Je bezpečné užívať Azitromicin mesiac po záruke?
Je bezpecne a hlavne este ucinne pokial uzijem trojdovy Azitromicin teda makrolidove antibiotikum ktore je 1 mesiac po zaruke? Aky mate nazor je to presne mesiac od skoncenia zakuky, skladovany bol v krabicke a v cestovnej tasticke na lieky( cestovala som s tym cely rok kazdy vikend aj v teple aj v zime) cize prezil dost… Ale zaujima ma celkovo nazor na atb po zaruke
Si lekar, ked si sama ordinujes atb? A este po zaruke, zle skladovane
Viac, ako zbytocne uzivane antibiotika, ti to, ze su mesiac po exspiracii, neublizi.
@sisa_s nie som lekar som pracovne mimo sk, ochorela som, uz svoje telo narolko poznam ze bez atb mi to neprejde, keby som doma pochopitelne idem k lekarovi
@eviku777 nemas si co sama ordinovat lieky, toboz ako laik nemas mat co antibiotika pri sebe a sama si ich ordinovat a nasadzovat
A nie nema zmysel si sama ordinovat liecbu a este mesiac po zaruke, lieky absolutne zle skladovane! Takze odpoved nie take lieky patria do lekarne okamzite!
Pokial si v zahranici v ramci eu nech sa paci karticka poistenca a chod sa dat vysetrit k lekarovi
Pokial si mimo eu mas cestovne poistenie, nech sa paci chod sa dat osetrit
Ak si na dovolenke nech sa paci chod to riesit s delegatom poradi ti
@eviku777 nemas si co sama ordinovat lieky, toboz ako laik nemas mat co antibiotika pri sebe a sama si ich ordinovat a nasadzovat
A nie nema zmysel si sama ordinovat liecbu a este mesiac po zaruke, lieky absolutne zle skladovane! Takze odpoved nie take lieky patria do lekarne okamzite!
Pokial si v zahranici v ramci eu nech sa paci karticka poistenca a chod sa dat vysetrit k lekarovi
Pokial si mimo eu mas cestovne poistenie, nech sa paci chod sa dat osetrit
Ak si na dovolenke nech sa paci chod to riesit s delegatom poradi ti
@taktotedanie preco ste ako osy? Nie som na dovolenke som v zahranici pracovne, citaj pozorne. Nikdy som si sama nenaprdinovala liek, je to prvy x pytam si nazor, radu, skusenost nic viac. Viem ako to tu u lekara funguje, taktiez viem aky zdravotny problem mam momentalne. To je cele. Nervozne zurive… odpovede. Slusne sa neda? Zle skladovane? v original krabicke, v suchu, v tasticke na lieky? akurat s tym cestujem v aute? Dr. my sama predpisala vzhldom k praci aby som mala vzdy pri sebe cosi. Nekupíla som to sama, ani nezohnala nejakym inym sposobom.
Dakujem za odpovede a prajem peknu nedelu
@taktotedanie preco ste ako osy? Nie som na dovolenke som v zahranici pracovne, citaj pozorne. Nikdy som si sama nenaprdinovala liek, je to prvy x pytam si nazor, radu, skusenost nic viac. Viem ako to tu u lekara funguje, taktiez viem aky zdravotny problem mam momentalne. To je cele. Nervozne zurive… odpovede. Slusne sa neda? Zle skladovane? v original krabicke, v suchu, v tasticke na lieky? akurat s tym cestujem v aute? Dr. my sama predpisala vzhldom k praci aby som mala vzdy pri sebe cosi. Nekupíla som to sama, ani nezohnala nejakym inym sposobom.
Dakujem za odpovede a prajem peknu nedelu
@eviku777 pretoze tvoja otazka je absolutne mimo a kazdy lucidne zmyslajuci clovek ( aj nad lekarkou by som sa zamyslela na co ti to predpisovala kedze to nieje ako paralen ale tak co mu sa uz na slovensku da cudovat) si nebude ordinovat liecbu sam ked nevie co mu je a nebude do seba pchat antibiotika mesiac po zaruke
Chod sa dat vysetrit a lieky vrat do lekarne aby sa zlikvidovali spravne
A nie nemala si ich skladovane spravne, nastuduj a potom vyskakuj
Pekny zvysok dna
@eviku777 kľudne si daj, pohode. V Anglicku tuším sú ATB bez predpisu, tak smelo do toho.
@eviku777 mesiac po expiračke ti nebude nič, maximálne môže mať slabší účinok.
@eviku777 kľudne si daj, pohode. V Anglicku tuším sú ATB bez predpisu, tak smelo do toho.
@anonym_229169 vivat antibioticka rezistencia!!
Kvoli takymto ludom ako ty nam budu o 15 rokov umierat deti a rodicia a stari rodicia na choroby , ktore vieme zvladnut teraz adekvatne zvolenou atb liecbou
Podme si dat vsetci! 🫶🏻 a potom budeme plakat nad hrobami 👍🏻
Tebe by mali zakazat pristup na internet
@eviku777 mesiac po expiračke ti nebude nič, maximálne môže mať slabší účinok.
@ruzovakrava tak to sa ani nevylieci na co brat ked to nezaberie ako ma? Vysvetlis mi to?
Nič sa Ti od nich nestane. Môj švagor je tiež pracovne mimo SR, bežne si nosí ATB a užije ich. Keď bolo treba súrne, užil aj Dalacin 7 mesiacov po záruke a je to v pohode.
@eviku777 pretoze tvoja otazka je absolutne mimo a kazdy lucidne zmyslajuci clovek ( aj nad lekarkou by som sa zamyslela na co ti to predpisovala kedze to nieje ako paralen ale tak co mu sa uz na slovensku da cudovat) si nebude ordinovat liecbu sam ked nevie co mu je a nebude do seba pchat antibiotika mesiac po zaruke
Chod sa dat vysetrit a lieky vrat do lekarne aby sa zlikvidovali spravne
A nie nemala si ich skladovane spravne, nastuduj a potom vyskakuj
Pekny zvysok dna
@taktotedanie ak máš známych predajú Ti aj v lekárni. Bežne sa nosia ATB "pre prípad" aj na dovolenku, aj do zahraničia. Nie je to prvý, ani posledný prípad.
@ruzovakrava tak to sa ani nevylieci na co brat ked to nezaberie ako ma? Vysvetlis mi to?
@taktotedanie aj som mala napísanú odpoveď ale potom som všimla čím si tu už prispela, tak radšej nič 😅🤣
ja by som ho neuzivala, ak mam indikaciu na ATB, co mi zisti lekar, reap on nesie toto rozhodnutie, potom mi ATB napise a maju mi vydat v lekarni to co je v zaruke.
@sisa_s nie som lekar som pracovne mimo sk, ochorela som, uz svoje telo narolko poznam ze bez atb mi to neprejde, keby som doma pochopitelne idem k lekarovi
@eviku777 to, ez ti to neprejde bez ATB moze byt v tvojej hlave. ä
ATB sa nadavaju na kazdu infkeciu. jeden infektolog sa vyjadril, ze 90% infekcii su virove infekcie, cize tam su ATB zbytocne a vdaka takemuto pristupu sa vyvija rezistencia na ATB, co ohrozuje ludstvo.
a teda ak ti to bez ATB neprejde, poloz si otazku preco. mozno preto, ze svojej imunite prilis ulahcujes pracu uzivanim ATB.
ja som na infekciu dych. ciest ATB nemala uz asi 25r. a to som chora kazdy rok a pracujem v inekcnom prostredi.

Lieky čo majú záruku 2-3 roky alebo aj dlhšie, sa mesiac po záruke nijako nepokazia, to je zanedbateľný rozdiel. Už som brala z lekárničky aj oveľa staršie keď bola núdza. Taký ibuprofén funguje aj 2 roky po záruke, len je chuťovo hnusný a rozpadáva sa 😅 Ale ATB bez predpisu by som nebrala bez ohľadu na záruku.