Je to vitiligo?

mazula
22. jún 2013

Ahojte baby môj 4 syn má takéto fliačky na stehne, keď mal rok boli sme na kožnom, že mu len chýba pigment,tak som to neriešila,ale teraz ako sa opálil som si všimla že má fliačky aj na iných miestach, teda nie také výrazné,len akoby o odtieň svetlejšie od opálenej kože, preto som si to asi v zime nevšimla.
Máte niektorá skúsenosti, je možné, aby trvalo skoro 4 roky od 1 fliačku než sa vitiligo rozbehne?
Určite pôjdem aj na kožné,len som chcela popredu počuť nejaké skúsenosti,ďakujem

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelaa
15. aug 2013

my sme boli na koznom vcera a malej diagnostikovala dr vitiligo 😔 . Ma dva fliacky, jeden maly cca 0,5 na spodnej casti chrbatika a druhy na nozke zozadu za kolienkom, ten je nepravidelneho tvaru asi 2 cm. Zacala som o tom vela citat, som z toho nestastna ale zas ked tak som citala o tom viac na nete, tak to by sa malo diagnostikovat na zaklade vysetrenia specialnym svetlom. A nasa dr sa na to len pozrela volnym okom a hned diagnoza 😠 tak teraz neviem, ake mate vy skusenosti?

anjelaa
15. aug 2013

@mazula ahoj, ako ste dopadli na koznom? co vam dr povedal?

mazula
autor
15. aug 2013

@anjelaa
ahoj,vitiligo to vraj nie je,len miestna strata pigmentu, že vraj vitiligo je úplne biele,my to máme skôr také ružovo mliečne.

anjelaa
15. aug 2013

@mazula tak to je super, to ti muselo odlahnut 🙂 parada, dufam, ze ani u nas to tak nebude napriek tomu, ze to dr napisala do karty, aj ked mne osobne to nepovedala.

janulllka16
19. aug 2013

@mazula a da sa s tym nieco robit? Ja mam na tvari taky flak, nie uplne biely, ale som z toho naplasena. Mam pocit, ze sa to zvacsuje. Dali vam nieco na to? Dakujem velmi pekne za odpoved.

mazula
autor
19. aug 2013

@janulllka16
nie,že je to miestna strata pigmentu,aj ja mám pocit,že sa mu to zvačšuje,pre istotu som si to odfotila.takže asi len sledovať 😒

janulllka16
19. aug 2013

uha. ja idem zajtra ku koznej, tak som zvedava co mi poviem. dufam len, ze to nebude vitiligo, ked to nie je take blede.

darzneba
19. aug 2013

ja mam vzdy na miestach kde som mala rany v lete taketo, vitiligo sa najprv na tvary a vo vacsich fliacikoch objavuje. neviem tazko povedat, kamoska mala od detstva ale tie flaky su uplne ale uplne blede a inak tvarovane. no neviem...

nellynkaa
26. jan 2023

Ako ste dopadli dievčatá s tými fliacikmi? My so synom máme to iste. Teda mám aj ja, na sebe to registrujem od novembra a malému som našla teraz. Na kožné ešte len ideme ale to čakanie 😥