 ja este priznaky mam ,takzw sa nepytam z izolacie ale niektori to ponimaju ,ze ved mas len nadchu tak pome do prace..Ved je karantena len 5 dni.Darmo to niekomu vysvetlovat ,ze aj nadcha je priznak.

seahorse27
6. feb 2022

@ejmi25 mne nic nie je, ale zajtra si aj tak este beriem dovcu. Verim, ze v utorok uz bude cisty test 💪

ejmi25
7. feb 2022

@katrin21 ale nikde nepise ,ze po karantene po pozitivite mate isr znova na test.Po prekonani mozte ukazovat pozitivitu dlhsiu ,to ale uz nieste infekcny..V prvej vlne tak isto uz netestovali ludi po prekonani ..Nechapem k comu di robite tie testy!mne ich po 5vdnoch nik nekazal kto nema priznaky ide do skoly ,..roboty kto ma este moze byt v karantene..Ale na ziadne testy nik neposiela.m

margaretka012
autor
7. feb 2022

@katrin21 samozrejme, no ako som uz pisalq, od lekara som nedostala ziadne info. len mi povedal, ak po 5 dnoch budem ok karantena mi konci a volat len v pripade zhorsenia

katrin21
7. feb 2022

@ejmi25 ja nikde nepisem ze si ma robit testy po covide! Ja pisem ze antigeny su nespolahlive aj ked su uz priznaky...a pisem preto, ze testovat sa " po" nema vyznam aj preto ze tk nema vypovednu hodnotu..
Ale ked uz ide o infekcnost, neni to jednoznacne..niekto je infekcny 5 - 6 dni ale vacsins tych 10dni kludne...
Ved preto sa aj teb respirator ma este nosit...10dni je stanovenych orientacne..kludnr to moze byt viac, aj menej.

Strana
z2