icon

Je rapídny nárast rakoviny v poslednej dobe?

9. okt 2024

Nemáte aj vy pocit, že v poslednej dobe je rapídny nárast rakoviny? Beriem, že rakovina bola už aj predtým, ale nikdy som nemala pocit, že je jej takto veľa. Mám to iba ja vo svojom okolí, že skutočne každý mesiac mi niekto nový z mojich blízkych, priateľov, známych oznámi, že mu bola diagnostikovaná rakovina?

Strana
z3
lanka999
9. okt 2024

ockovanie...............

vakatko
9. okt 2024

Pamätám si, ako dieťa sme boli vonku, keď prišiel maminej kamarátky švagor, pracoval v elektrárni Jaslovské Bohunice, aby sme išli všetci dnu a pozbierali všetko prádlo, vraj mali v práci problém. Za " socíku " sa nehody tajili.

heln
9. okt 2024

pocit nemam a oficialne statistiky nepoznam.
skor sa v poslednej dobe zamyslam nad moznymi suvislostami.... chcem si kupit sveter, doteraz som to nejak neriesila, islo mi skor o to ako vyzera ten sveter, ale zacala som pozerat zlozenie, akryl, polyakryl, polyester... tak som si guglila co su to za materialy, poculi ste o tom, ze polyester je karcinogen a existuje studia, ktora dokazala jeho vplyv na muzsku nepolodnost? a co shein, aliexpres a veci z ciny? kolkokrat uz upozornovali na nadlimitne mnozstva skodlivin? a take mikroplasty? v bangladezi farbia kozu (na topanky, kabelky) takymi toxickymi farbami, ze ti chudobni ludia, co to farbia bez akychkolvek ochrannych pomocok na to umieraju.... takze co sa vlastne cudujeme, pri tychto veciach ma vobec netrapi kupit kuracie maso z polska, ale sol a capucino by som nekupila.

dollyzv
9. okt 2024

Ja poznam mladych,niektori uz nie su medzi nami, kamarat 17rokov zomrel na rakovinu semennikov,deuhy kamarat 20rokov rskovina semennikov-nastastie sa drzi,byvala kolegyna mlada baba 22rocna rakovina vajecnikov-snad sa este drzi,byvala spoluziacka mala 24 rokov ked jej zistili rakovinu prsnika -este sa drzi,ale nasli jej metazstazy aj v chrbtici a novu metastazu na vajecnikoch-musi to ist aj s maternicou von,najlepsi kamarat zomrel tyzden po svojich 22.narodeninach -hodkingov lymfom a toto su fakt blizki ludia len z mojho okolia,mladi vsetci do 30ky :( a vsetko strasne mili a zlati ludia ktori si ani zdaleka nezasluzili/nezasluzia tak trpiet

vilma7
9. okt 2024

Ani ja ten.pocit nemám. Za.moj život, ca 48 rokov poznám len 4 osoby s rakovinou.

hopsas
9. okt 2024

Akurát dnes som sa dozvedela o ďalšom človeku z môjho okolia ktorý ochorel. Nie je to normálne a nie je to v poriadku. Tých ľudí pribúda stále viac. Aj v práci máme.osemclenny kolektív a v priebehu roka ochoreli na rovnakú diagnózu dvaja ľudia. Ani jeden nemal ešte 40. Aká je šanca že sa nieco také stane? ....viac nekomentujem.

Strana
z3