Je to zápal po trhaní zuba alebo kosť?
Zdravim, pred 3 týždňami mi trhali osmičku. Veľmi bolestivý zákrok aj samotné hojenie. Ešte stále ma rána bolí. Do toho sa mi spravilo vedľa rany niečo takéto biele. Bolí to, bolí ma z toho jazyk aj ústa. Na dotyk lyžičkou je to tvrdé. Tak mi napadlo, či to nemôže byť kosť, čo sa dostala na povrch pri sťahovaní ďasna. Stalo sa to niekomu z vás? Ak áno, trochu ma to upokojí. Zubárovi môžem ísť až v stredu. Ďakujem za radu.

@dzulli1980 😮 a čo Vám potom s ním urobili? Tiež ho museli vytiahnuť? Alebo sa vypadol? Ďakujem
@juditkap Sám vyliezol ... potom som bola len na kontrolnom RTG a bolo to OK ... ale rana sa mi dlho hojila, mala som to hlboké, hádam po roku sa mi tá rana zacelila.
@dzulli1980 ďakujem veľmi pekne. Tak uvidím, ako sa to vyvinie. V každom prípade sa mi bude teraz, aj keď s bolesťou, trochu ľahšie zaspávať 🙂 a teda to ste si tiež museli riadne vytrpieť s takou ranou.
@juditkap a mali ste antibiotika?ja som.mala pred mesiacom komplikovane trhanie 8cky rezanie vrtanie atd neviem co všetko robil ...ale tentokrát som dostala z nemocnice papieriv akom prípade ich navštíviť ale.do 3 4dni som bola bez bolesti...
Mala.som.silny opuch príkladat ladove.casto to mi kazal.doktor.aj ked som.si.mysl3la ze uz netreba ked nemam.opuch....ak ste nemali antibiotika a ked po 3tyzd. Boli urcite by som zavolala nech vam predpose...ja som.tak pri prvej trpela nevedela som.co je ok a co nie plus silny zapal som.mala...
@zuzkaa1991 ďakujem za odpoveď. Áno, mala som ATB. Samotná rána vnútri už až tak neboli, ale to biele, čo sa mi spravilo. V noci som kvôli tomu ani nespala, nemôžem prehltat,, rozprávať. Takže pôjdem dnes radšej na pohotovosť, nebudem čakať do stredy na môjho zubára. Presne ako píšete, bojím sa zápalu, nechcem riskovať.
@juditkap jasne chodte na pohotovost ci trhali vam v nemocici ci vas zubarv ambulancii?treba ist dnes kludne doobedu alebo aj k svojmu musi vat zobrat aj bez objednania
Ďakujem všetkým za povzbudenia a rady. Išla som teda na pohotovost. Je to kosť, čo sa dostala von cez tenké ďasno. Tam ho narezali a zostalo tenké. Vraj suchanim jazyka a možno aj medzizubnou kefkou, ktorou som sa snažila očistiť vedľajší zub sa ďasno pretrhlo a vyšla von kost. Ale dobrá správa - zahojí sa to vraj samé, len to chce čas, ďasno ju prerastie. Ešte mi dali odporúčanie nečistit si ranu (ani po takom dlhom čase od zákroku), potrava, ktorá sa tam dostane sa sama z rany vylúči.
Ďakujem všetkým za povzbudenia a rady. Išla som teda na pohotovost. Je to kosť, čo sa dostala von cez tenké ďasno. Tam ho narezali a zostalo tenké. Vraj suchanim jazyka a možno aj medzizubnou kefkou, ktorou som sa snažila očistiť vedľajší zub sa ďasno pretrhlo a vyšla von kost. Ale dobrá správa - zahojí sa to vraj samé, len to chce čas, ďasno ju prerastie. Ešte mi dali odporúčanie nečistit si ranu (ani po takom dlhom čase od zákroku), potrava, ktorá sa tam dostane sa sama z rany vylúči.
@juditkap zdravim… citam vas prispevok a mam presne to iste… chcem sa spytat ako ste dopadli s tou kostou? Bolest neprechadza, stale som na flectore, som 2 tyzdne po vytrhnuti… dakujem moc🙏
@juditkap zdravim… citam vas prispevok a mam presne to iste… chcem sa spytat ako ste dopadli s tou kostou? Bolest neprechadza, stale som na flectore, som 2 tyzdne po vytrhnuti… dakujem moc🙏
@anonym_73ed5b môžem sa aj ja spýtal prosím? Či ste s tým už boli? Mám to isté ale aj bolestivy ostry okraj kosti, už mám dorezaný jazyk a celkovo zavadzia mi. Ako ste dopadli vy prosím? Čo vám robili?
zdravim... tak ja si dávam na jasno propolis... môžem povedať že za týždeň mi časť kosti zarostla jasnom... podľa mňa malý zázrak, podla toho ako mi to trčalo...🙂 uvidim tento týžden či sa to schová uplne
zdravim... tak ja si dávam na jasno propolis... môžem povedať že za týždeň mi časť kosti zarostla jasnom... podľa mňa malý zázrak, podla toho ako mi to trčalo...🙂 uvidim tento týžden či sa to schová uplne
@pacmaha ja som nakoniec bola na zubnej pohotovosti. Museli mi zbrusit kosť = egalizacia kosti.
Odvtedy sa mi uľavilo.
no tak mne sa stalo, že tak kosť - malá kostička sa mi dala von a je pokoj... myslim že ten propolis to urýchlil...

Osobne si myslím, že kúsok zubu ostalo a ide von ... aj mne keď trhali, sám doktor mi povedal, že sa môže stať, že ešte čosi vyjde ... musel mi zub doslova rozpíliť a ťahať po častiach, taký hlboký silný koreň mal ... cca mesiac po zákroku mi vyšiel z ďasna ešte taký maličký kúsok ...