icon

Je to naozaj tetánia?

raduska555
8. mar 2025

Ahojte, prvý krát som dostala tetanicky záchvat pred mesiacom. Vtedy som si myslela, ze mam infarkt a do 5 minút je po mne. Nevedela som čo robiť. Volala som hneď. Kamarátovi, a ten ma na aute odviezol na urgent. Celé to trvalo asi 1 hodínu. Keď mi dali v nemocnici magnezium, uľavilo sa mi. Nebolo mi už zle a nebusilo mi srdce.

Dnes ráno o 3 som vstala z ničoho nič a opäť to prišlo. Búšenie srdca, horúco a na zvracanie v žalúdku.

Snažila som sa to pre dýchať. Dala. Som si B6 mág.

Otvorila okno a zhlboka dýchala. A o 4 to prešlo.

Mam 29 rokov a zrejme trpím tetaniou. Prvý krát som o tom počula. Dá sa to nejako liečiť?, a je to vôbec tetania? Mam aj nejaké intolerancie na jedlo. Napr Hit alebo na laktózu.

taktotedanie
8. mar 2025

@raduska555 ries u vseobecneho lekara tak ci tsk potrebujes vymenny listok na neurologiu od nejo

rozculena
8. mar 2025

alebo aj panický atak,ono sa to niekedy prelína a zamieňa.Mala si kŕče? Mravčenie?
https://www.facebook.com/noviny.sk/videos/tetán...

leidin
8. mar 2025

Zaujimalo by ma, ci to suvisi so zapalom, lebo ja ked si neviem taku klukatu odlomenu cast zuba dobre vycistit a podrazdim si to tym vrtanim aj v dasne, tak citim jak mi nervy chyti postupne na celej tej strane tela a potom casto aj na druhej a mam tie dalsie dni citlive telo. Ze najprv bolest prinosovych dutin, ucha, oka, brada, hlava, celust, sanka, krk, palec na nohe, hrudnik, ruka.

danielahamar
8. mar 2025

Mne to vyvoláva mlieko, presne také isté veci ako pri tetanii. Ak sa ti to stane, daj si na alergiu tabletku miesto magnézia. Ja mám skrz toho doma balíček prvej pomoci, lebo to už spadá do anaf.soku. ja som nato prišla naposledy, keď bola u nás sanitka. A o dva dni to isté, takže som išla vylučovacou metódou.

erika7102
8. mar 2025

Objednaj sa u obvoďáka, môžeš mať milión vecí, na všetko sú testy. Tetania sa nedá liečiť, len potlačovať, čiže pravidelne si preventivne davaj magnezium, aby si nahodou neodpadla. 🙂 Good luck

raduska555
autor
9. mar 2025

@rozculena nie, nemala mračenie. Búšenie srdca, trasenie rúk a strašne mi bolo zle na žalúdku.

rena2614
15. mar 2025

@raduska555 ahoj ja som to mala tiež pred mesiacom ale neviem či to bol tetanicky záchvat pri fajčení mi bolo zle mala som pocit že to je infarkt bušilo mi srdce a mala som zrýchlenie bitie srdca hneď sme išli na urgen a tam má vyšetrili vraj mi nič nieje neorolog ma poslal naEmg vyšetrenie a tam sa to potvrdilo 😥

raduska555
autor
15. mar 2025

@danielahamar mala som to opäť minulý týždeň. Už to mávam čoraz častejšie. Na obed som mala mlieko. Nevylučujem to. Mam intoleranciu na laktózu. Môže to máš súvis nejaký. Doktorka ma neobjednala na neurológiu. Pozrela iba do papierov a nič nevravela. Možno to už berie tak, ze tu tetaniu ma každý druhý na svete a nerieši to.

raduska555
autor
15. mar 2025

@rena2614 ma to dosť veľa ľudí v dnešnej dobe co čítam no 😏

danielahamar
15. mar 2025

@raduska555 moja to tak berie a tiež to nejako nerieši a to u mňa už bola 3x záchranka. Takže ak nepomôže doktor, pomôž si sám a vylučovacia metóda👍

rena2614
15. mar 2025

@raduska555 áno má myslím už každý a ako dlho sa to lieči roky ?? :(

raduska555
autor
16. mar 2025

@danielahamar na gastro mi zistili reflux a histaminovu intoleranciu. Možno to ma spojitost aj s tým.

danielahamar
16. mar 2025

@raduska555 no veruze asi ma. Treba odsledovať a písať po akom jedle sa to stane

ester1307
5. júl 2025

Ahojte, pred týždňom a pol sa mi spustil zvláštny stav, ktorý pretrváva… bola som veľmi unavená z práce, začala sa mo točiť hlava, onedlho na to sa pridalo trpnutie akoby mravčenie v čele, teraz už aj zo zadnej strany hlavy a trpnutie jazyka. Hlavná sa mi netočí extrémne ale mám v nej veľmi zvláštny pocit celý deň, bez prestávky. Akoby tlak v hlave a trpnutie čela a lebky + jazyku …. Myslíte, že móže ísť o tetániu?