icon

Je preočkovanie tetanom účinné po aplikácii do zadku?

27. nov 2024

Ahojte.
Prosím o pomoc.
Pred pár dňami som bola na preventívnej prehliadke u obvodného lekara a povedal, že treba preočkovať tetanovkou.
Sestrička mi pichla tetanovku do zadku, všade čítam, že ma byt podaná do svalu, najlepšie do ramena.
Prečo sa tetanovka nemá pichať do zadku?
Môže to znížiť účinok vakcíny?
Vďaka za radu.

tundra
27. nov 2024

Uz je to v riti,tak nenarobis nic😂

pinkgirl
27. nov 2024

Účinok vakcíny nebude nijak ovplyvnený. Vakcína sa podáva muskulárne - teda do svalu. Sestrička si vybrala a pichla.

vevesh
27. nov 2024

Jednoduchy logicky postup -je na zadku sedaci sval? Ano. Je to sval ? Ano. Pichla fo svalu? Ano = tak to pichla spravne...

rozculena
27. nov 2024
mojemenonikto
27. nov 2024

Mne ju tiež sestrička pichá do zadku. Asi sú zaťažené na zadky, alebo čo.. 🤭 A áno, ako píše @vevesh, zadok je tiež sval. Dokonca ten najväčší v tele 😉

veronika_sk000
27. nov 2024

je to velky sval a dobre sa ho da trafit 😂 to je cele

vanilkovazmrzka
27. nov 2024

No to musi byt pre teba sokujuce zistenie, ze na riti mas sval 😂 vzhladom na to ako dlho ma po tetanovke bolelo rameno a ze som na nom nemohla ani lezat, sa mi ale zda pichanie vakciny do zadku dost nestastne

mojemenonikto
27. nov 2024

@vanilkovazmrzka Asi je to individuálne. Mňa prdel vôbec nebolela 😂

vanilkovazmrzka
27. nov 2024

@mojemenonikto sa maš. Ja by som asi dva tyzdne nemohla sediet, alebo iba na pol zadku 😀

kinats
28. nov 2024

Po aplikacii vakciny do svalu moze nastat reakcia, sval bude bolestivy na dotyk aj pri pohybe a casto na mieste vpichu nevedia ludia ani den-dva spat. Chcela si mat radsej bolavu ruku ?!

zanny93
28. nov 2024

Ak si napriklad prilis chuda a nemas takmer ziadne svaly na rukach je rozumne, ze si sestricka vybrala vacsi sval, a teda na zadku.

autor
28. nov 2024

Ďakujem za radu.