Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?
Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex
@katkka08 ja som s tym sla na urgent, hned ma hospitalizovali na ocnej klinike, ale vysetrenia neukazovali na ocny problem, hned ma poslali na mr mozgu s nalezom lezii sm a na dalsi den som uz lezala na neurologii, na infuziach solumedrolu. Robili mi aj lumbalku, ktora potvrdila sm...ale ziaden iny priznak som nemala
pridám sa... tiež ma to zaujíma... čaká ma plánovaná hospitalizácia na neurologii práve kvôli strate videnia na jedno oko, zatiaľ len v trvaní 20 minút... ale každodenné čiastočné čierne flaky pred pravým okom, trpnutie rúk, akoby stracanie rovnovahy.... MR pred takmer dvomi rokmi, čistá, po roku neidentifikovateľné lézie... užívam antidepresíva v nízkych dávkach, ale bez akéhokoľvek zlepšenia stavu.. tak tiež čakám, čo z toho bude...
@nelca84 očný lekár povedal, že z jeho pohľadu nevidí žiadny problém... s očami to teda vraj nesúvisí ... viem, že môže byť SM, ale aj nemusí.... už dva roky behám po všetkých možných vyšetreniach, ale dôvod mojich stavov nikto nezistil... všetky výsledky od iných odborníkov sú v poriadku.... akurát mám znížené množstvo krvných doštičiek zhruba od toho istého obdobia... hematologička sa vyjadrila, že sa pravdepodobne jedná o nejaké autoimunitné ochorenie...
Mam sm..14rokov ..prve prejavy bolesť hlavy a trpnutie noh..uuuunava bola top
a bola si už na vyšetreniach? Odporúčam čím skôr navštíviť neurológa a ten ti potvrdí alebo vyvráti diagnozu.
Ahoj, moja mama na sm... Ona mala pocit akokeby "cudzej" nohy... Ze ju mala taku cudnu, ako keby si ju "vlacila" za sebou...
@kvetinka75 všetky možné vyšetrenia mám za sebou niektoré aj opakovane a nič nezistené stabilita katastrofálna a dvojité videnie také ,že keď si neprelepim jedno oko tak nemôžem ani prejsť
@mariah0307 a bolelo ju aj pod prstami na nohe keď dostupovala
@katkka08 tak potom to SM- ka pravdepodobne nebude lebo buď by ti ju potvrdilo MR-ko alebo lumbálka. Treba hľadať inú diagnozu.

@nelca84 prosím ťa ako sa ti to prejavilo