icon

Je nutné krvné vyšetrenia pri lekárskej prehliadke do práce?

11. máj 2025

Ahojte
Nastupujem do novej prace a zajtra mam lekarsku prehliadku. Prosim Vas, berie sa aj krv ? Nepamatam sa zeby som vobec niekedy davala krv skrz prehliadku do prace,no manzel ma teraz zneistil 🤔. Pani z personalneho nehovorila ze treba ist nalačno .
Dakujem

sissy27
11. máj 2025

Nie, ked tak by ti dali vediet vopred alebo ti da dr druhy termin

glade22
11. máj 2025

Tak správne podľa zákona by mal byť odber krvi, moču aj ekg. Niekde aj na RTG posielajú, prípadne audiometria a podobne, podľa toho o akú prácu sa jedná.
Ak to ale robíš u svojho dr a bola si na preventívke v poslednej dobe, pravdepodobne použije výsledky z nej

petamich
11. máj 2025

Povedali by ti vopred, mne zatial nikdy nebrali, ked som sla takto na prehliadku kvoli zamestnavatelovi. Ale asi zalezi aj o aky typ prace ide.

autor
11. máj 2025

Dakujem, nie nejdem k svojej dr, idem k inemu lekarovi kam ma posielaju oni. Zdrav. Preukaz mam a dokonca aj RTG pluc robeny mesiac dozadu. Ale myslim ze najest sa mozem rano kludne aj keby krv brali...

glade22
11. máj 2025

Tak medzi tými odbermi býva aj cukor. Ak ťa pozvali na ráno, šla by som nalačno, ak neskôr, najedla by som sa.

autor
11. máj 2025
@glade22

Tak medzi tými odbermi býva aj cukor. Ak ťa pozvali na ráno, šla by som nalačno, ak neskôr, najedla by som sa.

@glade22 viem ze aj cukor len rozmyslam ze ako to moze ovplivnit ci ma vezmu do prace . Je to praca s potravinami. Predtym som robila kancelarske prace, aj to je dovod preco som si nie ista. Pojdem radsej teda nalacno 🙄

glade22
11. máj 2025

Veď ak máš s tým fakt problém, tak povedz, že si jedla a že výsledky teda môžu byť skreslené.
Výsledok cukru je napríklad veľmi dôležitý, diabetici na inzulíne nemôžu zo zákona vykonávať nočnú prácu

taktotedanie
11. máj 2025

Chod nalacno vydrzis predsa nie? Zober si jest so sebou

palicka
11. máj 2025

Vstupná prehliadla slúži na to, aby Tinlekar potvrdil, že si nielen zdravotne spôsobila pre výkon povolania, ale aj zdravá. V prípade, že počas alebo po ukončení pracovného pomeru sa Tvoj zdravotný stav zmení, aby si si mohla nárokovať napr. chorobu z povolania. Čiže chráni to nielen zamestnávateľa, ale i zamestnanca

konulka20
11. máj 2025

ak neoznamili z prace vopred nutnosť ísť nalačno,bude to PP bez odberu krvi.Krv sa berie podla rizík v práci a zamestnanec je na to vopred upozornený.