icon

Je krvácanie po vytrhnutí zuba normálne?

miselka1994
9. júl 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať...Bola som včera u zubárky vytrhnúť zub. Po vytrhnutí mi dala drenáž a kázala mi tu drenáž vybrať s pinzetou na ďalší deň večer . Tak som aj spravila vzala som si pinzetu vydezinfikovala a začala som to pomaly vyťahovať z rany. Keď to uz bolo vytiahnuté rána začala strašne krvácať, tak som si tam dala gázu a čakám kým sa to zastaví. Stretli ste sa s niečím takým je to podľa vás normálne?

bloger
9. júl 2025

@miselka1994 Samozrejme lebo si si to otvorila.

chrobak7
9. júl 2025

@miselka1994 Pokiaľ nemáš problém so zrážanlivosťou krvi, tak to krvácanie by malo do pár minúť prestať. V diere, čo vznikla po zube by sa mala vytvoriť krvná zrazenina a treba dať pozor, aby si si ju nevytiahla. Krvná zrazenia bráni infekcii dostať sa do rany. Tá zrazenia po zahojení rany vypadne sama a potom diera zarastie ďasnom.

Takže pár dní opatrne - nežuvaj žuvačku, nepi cez slamku, pár dní jedz len kašovité jedlá, alebo mäkké, ktoré netreba veľmi prežúvať, nefajči, zuby umývať len opatrne, ranu pár dní neumývať vôbec, vyplachuj opatrne a hlavne - jazykom si nevyťahuj tú zrazeninu.

miselka1994
autor
10. júl 2025
@bloger

@miselka1994 Samozrejme lebo si si to otvorila.

@bloger ďakujem

miselka1994
autor
10. júl 2025
@chrobak7

@miselka1994 Pokiaľ nemáš problém so zrážanlivosťou krvi, tak to krvácanie by malo do pár minúť prestať. V diere, čo vznikla po zube by sa mala vytvoriť krvná zrazenina a treba dať pozor, aby si si ju nevytiahla. Krvná zrazenia bráni infekcii dostať sa do rany. Tá zrazenia po zahojení rany vypadne sama a potom diera zarastie ďasnom.

Takže pár dní opatrne - nežuvaj žuvačku, nepi cez slamku, pár dní jedz len kašovité jedlá, alebo mäkké, ktoré netreba veľmi prežúvať, nefajči, zuby umývať len opatrne, ranu pár dní neumývať vôbec, vyplachuj opatrne a hlavne - jazykom si nevyťahuj tú zrazeninu.

@chrobak7 ďakujem

janka_266
10. júl 2025

mne trhali 8čku minulú stredu, gázu kázali vybrať po 20 min, v noci to trochu asi krvácalo, ale odvtedy nič