icon

Je prasknutie jačmeňa na viečku bezpečné?

10. okt 2025

Prosím vás dávam si 4 den obklad s harmančeka na jacmen na hornom viecku a začínam vidieť rozdiel akoby išlo prasknúť a vidno v tej hrčky akoby hnis. Je to dobré?

blaazi
10. okt 2025

@anonym_autor zostane jazva, nepraskala by som, tento tyzden som bola u lekara so synom, dostal antibioticku mast, vstrebava sa to a zmensuje

anonym_c63c97
10. okt 2025

Ja len že harmanček sa tam že vraj nemá dávať, môže sa to do oka rozniesť
Treba ísť ku dr po atb masť a dávať suché teplo alebo červenú lampu

sevrin
10. okt 2025

Mne raz očný pri bežnej kontrole povedal, že ak to praskne a hnis vytečie, tak to je dobre, treba to len vydezinfikovať a bude to OK.

taktotedanie
10. okt 2025

Harmancek sa nedava
Suche teplo ci prezehlena bavlnena vreckovka, atb mast ale su aj volnopredajne moznosti
Ked praskne je to v poriadku ale sama nepraskaj

autor
10. okt 2025
@anonym_c63c97

Ja len že harmanček sa tam že vraj nemá dávať, môže sa to do oka rozniesť
Treba ísť ku dr po atb masť a dávať suché teplo alebo červenú lampu

@taktotedanie
@anonym_c63c97 neviem na nete som čítala ze sa moze teraz neviem ci robím správne alebo si len zhorsim

taktotedanie
10. okt 2025
@anonym_autor

@taktotedanie
@anonym_c63c97 neviem na nete som čítala ze sa moze teraz neviem ci robím správne alebo si len zhorsim

@anonym_autor nedava, naozaj tuto stranku povazujes za relevatnu? Ja pracujem na ocnej ambulancii, pomaha ti max to teplo z toho caju
Neviem preco maju soovaci potrebu si rumancek pchat doslova vsade;
Brozi alergicka reakcia

anonym_c63c97
10. okt 2025
@anonym_autor

@taktotedanie

@anonym_autor tým pádom dávaš do toho čaju tú baktériu a roznášaš to ,takze s čajom okamžite prestaň