icon

Je vyšetrenie zápalov u krčného lekára bolestivé?

jauzneviemakodalej
17. jún 2025

Dobrý deň priatelia chcela by som sa opýtať je vyšetrenie fokusov (zapalov) u krcného doktora bolestive alebo ako prebieha take vysetrnie? Za kazdu odpoveď budem rada .

jaskolka
17. jún 2025

@jauzneviemakodalej je to výter z krčných mandlí

jauzneviemakodalej
autor
17. jún 2025
@jaskolka

@jauzneviemakodalej je to výter z krčných mandlí

@jaskolka iba to nič viac?

jaskolka
17. jún 2025
@jauzneviemakodalej

@jaskolka iba to nič viac?

@jauzneviemakodalej ako robí sa celé ORL vyšetrenie -usi,nos,hrdlo,ale podstatny je ten výter. Je to nepríjemné,lebo poriadny výter z mandlí nie je "poštekliť"mandle,ale v podstate je to len ten výter. Nesmieš byť v tom čase na ATB,lebo bude skreslený výsledok.

jauzneviemakodalej
autor
17. jún 2025
@jaskolka

@jauzneviemakodalej ako robí sa celé ORL vyšetrenie -usi,nos,hrdlo,ale podstatny je ten výter. Je to nepríjemné,lebo poriadny výter z mandlí nie je "poštekliť"mandle,ale v podstate je to len ten výter. Nesmieš byť v tom čase na ATB,lebo bude skreslený výsledok.

@jaskolka je to take nieco ako pri covide tie testy co robili alebo?

jazula
17. jún 2025
@jauzneviemakodalej

@jauzneviemakodalej Mne robili výter z krku, nosa a odber krvi na nejaký 1 ukazovateľ (nie krvný obraz). A plus dr pozrel do hrdla, nosa a uší. Výter z hrdla bol nepríjemný, ale tak trvá to asi 2 sekundy, takže nič hrozné.

jazula
17. jún 2025
@jauzneviemakodalej

@jauzneviemakodalej A hlavne na tie výtery som mala prísť s neumytými zubami a nemala som nič piť ráno, aby sa nezmylo to, čo výtermi hľadali.

jaskolka
17. jún 2025
@jazula

@jauzneviemakodalej A hlavne na tie výtery som mala prísť s neumytými zubami a nemala som nič piť ráno, aby sa nezmylo to, čo výtermi hľadali.

@jazula ASLO sa berie z krvi.No a to umyvanie a nejedenie, to je tiež ten častý nezmysel, ktory stále niektorí ORL doktori šíria....z mandlí (aj je poriadny výter,ktorý sa berie zatlačením na nich)sa nezmuyje nič. Ved logicky,keby mala voda alebo pasta zmyť baktérie,tak by človek nemal žiadne možné fokusy na mandliach

jaskolka
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
17. jún 2025
@jauzneviemakodalej

@jauzneviemakodalej je to výter,ktory sa berie zatlačením na mandle .Často sa pritom vytlačia aj čapy z mandlí.Je to hnusné,lebo človeka napne,ale len taký výter má význam. A môžeš normálne jesť , piť aj si umyť zuby,nijako to nezmení výsledok,ak je správne odobratá vzorka

jazula
17. jún 2025
@jaskolka

@jazula ASLO sa berie z krvi.No a to umyvanie a nejedenie, to je tiež ten častý nezmysel, ktory stále niektorí ORL doktori šíria....z mandlí (aj je poriadny výter,ktorý sa berie zatlačením na nich)sa nezmuyje nič. Ved logicky,keby mala voda alebo pasta zmyť baktérie,tak by človek nemal žiadne možné fokusy na mandliach

@jaskolka vidíš to a mňa dokonca dotiahli na iný deň na výtery, lebo som mala zuby umyté 🤷‍♀️

jaskolka
17. jún 2025
@jazula

@jaskolka vidíš to a mňa dokonca dotiahli na iný deň na výtery, lebo som mala zuby umyté 🤷‍♀️

@jazula ja nechápem,že toto ešte dakde majú,tiež som sa s tým stretla,moja doktorka na ORL (tam kde som pracovala) vravela,že normálne jej kolegovia niektorí tomu fakt ešte veria,hlavne tí starší 🙈🙈

majamat
17. jún 2025

este by dr mohol pridat rtg dutin - tam mozu byt chornicke zapaly z polypov.