Intolerancia laktózy u dospelých. Je tu niekto?
ahojte,nedavno mi ju zistili a lekar mi kazal vynechat jedla s obsahom laktozy.No ked som si to pozrela na nete,tak mozem zit rovno zo vzduchu.A este som sa docitala,ze staci vynechat potraviny ktore sposobuju problemy.Tak neviem co robit.Lebo nevsimla som si ze by mi bolo zle z jogurtu a tak.Dufam ze sa tu najde neaky "skuseny" intolerantak a poradi mi troska.A hlavne som zvedava,ci si niekto tu intoleranciu nevyliecil neakym zazrakom dnesnej mediciny 😅
ahoj, tento problem nemam, ale mozno ti pomoze stranka, kde sa venuju prave a len intolerancii laktozy http://www.laktoza.sk/category/clanky , su tam rozne clanky a tiez forum, mozno ti to pride uzitocne a pomoze ti to.
@bubbles diagnostika len na gastro, alebo ako pise reikina celostnou medicinou.
v zasade zatial staci vylucit vsetky sladkomliecne vyrobky. kyslomliecne mozes, len si treba odsledovat, ktore -ake znacky. cim menej Ecok a konzervantov, tym lepsie pre teba. a hadicka sa da prezit. su aj horsie vysetrenia 😠
Ja mám syna s intoleranciou na laktózu. Aká silná je sa dá zistiť prístojom do ktorého sa fúkne. Mlieko sa dá upraviť chutí ako acidko, čo je vlastne kefír. Spravte si názor: http://jozefurban.webnode.sk/clanky/tibetska-li...
Veľmi ľahko sa to pestuje a je to celkom dobré.Čím je kefír kyselší tým menej laktózy obsahuje.
A beriete niekto liek LAKTAZAN.Je to liek na travenie laktozy obsahujuci laktazu.enzym .Po nom by mlo normalne stravit laktozu.
ja mam tiez intoleranciu laktozy, nemam ju potvrdenu, ale odsledovanu. Liek na stiepenie enzymu si nedavam, mlieko nie je zdrave a ani ho nemam rada, takze ma to velmi pri vybere stravy neobmedzuje.. Kyslomliecne vyrobky mi nerobia problem, tie si obcas dam, mlieko do kavy, ci smotana vo velmi malom mnozstve niekedy zvladnem, niekedy nie, este som neodsledovala, cim to je. Taktiez je mozne kupovat bezlaktozove vyrobky (nerobim,kedze zvysok rodiny nema problem), kolegyna si zvykne davat Lact-aid (na travenie laktozy) napriklad, ked si ide dat pizzu so syrom a pod. - funguje to, nema problem.
ahoj, prosím poradíte mi niekto mám problém s kontumáciou mliečnych výrobkou vtedy mi nastanu krče tak ich nekonzumujem užívam teraz antiobiotiká a po 2 hodinách si dám probio fix zloženie
Dextróza, výťažok z kvasníc, odstredené sušené mlieko, želatína, antioxidančná látka (askorban sodný, inozitol), arbivo kapsuly (oxid titaničitý), alginan sodný, glutaman sodný, protihrudkujúca látka (stearan horečnatý).
ked to obsahuje sušené mlieko môžem mať z toho problém? stvrdne mi brucho a nastanu mi krče. bola som na gastre bol mi robený odber z tenkého čreva výsledky: všetko že silná pozitivita, no lekár mi povedal, že intoleranciu nemám no nechápem prečo mám problémy po konzumácii týchto výrobkov 😒
No to som presne chcela vediet lebo mne tiez funguje nie na 100%.ale minule mi v lekarni poradili liek LAKTOSOLV.A ten sa mi vidi lepsi.Aj pred picou ho zjem.Adobre.
ja mam miernu intoleranciu na laktozu, nesmiem mlieko, jogurty v malom mnozstve, na syr tiez musim davat pozor. Rovnako mam intoleranciu na lepok, to sa hned dostavia krce. Odkedy som nahodne lepok vysadila problemy presli...takze asi najlepsie tak,ze co cloveku vadi,tak to vysadit a nahradit.
Da sa zistit aj miera intolerancie laktozy.To som nevedela.Aky doktor to robi.Asi gastro.
Ahojte, ak by mohol niekto zareagovat i na tuto starsiu temu...Je tu niekto kto namal z krvi zistenu alergiu na laktozu a napriek tomu ma intoleranciu? Z testu vypitia 2dcl mlieka som zistila ze do 2 az3 hod som mala silne krce, ktore trvali do dalsieho dna. je mi podozrive ze doktorna tuto moju info nezareagoval a len mi odovzdal papiere s nepreukazanou alergiou, ktoru mam odovzdat lekarke. Takze idem aj alergologovi a skusim to znovu poriesit cez neho.

neviete mi povedat, ci k Vam patrim? mavam priserne bolesti brucha, az ma horucava oblieva, krce, a strasne prehananie - vzdy ked zjem, vypijem viac mlieka.. obcasny jogurt alebo mlieko do kavy, palacinka atd - to mi nevadi... aj pohar mlieka sa da.. ale ked uz si dam k tomu syr, na 100% skoncim na zachode, niekolkokrat do dna, v noci, je mi na odpadnutie.. hovorila som obvodnej, odpichla mi krv, hovorila nieco o laktaze.. ale vyslo to negativne 😖 inac nevie co.. ja som skusila aj to, co sa odporuca, par dni mliecne neprijimat a potom sa napit mlieka, a ked do 2 hodin bude zle, tak je to vraj intolerancia laktozy - bolo tak, ale doktorke som nechcela diktovat, co ma robit.. len neviem, ci tie testy co robila, boli na to.. ak spominala laktazu.. ozaj mi pomoze uz len ist na gastro? neminie ma hadicka, alebo tam vysetruju aj inac? dakujem