Je hodnota glukózy 5,97 zlá po jedle?
Dobrý podvečer prajem. Dnes sme pozerali papiere. Priateľka bola nedávno na pohotovosti okolo 6 večer čiže počas dňa jedlá . Glukoza bola 5,97 a bola podčiarknuta. Je to zla hodnota ? Nebola nalačno. Pred pár dňami bola u kardiológa a on bral v úvahu tieto výsledky krvi a bolo tam napísané že postprandiálna hypoglykémia . Viete mi to prosím vás vysvetliť?
Tak keď bola dobrá hodnota 5,97 prečo je toto napísané u kardiológa
Cez deň, dve hodiny po jedle by glukóza nemala byť viac ako 7.8. Ono tesne po jedle ti vybehne aj na 12 a potom pekne klesá dole. Ráno nalačno by mala byť okolo 5. Ja som si minule kúpila také zariadenie na 24h monitoring cukru počas 14 dní a len som čumela, ako ten cukor skáče a po čom..
Cez deň, dve hodiny po jedle by glukóza nemala byť viac ako 7.8. Ono tesne po jedle ti vybehne aj na 12 a potom pekne klesá dole. Ráno nalačno by mala byť okolo 5. Ja som si minule kúpila také zariadenie na 24h monitoring cukru počas 14 dní a len som čumela, ako ten cukor skáče a po čom..
@billy_jean aké zariadenie?
máš to v norme

Google presne 4 sekundy.
Postprandiálna glykémia je hladina cukru v krvi meraná po jedle a ukazuje, ako organizmus zvláda príjem potravy, najmä sacharidov. U zdravého človeka by nemala prekročiť 7,8 mmol/l, zatiaľ čo u diabetikov sú akceptovateľné hodnoty do 7,5 mmol/l, pričom hodnoty 7,5 až 9,0 mmol/l sú ešte uspokojivé a vyššie hodnoty sú problém