icon

Je tlak za očami príznakom zdravotných problémov?

22. dec 2024

Ahojte je normálne že niekedy mám chvíľková taký tlak za očami? To tak razom chvíľu potom to prejde už mám pocit aj že zabúdam a že horšie vidím aj niekedy nejaké fľaky namyslam si už aj nádor ale nemám ani s čím ísť k doktorke

thereisabear
22. dec 2024

Choď k očnej, máš tam s čím ísť.

sabinaxd
22. dec 2024

Mam to iste, doteraz som sa nedovolala očnému, čakám aby mi vylúčil sklerozu multiplex

autor
22. dec 2024

@thereisabear ale ja to nemám stále len občas

thereisabear
22. dec 2024

Veď nemusíš to mať stále, aj to je dôvod ísť.

autor
22. dec 2024

@thereisabear a myslíte že skleróza? Aj chrbát ma hrozne boli

thereisabear
22. dec 2024

Mňa tiež bolieva chrbát, mávam tlaky v očiach a nemám sklerózu. To môže byť milión vecí, aj vlastne v podstate nič. Zbytočne špekulovať.

lenkakamen
22. dec 2024

Môžeš mať aj zvýšený očný tlak

taktotedanie
22. dec 2024

@sabinaxd tu vylucuje neurolog nie oftalmolog

sabinaxd
22. dec 2024

@taktotedanie mam takú neurologicku ze sa o nej nejdem vyjadrovať verejne, vidí to aj očný lekár, preto čakám na jeho vyjadrenie🙂

deti95060810
22. dec 2024

potrebuješ vyšetrenie ... kľudne to môže byť aj glaukom.

taktotedanie
22. dec 2024

@sabinaxd jansom ocny lekar a teda na pohlad to nieje vidno, vravi sa vidi, ze nic nevidi
Ocny lekar nediagnostikuje sklerozu, moze vyslovit podozrenie ale nediagnostikuje ju!
Ocny lekar diagnostiku opticku neuritidu , ktora moze a nemusi byt priznakom sklerozy ale je tam dalsich milion diagnoz kde moze byt opticka neuritida
A ani prekonana opticka neuritida neznamena automaticky SM kedze ta sa hodnoti v niekolkych krokoch, vysetrenich a a mcdonald.kriteriami, ktore ked nesplna vsetky alebo urcite body tak skleroza to nieje pacient je vedeny ako clovek s demyelinizacnym ochorenim v dif dg
Takze prosim mna fakt nepoucuj

sabinaxd
23. dec 2024

@taktotedanie ja nepoučujem, len sa poznám s istou skupinou ľudí, kde ľudia vraveli ze práve im to videl očný lekár, pekný den🙂)

taktotedanie
23. dec 2024

@sabinaxd to vam tvrdili zle, lekar pri vysetreni nevidi nic patologicke, jedine oct a perimeter ale vie len vyslovit podozrenie, nie nediagnostiku