icon

Invisalgin verzus fixný strojček

25. nov 2025

Mam 28 rokov , dnes som bola na konzultacii o strojdek chcela som fiksny ale ze priesvitny invisalgin je lepsi k mojim zubom a zide ma aj lacnejsie , ale predsa mam strach .. Pacia sa mi klasickw strojceky a gumickami a mam pokoj bojim sa ze priesvitny niekde necham zabudnem vzhodim omylom ,vypadne mi nieco sa mi stane a zabudnem ho.. Plus pijem aj kavu kazdy den ze sa mi zafarbi .. Co mam apravit? Radsej by som si dala predsa len fiksny🥲

andreja13
25. nov 2025

Skus ist na konzultaciu na inu kliniku, ci ti povedia to iste.

petracandle
25. nov 2025

"Fiksný" ti dať nemôžu ale "fixný" by ti možno dali 😉

lucka_ke
25. nov 2025

syn má Invisalign, nemusíš sa báť - nevypadáva, a ani ho nikde nezabudol, tam dostaneš celú sadu strojčekov a budeš si ich sama meniť podľa toho ako ti to nastaví lekár, napr. môj syn mal 1 strojček týždeň, potom urobil scan (dostal na to aplikáciu a taký nadstavec na mobil) a po potvrdení od dr. si založil nový... pred jedlom to skladal dole

tinkavvv
25. nov 2025

Takto, malokto ti tu porovna dva rozne strojceky, lebo s velkou pravdepodobnostou mal len jeden typ.
Ja som extra pripad a pocas liecby foliovym strojcekom som mala na isty cas fixny na troch zuboch.
Takze viem porovnat komfort a cistenie a za mna jednoznacne foliovy!
Tie fixne rezu, su nepohodlnejsie, extremne zle sa to cisti v porovnani s foliovym. A dlahu som nikdy nestratila, a aj keby, das si dalsiu / predchadzajucu. A pripadne ti dorobia tu stratenu. Takze premysli si to poriadne 🙂

tinkavvv
25. nov 2025

A este podstatny rozdiel - s foliovym mas ovela menej kontrol ako s fixnym.

autor
25. nov 2025
@petracandle

"Fiksný" ti dať nemôžu ale "fixný" by ti možno dali 😉

@petracandle ah ano , pisem niektore slova v srbcine .. Pretoze sa mi miesaju stale jazyky aj ked som slovenka

babushkaem
25. nov 2025

ja som mala folie a ak sa mi aj nahodou zafarbili tak o par dni davas aj tak novu. ked som pila naprv cervene vino, proste som ich dala na chvilu dole..

autor
25. nov 2025
@anonym_autor

@petracandle ah ano , pisem niektore slova v srbcine .. Pretoze sa mi miesaju stale jazyky aj ked som slovenka

@anonym_autor tam sa pise ks namiesto x

krasneleto
25. nov 2025

fixny ta vide urcite lacnejsie, zavisi od poctu "dlah" ktore ti naordinuju na invi... ten sa ti nezafarbi, pretoze pocas jedla a pitia by si si ho mala vyberat, co vnimam ako dost velke minus

patka06
25. nov 2025

Nie je nad čím váhať, jednoznačné Invisalign. Zvládajú ho aj malé deti.

autor
25. nov 2025
@krasneleto

fixny ta vide urcite lacnejsie, zavisi od poctu "dlah" ktore ti naordinuju na invi... ten sa ti nezafarbi, pretoze pocas jedla a pitia by si si ho mala vyberat, co vnimam ako dost velke minus

@krasneleto ja som vravela ale je moc drahy skor by som fixny nie nie ten by ma este viac vysiel😳

patka06
25. nov 2025
@krasneleto

@krasneleto že sa pri jedle vyberá je veľké plus, nemáš obmedzenia v jedle., rovnako aj ústna hygiena je pri ňom lepšia. Cena je v konečnom dôsledku rovnaká, rozdiel je len, že pri Invisalign platíš naraz väčšie sumy, ale vieš vopred konečnú sumu.

conta22
25. nov 2025

Napr ja mam 31 a fixný hore aj dole - ako výhodu vnímam to že to mám 24/7 a nemusím v restikach a podobne hľadať kde vybrať kde umyť zuby a tak

kiki68
25. nov 2025

@anonym_autor ja fixny neodporucam skrz hygienu, to jedine 3x denne cistit vodnou a sonickou kefkou. Inak mas do par rokov iste medzipriestorove kazy. Lebo to tazko cistit. Plus rataj opuchy dasien a podnebia.