Je to tetanický záchvat?
Ahojte takúto situáciu som zažila úplne prvý raz. Išla som domov z práce v MHD. Všetko bolo OK som zdravá. Naraz som cítila búšenie srdca nevedela som dýchať a aj keď som dýchala cítila som že neviem prijať kyslík a nemám dostatok. Začalo ma bolieť na hrudi. Točila sa mi hlava a videla som biele zrniečka. Dýchala som rýchlejšie naraz som cítila takú studenú tekutinu po celom tele. Akoby som nebola úplne pri vedomí miestami som nevedela kde som chytala som paniku mám doma dve deti starám sa o ne sama. Spanikarila som. Ledva som došla k vchodu. Mravencila mi ľavá ruka a točilo sa so mnou. Doma som si sadla a dýchala pri otvorenom okne. Ten pocit prešiel. No bojím sa. K lekárke idem piatok na preventívnu a určite sa o tom zmienim. Čo môžem zatiaľ robiť aby sa to neopakovalo? Samozrejme ukludnit sa. Tlak mávam zvyčajne nižší takže asi to nebol nábeh na infarkt ale nebolo mi všetko jedno. Ďakujem za každú radu.
@anonym_autor úzkosť.Nemas pred menzesom?Daj si magnézium pravidelne a vyššie davky
@anonym_autor ano, toto je tetanicky zachvat. Ak je to tvoj prvy, ber magnezium 3x denne denne aspon tyzden. Potom zniz na 2x denne dlhodobo. Vzdy ked na teba pojde zachvat, daj si 1tab. Telo naraz nevie vstrebat velke mnozstvo. Preto ho treba brat dlhodobo.
@anonym_autor doporučujem prečítať
https://locusanimae.sk/2024/04/22/ako-sa-lisi-t...

@anonym_autor pravidelne jest a pit, davat si b komplex, magnezium, jest co najmenej hovadin a cvicit jogu 🙂 vyzrra to ako tetania