icon

Jačmeň - overené rady

26. sep 2022

Prosím už som zúfalá žienky.. Chodím nonstop na kontroly a stále mi dávajú masticky ktoré mi evidentne nezaberajú.. Dávam aj suché teplo, masirujem no stále mam jačmeň mal to niekto ze ma nejakú overenú radu dsakujem

Strana
z2
autor
27. sep 2022

Ďakujem za každú radu 🙏 ja som dnes skúsila obklady z harmančeka no uvidím 🤦‍♀️

scorpionflower1
27. sep 2022

@taktotedanie Dobry vecer pani doktorka, viem, ze nie ste poradna, budem si vazit, ak odpisete. Ja mam 4-rocnu dceru, ktora ma stale sa vracajuci maly jacmen (nemam dojem, ze hnisa) je to akoby len maly cerveny fliacik na dolnej spojivke a v oblasti mihalnic. Nesvrbi ju to, ani neobtazuje, nie je to opuchnute, len to tam ma, zmizne to, potom zas vrati na trosku inom mieste. Ja jej to natieram Ophthalmoseptonexom a dostali sme teraz Uniflox kvapky. Len neviem, ci ten Uniflox zaberie, lebo 4-rocnej dat kvapky do oka je dost problematicke, vacsina jej vytecie. Chcem sa opytat, ci existuje nejaka masticka, ktora by mohla pomoct.

taktotedanie
27. sep 2022

@scorpionflower1 no ked je to jacmen hnis tam je urcite, asi to uz preslo do chronickeho stadia podla vasho opisu.. nech si nesucha oci a nejde s rukami do oci, dolezite je udrziavat hygienu oci, ocuflash kvapky maju mierny dezinfekcny ucinok vhodne aj pre novorodencov, kvapnut ak si bude chciet dat ( s detickami komplikovane, chapem) a na vatovy tamponik co sa aj odlicujete kvapnut trosku a pretriet aj mihalnice ( tie vychytavaju necistoty z prostredia a usadzaju sa na mihalnciciach, mala si pretrie oci spinu si votrie do oka a problem je na svete) - toto by som brala ako prevenciu
Co sa tyka masti- Ophthalmo-framykoin compositum mast alebo Tobradex mast len tieto maste obsahuju kortikoid a pre take male dietatko by som to velmi neodporucala resp potriet len samotny jacmen v jemnej vrstve ( to zase neviem ci vam to tak dovoli a bude si chciet dat takuto mast do oka)
Ophthalmomseptonex mast tomu nepomoze..

kittykat22
27. sep 2022

Prosim ta, ja som nepochopila. Tebe sa robi jacmen opakovane alebo mas stale ten jeden ktoreho sa nemozes zbavit. Ze mas hrcku na oku. To dolezita informacia.
Mam s jacmenom skusenosti - ale neviem co ti mam k tomu napisat. Z uvodneho prispevku mi nie je jasne, ci uz nejaky jacmen mas zapuzdreny alebo sa ti robia dookola nove a ty zistujes ako ich efektivne rozpustit.

scorpionflower1
27. sep 2022

@taktotedanie ona to ma takto asi mesiac, ze sa jej to vracia, predtym nic nemala. Boli sme na dovolenke, velmi tam fukalo a ten vietor jej drazdil oci, neviem, ci to ma s tym nieco spolocne. Minule leto sme zazili cosi podobne, potom jej to preslo (myslela som, ze Ophthalmoseptonex pomohol) a rok jej nic nebolo a teraz znova. Dakujem za radu, urobim co sa da, ona je teraz velku cast dna v skolke, tam to nemam pod kontrolou, skusim poprosit ucitelky. S tymi spinavymi rukami mate pravdu, pretiera si oci s neumytou rukou, neviem ju to odnaucit, este je malicka, neuvedomuje si to. Ten Ophthalmo framykoin mi napadol, ale znama z lekarne vravi, ze ho uz velmi dlho nemaju a neda sa nikde zohnat. Skusim ten Tobradex, ona mast znesie lepsie ako kvapky, tych sa velmi boji.

taktotedanie
27. sep 2022

@scorpionflower1 velmi nie praveze slnko a more tomu pomahaju..neviem ci vam ucitelky budu ochotne, aspon nech dohliadnu na tie ruky v ociach..

carinka888
27. sep 2022

Moja dcerka to mava, chyba jej vit B.. pivne kvasnice su v tabletach to pomaha ale inak je to predzvest niecoho z vnutra.. naprikl jej ked vide jacmen vieme ze bude chora ze ma bacila

autor
28. sep 2022

Žienky tak ja dávam tie obklady z harmančeka a dnes som si opäť teda priložila na oku a o chvíľku pozriem a krv trosku.. Je to ok?

honkytonky
3. máj 2025
@taktotedanie

Ziadne babske rady uz som vam vravela, ked vam nezabrali maste musi sa to puzdro vybrat inak to nezmizne!!!

@taktotedanie áno, po dlhodobých peripetiách poprosím moju dr. o vyoperovanie vačku s hnisom. Pravdepodobne mám blefaritídu (t.č. určite) moja dr. mi pomáha ako sa dá, aj veľmi bolestivé vytláčanie meibomských žliaz, kde hustý sekret, incizia jačmeňa na ľavom oku, následne to isté na pravom oku. Som žena ako aj vy, vypadali mi mihalnice, mám suchú kožu viečok, mejkap samozrejme vylúčený a to som sa nikdy špeciálne neličila.hygienu očí robím Blephasolom, umelé slzy bez konz. látok, zatiaľ 5x denne opthalmo framikoin, 5x denne US, a dokvapkávam 3x denne Tobradex kvapky. Ďakujem za prečítanie 👁️ a prajem všetkým pekné a zdravé dní.

niquska
27. júl 2025
@honkytonky

@taktotedanie áno, po dlhodobých peripetiách poprosím moju dr. o vyoperovanie vačku s hnisom. Pravdepodobne mám blefaritídu (t.č. určite) moja dr. mi pomáha ako sa dá, aj veľmi bolestivé vytláčanie meibomských žliaz, kde hustý sekret, incizia jačmeňa na ľavom oku, následne to isté na pravom oku. Som žena ako aj vy, vypadali mi mihalnice, mám suchú kožu viečok, mejkap samozrejme vylúčený a to som sa nikdy špeciálne neličila.hygienu očí robím Blephasolom, umelé slzy bez konz. látok, zatiaľ 5x denne opthalmo framikoin, 5x denne US, a dokvapkávam 3x denne Tobradex kvapky. Ďakujem za prečítanie 👁️ a prajem všetkým pekné a zdravé dní.

@honkytonky ahoj , prosim ta vieme sa nejak nakontaktovat ohladom liecby a prevencie? Mam dcerku ako mala 3 rocna mala prvykrat operaciu jacmena odvtedy pokoj minuuly rok znova a tento rok zniva avsak s tym rozdielom ze jej vybrali niekolko jacmenov a dva tyzdne po operacii sa jej an operovanom opku vytvaraju male loziska , od vcera uz aj na tom zdravom oku, pbehái sme za dva tyzdne pol svk, ja som uz psychicky z zoho zrutena nemozem sa na nu ani pozerat 😭

anonym_b488f4
8. aug 2025
@niquska

@honkytonky ahoj , prosim ta vieme sa nejak nakontaktovat ohladom liecby a prevencie? Mam dcerku ako mala 3 rocna mala prvykrat operaciu jacmena odvtedy pokoj minuuly rok znova a tento rok zniva avsak s tym rozdielom ze jej vybrali niekolko jacmenov a dva tyzdne po operacii sa jej an operovanom opku vytvaraju male loziska , od vcera uz aj na tom zdravom oku, pbehái sme za dva tyzdne pol svk, ja som uz psychicky z zoho zrutena nemozem sa na nu ani pozerat 😭

@niquska ahoj. Nakoniec som na vybratí jačmeňov nebola, len mi to prepichovali a zostala mi chronická blefaritída. Pokiaľ by si mala záujem, môžeme si zavolať, za tie mesiace fakt bolesti a úzkosti som čo to naštudovala.

niquska
9. aug 2025
@anonym_b488f4

@niquska ahoj. Nakoniec som na vybratí jačmeňov nebola, len mi to prepichovali a zostala mi chronická blefaritída. Pokiaľ by si mala záujem, môžeme si zavolať, za tie mesiace fakt bolesti a úzkosti som čo to naštudovala.

@anonym_b488f4 ahoj ano pisem ti psravu budem ti vdacna ak si vudeme vediet zavolat a vzajomne si poradit pomoct, dakujem 🙏🏻

Strana
z2