icon

Intolerancia laktózy u dospelých. Je tu niekto?

lia09
4. okt 2011

ahojte,nedavno mi ju zistili a lekar mi kazal vynechat jedla s obsahom laktozy.No ked som si to pozrela na nete,tak mozem zit rovno zo vzduchu.A este som sa docitala,ze staci vynechat potraviny ktore sposobuju problemy.Tak neviem co robit.Lebo nevsimla som si ze by mi bolo zle z jogurtu a tak.Dufam ze sa tu najde neaky "skuseny" intolerantak a poradi mi troska.A hlavne som zvedava,ci si niekto tu intoleranciu nevyliecil neakym zazrakom dnesnej mediciny 😅

Strana
z2
bubbles
8. jan 2013

neviete mi povedat, ci k Vam patrim? mavam priserne bolesti brucha, az ma horucava oblieva, krce, a strasne prehananie - vzdy ked zjem, vypijem viac mlieka.. obcasny jogurt alebo mlieko do kavy, palacinka atd - to mi nevadi... aj pohar mlieka sa da.. ale ked uz si dam k tomu syr, na 100% skoncim na zachode, niekolkokrat do dna, v noci, je mi na odpadnutie.. hovorila som obvodnej, odpichla mi krv, hovorila nieco o laktaze.. ale vyslo to negativne 😖 inac nevie co.. ja som skusila aj to, co sa odporuca, par dni mliecne neprijimat a potom sa napit mlieka, a ked do 2 hodin bude zle, tak je to vraj intolerancia laktozy - bolo tak, ale doktorke som nechcela diktovat, co ma robit.. len neviem, ci tie testy co robila, boli na to.. ak spominala laktazu.. ozaj mi pomoze uz len ist na gastro? neminie ma hadicka, alebo tam vysetruju aj inac? dakujem

beethoven
9. jan 2013

ahoj, tento problem nemam, ale mozno ti pomoze stranka, kde sa venuju prave a len intolerancii laktozy http://www.laktoza.sk/category/clanky , su tam rozne clanky a tiez forum, mozno ti to pride uzitocne a pomoze ti to.

reikina
Odpoveď bola odstránená
azalka22
9. jan 2013

@bubbles diagnostika len na gastro, alebo ako pise reikina celostnou medicinou.
v zasade zatial staci vylucit vsetky sladkomliecne vyrobky. kyslomliecne mozes, len si treba odsledovat, ktore -ake znacky. cim menej Ecok a konzervantov, tym lepsie pre teba. a hadicka sa da prezit. su aj horsie vysetrenia 😠

maser
9. jan 2013

Ja mám syna s intoleranciou na laktózu. Aká silná je sa dá zistiť prístojom do ktorého sa fúkne. Mlieko sa dá upraviť chutí ako acidko, čo je vlastne kefír. Spravte si názor: http://jozefurban.webnode.sk/clanky/tibetska-li...
Veľmi ľahko sa to pestuje a je to celkom dobré.Čím je kefír kyselší tým menej laktózy obsahuje.

kathynka
9. jan 2013

@bubbles intolerancia laktozy sa vysetruje z krvi, ale najlepsie na gastre, tam ti doktorka spravi komplet testy...hadicka sa robi pri celiakii, ked potrebuju vzorku creva...

bubbles
9. jan 2013

@kathynka dakujem.. a tento variant sa mi paci 🙂

kathynka
9. jan 2013

@bubbles no bodaj by nie 😀

anuka1234
15. jan 2014

A beriete niekto liek LAKTAZAN.Je to liek na travenie laktozy obsahujuci laktazu.enzym .Po nom by mlo normalne stravit laktozu.

sisaka
15. jan 2014

ja mam tiez intoleranciu laktozy, nemam ju potvrdenu, ale odsledovanu. Liek na stiepenie enzymu si nedavam, mlieko nie je zdrave a ani ho nemam rada, takze ma to velmi pri vybere stravy neobmedzuje.. Kyslomliecne vyrobky mi nerobia problem, tie si obcas dam, mlieko do kavy, ci smotana vo velmi malom mnozstve niekedy zvladnem, niekedy nie, este som neodsledovala, cim to je. Taktiez je mozne kupovat bezlaktozove vyrobky (nerobim,kedze zvysok rodiny nema problem), kolegyna si zvykne davat Lact-aid (na travenie laktozy) napriklad, ked si ide dat pizzu so syrom a pod. - funguje to, nema problem.

viva13
18. jan 2014

ahoj, prosím poradíte mi niekto mám problém s kontumáciou mliečnych výrobkou vtedy mi nastanu krče tak ich nekonzumujem užívam teraz antiobiotiká a po 2 hodinách si dám probio fix zloženie
Dextróza, výťažok z kvasníc, odstredené sušené mlieko, želatína, antioxidančná látka (askorban sodný, inozitol), arbivo kapsuly (oxid titaničitý), alginan sodný, glutaman sodný, protihrudkujúca látka (stearan horečnatý).
ked to obsahuje sušené mlieko môžem mať z toho problém? stvrdne mi brucho a nastanu mi krče. bola som na gastre bol mi robený odber z tenkého čreva výsledky: všetko že silná pozitivita, no lekár mi povedal, že intoleranciu nemám no nechápem prečo mám problémy po konzumácii týchto výrobkov 😒

viva13
18. jan 2014

ja si dávam ten laktazan a funguje asi na 90% niekedy áno a niekedy nie
@anuka1234

anuka1234
19. jan 2014

No to som presne chcela vediet lebo mne tiez funguje nie na 100%.ale minule mi v lekarni poradili liek LAKTOSOLV.A ten sa mi vidi lepsi.Aj pred picou ho zjem.Adobre.

kiki68
19. jan 2014

ja mam miernu intoleranciu na laktozu, nesmiem mlieko, jogurty v malom mnozstve, na syr tiez musim davat pozor. Rovnako mam intoleranciu na lepok, to sa hned dostavia krce. Odkedy som nahodne lepok vysadila problemy presli...takze asi najlepsie tak,ze co cloveku vadi,tak to vysadit a nahradit.

demo
19. jan 2014

@viva13 ak mas problem s mliekom, musis ich mat aj z tychto probiotik, ked obsahuju susene mlieko. pohladaj na trhu probiotika bez mlieka, srvatky, laktozy. tusim napr. colon dophilus je taky, ale urcite aj ine znacky.

anuka1234
21. jan 2014

Da sa zistit aj miera intolerancie laktozy.To som nevedela.Aky doktor to robi.Asi gastro.

deyna
19. jún 2015

Ahojte, ak by mohol niekto zareagovat i na tuto starsiu temu...Je tu niekto kto namal z krvi zistenu alergiu na laktozu a napriek tomu ma intoleranciu? Z testu vypitia 2dcl mlieka som zistila ze do 2 az3 hod som mala silne krce, ktore trvali do dalsieho dna. je mi podozrive ze doktorna tuto moju info nezareagoval a len mi odovzdal papiere s nepreukazanou alergiou, ktoru mam odovzdat lekarke. Takze idem aj alergologovi a skusim to znovu poriesit cez neho.

luccita
19. jún 2015

@deyna ja som bola s tým u obvodnej doktorky a z krvi mi nič nezistila, poslala ma domov s tým, že ak budem mať problémy, tak nech prídem znovu... ale začala som sa vyhýbať mliečnym výrobkom, aj keď nie všetkým (kupujem si bezlaktózové mlieko) a je mi lepšie...

Strana
z2