icon

Je registračný poplatok u lekára bežný?

2. aug 2025

Ahojte, stretli ste sa, keď ste prestúpili k novému lekárovi s tzv. registračným poplatkom? Včera som riešila tento prestup a pán lekár si vypýtal 50€ za to, že som si dovolila prestúpiť k nemu, pričom mi ani nedal žiaden doklad o platbe. Je toto bežné? Stretli ste sa už s týmto?😂Nie som držgroš, ale taká suma v podstate za nič mi príde trochu moc.

Strana
z2
kaca222
2. aug 2025

Neplatila som za to ešte nikde, ale nevadilo by mi to. Viem, aké sú úhrady poisťovni mizerné. Buď lekár prispôsobí kvalitu poskytovanej starostlivosti úhrade poisťovne alebo vyberie poplatok a môže robiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ja volím druhú možnosť.
Doklad dostať máš (druhá vec je, že akonáhle dáva lekár poctivo doklady, musí byť ten poplatok ešte aspoň o 30% vyšší. Ale aj tak nepodporujem čierne peniaze.)

zmrzlinka2021
2. aug 2025
@mandzula

@zmrzlinka2021 aby lekari zacali vyvijat tlak na zdravotne poistovne (nie na pacienta - rukojemnika), nech zvysia uhrady za vykony a nie tocili nase peniaze a tvorili zisky z toho, co im povinne odvadzame. Ale ono je lahsie natlakom pytat od cloveka so zdravotnym problemom, chapem.

@mandzula a myslíš si, že toto sa nedeje?

mandzula
2. aug 2025
@zmrzlinka2021

@mandzula a myslíš si, že toto sa nedeje?

@zmrzlinka2021 zaujima ma v prvom rade vysledok. Je uz nejaky?

kaca222
2. aug 2025
@mandzula

@zmrzlinka2021 aby lekari zacali vyvijat tlak na zdravotne poistovne (nie na pacienta - rukojemnika), nech zvysia uhrady za vykony a nie tocili nase peniaze a tvorili zisky z toho, co im povinne odvadzame. Ale ono je lahsie natlakom pytat od cloveka so zdravotnym problemom, chapem.

@mandzula lekárske komory vyvíjajú tlak na poisťovne NONSTOP. Nevieš si predstaviť ako intenzívne sa toto rieši. S poisťovňami nepohneš

mandzula
2. aug 2025
@kaca222

@mandzula lekárske komory vyvíjajú tlak na poisťovne NONSTOP. Nevieš si predstaviť ako intenzívne sa toto rieši. S poisťovňami nepohneš

@kaca222 jasne, ked sa dopustilo, aby povinne odvody mohli ist sukromnym podnikatelom, kde je retaz poistovna - nemocnice - distribucky - lekarne.

maryetta
2. aug 2025

Ja som sa chcela objednat ku koznej a vybehlo mi 16€ poplatok 🙈 je toto bežne?

sara07
2. aug 2025
@zmrzlinka2021

@sara07 niekto to musí zaplatiť. Treba si povedať kto a ako. Ide o službu, cena práce, energie, DPH všetko rastie.

Osobne si myslím že môj návrh má logiku. Nie administratívne služby ale úkony.

@zmrzlinka2021 a prečo stále len ludia, keby som mala taky plat ako lekár , nemala by som problém , ale nie všetko tahat z bežného platu smrtelnika
a čo tu píše baba o tom finstate ,predsa tie grafy su jasné , v hrubom čistom všetko , nie je tam jediny chudačik lekar ale je to presne o tom že mudr si proste zo svojho komfortu nebudu uberat ani jeden, on je mudr kto je viac
zato ludia si musia uberat , otázne je dokedy ?

sara07
2. aug 2025
@kaca222

@kaca222 a čo takto generálny štrajk
ked nebudu mat poistovne lekarov, nemocnice že s nimi nepodpišu zmluvy
tak poistovne budu musiet pustit viac prachov, su zvyknute že oni si neberu zo svojich ziskov

sara07
2. aug 2025
@kaca222

Neplatila som za to ešte nikde, ale nevadilo by mi to. Viem, aké sú úhrady poisťovni mizerné. Buď lekár prispôsobí kvalitu poskytovanej starostlivosti úhrade poisťovne alebo vyberie poplatok a môže robiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ja volím druhú možnosť.
Doklad dostať máš (druhá vec je, že akonáhle dáva lekár poctivo doklady, musí byť ten poplatok ešte aspoň o 30% vyšší. Ale aj tak nepodporujem čierne peniaze.)

@kaca222 ja osobne som raz si stopla kolko som bola v ordinacii a veru dostat 45€ za 8 min je slušné , endo dohromady aj so sestričkou ked čakam 12 min a šup 25 €
nie su to zase až také smiešne sumičky aby museli zdierat rozličnymi poplatkami
napr, za potvrdenie priepustky 2-5€ to sme KGdE?

luccija
2. aug 2025

Mala si si pýtať doklad ja ho dostanem vždy platím ročný poplatok u gynekológa, ale viem, že ešte v ten deň mi odpíše na mail, na vyšetrenie promptne atď ..to isté u imunologicky, ale majú to riadne v cenníku uvedené.U neurológa detto ročný poplatok a skorý termín.Mne sa viac nepáči, že sú gynekológovia čo berú poplatok xy a akonáhle žena otehotnie je to balíček pre tehotné za 3 nasobnu sumu.Ak viem, že platím a nedostanem sa k nemu o 4 m tak mi to nevadí.V podstate si budeme za chvíľu platiť všetko a všade som s tým zmierená.Stacilo mi, keď bol otec vážne chorý a potreboval ísť k internu, kardiológovi, aby mohol ísť na operáciu všade sa platilo nie málo jedno vyšetrenie nadväzovalo na druhé a operácia surila vtedy som pochopila, že buď platíš, alebo....

luccija
2. aug 2025
@maryetta

Ja som sa chcela objednat ku koznej a vybehlo mi 16€ poplatok 🙈 je toto bežne?

@maryetta išla si cez topdoktor či návšteva lekára?Áno, je to úsmevné, že keď sa tam objednas telefonicky nemajú voľné termíny, ale na návšteva lekára sa objednas za 25 eur bola som tak u ORL za 3 dni.Mne sa už stalo, že čakáreň plna ľudí a prišli pacienti, ktorí boli na termín za úhradu a ostatní čakali hodiny počas bežných ord.hodin voľakedy to bolo aspoň oddelené ordinácia a potom platiaci pacienti.Moja kamarátka potrebovala psychiatricku a za platbu poobede sa dostala.Je to hnus a už skoro vsade

rude_baby
2. aug 2025

Nie, toto nie je legálny poplatok. Nech si za týždeň vypýta od 10 pacientov takýto poplatok, bez dokladu, celkom fajn peniaz, nie?

taktotedanie
2. aug 2025

@anonym_autor nie nestretla
Ale pocula som o tom
Mala si pytat listok

kaca222
2. aug 2025
@sara07

@kaca222 ja osobne som raz si stopla kolko som bola v ordinacii a veru dostat 45€ za 8 min je slušné , endo dohromady aj so sestričkou ked čakam 12 min a šup 25 €
nie su to zase až také smiešne sumičky aby museli zdierat rozličnymi poplatkami
napr, za potvrdenie priepustky 2-5€ to sme KGdE?

@sara07 neviem síce u akého lekára si bola… ale kľudne môže po tebe nasledovať výkon, ktorý by poctivému lekárovi trval pol hodinu a poisťovňa mu zaplatí 10€.

kaca222
2. aug 2025
@luccija

Mala si si pýtať doklad ja ho dostanem vždy platím ročný poplatok u gynekológa, ale viem, že ešte v ten deň mi odpíše na mail, na vyšetrenie promptne atď ..to isté u imunologicky, ale majú to riadne v cenníku uvedené.U neurológa detto ročný poplatok a skorý termín.Mne sa viac nepáči, že sú gynekológovia čo berú poplatok xy a akonáhle žena otehotnie je to balíček pre tehotné za 3 nasobnu sumu.Ak viem, že platím a nedostanem sa k nemu o 4 m tak mi to nevadí.V podstate si budeme za chvíľu platiť všetko a všade som s tým zmierená.Stacilo mi, keď bol otec vážne chorý a potreboval ísť k internu, kardiológovi, aby mohol ísť na operáciu všade sa platilo nie málo jedno vyšetrenie nadväzovalo na druhé a operácia surila vtedy som pochopila, že buď platíš, alebo....

@luccija no o tomto presne hovorím… že za ten poplatok človek očakáva aj služby. Napríklad ja by som si veľmi rada platila za spoľahlivú pediatričku… k tej našej sa tri týždne snažím dovolať kvôli banálnej otázke. Na maily nereaguje. Potrebujem sa objednať na konkrétny čas kvôli práci a nie čakať hodinu v čakárni. Radšej tam okrem preventivok vôbec nechodíme.

anonym_50b954
2. aug 2025

Nie je to myslené ako ročný poplatok či poplatok za prvé vyšetrenie?s tým som sa už stretla.Ja som chcela meniť obvodného v satelite pri Ba a jeden doktor má poplatok 250 eur, ale potom už nikdy neplatis.Chcela som to pre 2 osoby, ale polovicu výplaty za to nedám.Zial sme rukojemníci a čo sledujem toto sú praktiky v Ba rodičia žijú na strednom Slovensku a tam nie sú žiadne poplatky

sara07
2. aug 2025
@kaca222

@sara07 neviem síce u akého lekára si bola… ale kľudne môže po tebe nasledovať výkon, ktorý by poctivému lekárovi trval pol hodinu a poisťovňa mu zaplatí 10€.

@kaca222 ano , lebo niektoré ukony su len v sprave ale realne brucha sa ani nedotkne, členky ani nevidí .. kontrola
za mna by si na tieto kontroly mali dat pozor poistovne, jednak či vôbec maju byt , sledovat lebo ti chyba jeden vitamín ? a poistovna predsa vidí kedy je vytlačena jedna sprava a kedy hned dalšia, keby sa moc chcelo vedeli by si to odsledovat
ale zase sme u tej profesionalite lekarov že zhrabnu prachy za odflaknutu pracu ,
prečo lebo môžu
prečo vyberaju rozličné poplatky ktoré su niektoré fakt neadekvatne
prečo lebo môžu

maryetta
2. aug 2025
@luccija

@maryetta išla si cez topdoktor či návšteva lekára?Áno, je to úsmevné, že keď sa tam objednas telefonicky nemajú voľné termíny, ale na návšteva lekára sa objednas za 25 eur bola som tak u ORL za 3 dni.Mne sa už stalo, že čakáreň plna ľudí a prišli pacienti, ktorí boli na termín za úhradu a ostatní čakali hodiny počas bežných ord.hodin voľakedy to bolo aspoň oddelené ordinácia a potom platiaci pacienti.Moja kamarátka potrebovala psychiatricku a za platbu poobede sa dostala.Je to hnus a už skoro vsade

@luccija ano. Navstevalekara.
Ako este nejakych 5€ okej. Ale 16 veru nie ☹
Takym principom ozaj nie.

dixitka
2. aug 2025

No, moja gynekologička má ročný poplatok 60 eur, u nového zubára som platila 20 eur za vstupnú prehliadku (a samozrejme potom aj za ďalšie úkony - cca 30 eur za každý zub, čo mi ošetroval, ale on je ešte z tých lacných zubárov :D ), ročný syn tiež 30 eur "vstupná prehliadka" u zubára... už sa nad tým ani nepozastavujem. Ešte pred pár rokmi na gastre mi núkali, že tuším za 15 eur sa môžem objednať na presný čas, alebo zdarma si počkám, tak to som si povedala, že im nič nedám a výsledok bol, že som tam hladná smädná čakala vyše 2 hodín na gastroskopiu 🙈

Strana
z2