Je možné odsať tuk a použiť ho na úpravu poprsia?

Zodpovedané
8. jan 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať, je možné odsať tuk z vnútorných stehien, alebo z brucha a použiť ho na zväčšenie a na úpravu poprsia?
Aký je Váš názor na úpravu pŕs vlastným tukom?

Je možné naraz odsať tuk z dvoch častí tela?

Ďalšie deti už neplánujem.

Ďakujem pekne za odpoveď

Dobrý deň,

touto témou sa zvyknú začínať "šarvátky" medzi plastickými chirurgmi asi všade na svete.

Nebudem sa teda prikláňať ani na stranu zástancov ani odporcov a pokúsim sa vyjadriť neutrálne.

Myšlienka použitia vlastného tkaniva je úžasná, má isté obmedzenia.. je to tkanivo, ktoré podlieha zmenám pri priberaní, chudnutí aj starnutí a je známa vec, že sa určitá a nie malá časť tuku vstrebe zmizne po jeho aplikácii.

Pre dosiahnutie čo najlepšieho prežitia tukových buniek, je potrebné dodržať množstvo zásad a to znamená výraznejšie obmedzenie a je potrebné počítať aj s potrebou viacerých "sedení". Odber tuku z iného miesta má výhodu že je to vlastne liposukcia, avšak nie každý ju potrebuje.

Implantáty majú relatívne stabilný tvar a veľksoť nezávislú od starnutia a zmien hmotnosti. Ale stále je to materiál, ktorý je potrebné sledovať a sú s ním spojené zriedkavé situácie ktoré je potrebné riešiť chirurgicky.

Je zrejmé, že nie je ideálny postup a je na plastickom chirurgovi, aby Vám odporučil ideálny a optimálny postup na základe vašich možností a očakávaní.

Predsa len jeden osobný postreh: ak žena žiada len zväčšenie prsníkov viac ako o "pol čísla" tak momentálne je ideálny postup s použitím implantátov. V prípade asymetrie, potreby korekcie nerovností alebo komplikácií je prenos vlastného tuku ideálnejšia možnosť. Prípadne ich kombinácia.

Použitie implantátov a prenos vlastného tuku si vo svojej podstate nie sú konkurencia, ale sa navzájom dopĺňajú a/ale nie u každého sú vhodné.