Je bežné podpisovať súhlas s cenou zubného strojčeka?
Bola som na konzultácii kvôli strojčeku na zuby, doktorka mi zatiaľ len povedala čo by to stálo a čo všetko by sa robilo. Zatiaľ mi nerobila ani RTG zubov, ani liečebný plán, ešte sme sa na ničom nedohodli, len orientače. No na recepcii chceli podpísať súhlas s cenou. Je to bežný postup?
@sense Zvláštne bolo, že chceli súhlas s cenou. Ale to nebola žiadna zmluva ani nič, pretože liečebný plán a ďalšie úkony sa budú robiť až na ďalšej návšteve. Preto som z toho nejak mimo, že ani kópiu mi nedali. Ja som podpísala papier kde bolo, že liečba navrhovaným typom stojí toľko, pri nasadení sa platí toľko a retenčné dlahy stoja toľko. Nič viac.
A ešte že vstupná prehliadka a RTG snímok bude stáť toľko.
Súhlas s cenou ťa k ničomu nezaväzuje. Boli na tom lajstre vôbec tvoje iniciáli? Okrem mena, priezviska a rč?
Tak potom vies, kolko ta bude stat dalsia navsteva. Asi chceli nejaky predbezny suhlas, kedze tam uz nieco platit budes. Vyslednu cenu ti urcite povedia/navrhnu po scanoch a rtg.
@tiezjedna Iba meno a priezvisko a rč. Inak nič. Tak to si ma upokojila, že ma to nezáväzuje. Ale považujem to za trošku taký nátlak, pretože takéto veci sa predsa riešia až po stanovení liečebného plánu a hlavne po vyšetrení a RTG snimkoch a myslím, že aj fotografie tváre a chrupu sa robia. A mala by mi tiež ukázať ako budem vyzerať po liečbe.
@tiezjedna A ešte tuším bydlisko.
@autorka no, na jednej strane asi chápem ten postup, že sa chcú uistiť, že pacient vie, čo ho finančne čaká. Určite je x ľudí, ktorí si nechajú urobiť všetky možné vyšetrenia, ona s nimi stratí čas a keď sa dozvedia, koľko to stojí tak dajú čelom vzad... Ale samotný súhlas s cenou nie je súhlas s úkonom ako takým. To sa môžeš rozhodnúť až v momente, kedy ti povie všetky podrobnosti na základe rtg atď. Ale určite nečakaj, že ti ukáže ako budeš vyzerať po liečbe. To ti ani ten najlepší ortodontista nedokáže garantovať...
@tiezjedna Ak by som sa teda rozhodla, že liečbu z nejakého dôvodu nechcem (napríklad RTG by ukázal, že treba trhať zuby a nebudem to chcieť), nič mi nehrozí? Nebudú chcieť odo mňa zaplatiť cenu toho strojčeka čo som podpísala?
Ja neviem, čo si podpísala, ale logicky ako by po tebe mohli chcieť zaplatiť niečo, čo nemáš??
@tiezjedna Podpísala som súhlas s cenou. Áno aj ja si hovorím, že nemôžu nič chcieť, keď vlastne nič nemám.
Tak to je len súhlas kde si bola o cene informovaná. A oni sú potom podpisom. Kryty ak by si ty tvrdila ze ti nič také nepovedali.
A to ta nezaväzuje k tomu ze na to pristupis
Daj si pozor.Riesili sme strojček a nič nepodpisovali.Kamaratka dala dcére priesvitný a potom sa naťahovala s lekárkou, že chcela, aby si tam dali robiť 2x ročne dentálnu hygienu za 85 eur a ona si dávala robiť u svojej za 40 eur s tým lekárka nesúhlasila, lebo verí iba svojej praci
Nikto ti neukáže ako budeš vyzerať potom, povedia ti akoby to malo vyzerať ale ze to tak aj skutočne bude ti nepovedia. Pri ďalšom termíne ktorý už nebude zdarma by ti mali spraviť snímky. Ak všetko. Ostatné ale to si už tiež mala mat v tej cenovej ponuke. Dôležité je vždy poriadne čítať co popisujes a pytyt si kópiu alebo si to odfotit
Aby si aj neskor vedela co si podpisala
@sense To bol súhlas s cenou. Mne prišlo zvláštne, že už chceli podpis a ešte nič neprebehlo. A tiež ma zaujíma, či ma to k niečomu zaväzuje, ale už mi tu odpovedali, že nezaväzuje.
Ak tam bolo len napísané že súhlasíš s navrhovanou cenou, tak nie, nezaväzuje ta k nicomu
Podpísala si súhlas s cenou, tá je viazaná asi na nejaký úkon. Ak nebude vykonaný (ak sa rozhodneš, že ten strojček nechceš), neviem si predstaviť, na základe čoho by si mala platiť a za čo… Ďalšia vec, aj oni chcú byť asi chránení, asi majú skúsenosť, že klient si nechal urobiť strojček a následne odmietol zaplatiť. Tak asi preto riešia ten súhlas.
Teraz asi nikto nevie, čo presne si tam podpísala, ale do budúcna, ak niečo podpisuješ, vždy si vypytaj aspoň kópiu. 😉
Podpísala si súhlas s cenou. To znamená že prevádzka ma za strojcek cenu 1000e, ty si o tom informovaná že za to a to sa u nich platí toľko a toľko. Súhlasíš s cenou ktorú oni stanovili. To že si strojček nezakúpiš lebo pôjdeš inam neznamená že nesúhlasíš s cenou akú majú oni. Tento súhlas k ničomu nezaväzuje je to len o tom že ta informovali ty s ich cenou súhlasíš ale neznamená že musíš kúpiť.

Nemozes napisat nazov?
Ved uvidis na dalsej konzultacii, kde sa mozes na vsetko pytat.