Je preočkovanie tetanom účinné po aplikácii do zadku?
Ahojte.
Prosím o pomoc.
Pred pár dňami som bola na preventívnej prehliadke u obvodného lekara a povedal, že treba preočkovať tetanovkou.
Sestrička mi pichla tetanovku do zadku, všade čítam, že ma byt podaná do svalu, najlepšie do ramena.
Prečo sa tetanovka nemá pichať do zadku?
Môže to znížiť účinok vakcíny?
Vďaka za radu.
Účinok vakcíny nebude nijak ovplyvnený. Vakcína sa podáva muskulárne - teda do svalu. Sestrička si vybrala a pichla.
Jednoduchy logicky postup -je na zadku sedaci sval? Ano. Je to sval ? Ano. Pichla fo svalu? Ano = tak to pichla spravne...
Mne ju tiež sestrička pichá do zadku. Asi sú zaťažené na zadky, alebo čo.. 🤭 A áno, ako píše @vevesh, zadok je tiež sval. Dokonca ten najväčší v tele 😉
je to velky sval a dobre sa ho da trafit 😂 to je cele
No to musi byt pre teba sokujuce zistenie, ze na riti mas sval 😂 vzhladom na to ako dlho ma po tetanovke bolelo rameno a ze som na nom nemohla ani lezat, sa mi ale zda pichanie vakciny do zadku dost nestastne
@vanilkovazmrzka Asi je to individuálne. Mňa prdel vôbec nebolela 😂
@mojemenonikto sa maš. Ja by som asi dva tyzdne nemohla sediet, alebo iba na pol zadku 😀
Po aplikacii vakciny do svalu moze nastat reakcia, sval bude bolestivy na dotyk aj pri pohybe a casto na mieste vpichu nevedia ludia ani den-dva spat. Chcela si mat radsej bolavu ruku ?!
Ak si napriklad prilis chuda a nemas takmer ziadne svaly na rukach je rozumne, ze si sestricka vybrala vacsi sval, a teda na zadku.
Ďakujem za radu.

Uz je to v riti,tak nenarobis nic😂