icon

Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?

katkka08
17. máj 2019

Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex

katkka08
autor
8. júl 2019

@nelca84 prosím ťa ako sa ti to prejavilo

nelca84
8. júl 2019

@katkka08 rozostrilo sa mi videnie na pravom oku tak, ze som zrazu nevedela citat

katkka08
autor
9. júl 2019

@nelca84 a to ti zistili na očnom

katkka08
autor
9. júl 2019

@katkka08 vlastne diagnostikovali ti to na očnom či na neurologii. Máš aj nejake lezie co sa tyka magnetické rezon.

nelca84
9. júl 2019

@katkka08 ja som s tym sla na urgent, hned ma hospitalizovali na ocnej klinike, ale vysetrenia neukazovali na ocny problem, hned ma poslali na mr mozgu s nalezom lezii sm a na dalsi den som uz lezala na neurologii, na infuziach solumedrolu. Robili mi aj lumbalku, ktora potvrdila sm...ale ziaden iny priznak som nemala

katkka08
autor
9. júl 2019

@nelca84 čiže ako celkové oči zrak máš v poriadku

katkka08
autor
9. júl 2019

@nelca84 a po solumedrole ti bolo lepšie?

nelca84
9. júl 2019

@katkka08 ano, zapal sa preliecil a vsetko tak ako predtym

talbotko
9. júl 2019

pridám sa... tiež ma to zaujíma... čaká ma plánovaná hospitalizácia na neurologii práve kvôli strate videnia na jedno oko, zatiaľ len v trvaní 20 minút... ale každodenné čiastočné čierne flaky pred pravým okom, trpnutie rúk, akoby stracanie rovnovahy.... MR pred takmer dvomi rokmi, čistá, po roku neidentifikovateľné lézie... užívam antidepresíva v nízkych dávkach, ale bez akéhokoľvek zlepšenia stavu.. tak tiež čakám, čo z toho bude...

erickatt
9. júl 2019

@katkka08 kamarát videl dvojmo. Tak mu to začalo

nelca84
9. júl 2019

@talbotko a ocny lekar co povedal? Lebo mne ocny hned povedal, ze z jeho strany je to v poriadku...podla tvojich priznakov to moze byt sm aj nemusi...

katkka08
autor
9. júl 2019

@erickatt a utekalo mu aj oko do nejakej strany?

katkka08
autor
9. júl 2019

@talbotko ja už chodím tiež druhý rok a nevedia my zistiť čo my je.

katkka08
autor
9. júl 2019

@nelca84 mne dávali tiež solumedrole ale nič lepšie

nelca84
9. júl 2019

@katkka08 lumbalku ti nerobili?

katkka08
autor
9. júl 2019

@nelca84 lumbalku my robili pred dvoma rokmi a nič iba vysoké hodnoty bielkovin

erickatt
10. júl 2019

@katkka08 to uz neviem. Bolo to dávno co somsa pytala ako mu to zacalo

talbotko
10. júl 2019

@nelca84 očný lekár povedal, že z jeho pohľadu nevidí žiadny problém... s očami to teda vraj nesúvisí ... viem, že môže byť SM, ale aj nemusí.... už dva roky behám po všetkých možných vyšetreniach, ale dôvod mojich stavov nikto nezistil... všetky výsledky od iných odborníkov sú v poriadku.... akurát mám znížené množstvo krvných doštičiek zhruba od toho istého obdobia... hematologička sa vyjadrila, že sa pravdepodobne jedná o nejaké autoimunitné ochorenie...

nelca84
10. júl 2019

@talbotko tak snad to rozlusknu pocas tej hospitalizacie, ak by to mala byt sm, tak nech sa to radsej cim skor odhali, aby sa mohlo zacat s liecbou. Urcite ti budu robit aj lumbalku, ale neni sa coho bat, je to uplna pohoda, drzim palce

katkka08
autor
11. júl 2019

@talbotko a mavaš aj studené nohy ,alebo prsty na nohách ?

katka.sp
11. júl 2019

@katkka08 ja mavam, diagnostikovali mi raynaudov syndrom... Nic vazne bez liekov, nedokrvovanie... Aj u mna ocne v potiafku dva roky oroblemy a zrvraj vsetko tetania... Uklidnujrm sa len tym, ze z MRI by hadam SM diagnostikovali, MRI uz 2x...

katkka08
autor
11. júl 2019

@katka.sp a máš ich, aj tak ako by stiahnute stuhnute ,ako ,by sa ti tak tažko chodilo, tak malo ohybné

consuelle
11. júl 2019

Mam sm..14rokov ..prve prejavy bolesť hlavy a trpnutie noh..uuuunava bola top

talbotko
12. júl 2019

@katkka08 nie, nemyslím si, žeby som mala výraznejšie studené nohy alebo prsty...

katka.sp
12. júl 2019

@katkka08
@katkka08 ano, ale vacsinou len cez zimu...

kvetinka75
12. júl 2019

a bola si už na vyšetreniach? Odporúčam čím skôr navštíviť neurológa a ten ti potvrdí alebo vyvráti diagnozu.

mariah0307
12. júl 2019

Ahoj, moja mama na sm... Ona mala pocit akokeby "cudzej" nohy... Ze ju mala taku cudnu, ako keby si ju "vlacila" za sebou...

katkka08
autor
12. júl 2019

@kvetinka75 všetky možné vyšetrenia mám za sebou niektoré aj opakovane a nič nezistené stabilita katastrofálna a dvojité videnie také ,že keď si neprelepim jedno oko tak nemôžem ani prejsť

katkka08
autor
12. júl 2019

@mariah0307 a bolelo ju aj pod prstami na nohe keď dostupovala

kvetinka75
12. júl 2019

@katkka08 tak potom to SM- ka pravdepodobne nebude lebo buď by ti ju potvrdilo MR-ko alebo lumbálka. Treba hľadať inú diagnozu.